directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alcoberro (ANC), sobre Sànchez i Cuixart: "Estan forts i convençuts que superaran aquesta situació"

Ambdós han passat la nit i part del matí d'avui incomunicats, sense poder parlar amb els seus advocats

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro, ha dit que els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, "estan bé, forts, tenen l'ànim serè i estan convençuts que superaran aquesta situació" després que hagin passat la primera nit a la presó de Soto del Real de Madrid. En la seva arribada aquest migdia a Barcelona, Alcoberro ha explicat als mitjans de comunicació que Sànchez i Cuixart han estat incomunicats durant la nit d'ahir i gran part del matí d'avui, tot i que aleshores ja s'estaven fent les gestions perquè els presidents de l'ANC i d'Òmnium puguèssin parlar amb els seus advocats. Ambdós estan junts al mòdul d’ingressos del centre penitenciari i després passaran al mòdul 4. 
Sànchez i Cuixart davant l'AN
Sànchez i Cuixart davant l'AN
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Etiquetes
Alcoberro ha parlat després de rebre una trucada de l'advocat del president de l'ANC, Jordi Pina. Ha afirmat que els presidents de les dues entitats "estan convençuts que superaran aquesta situació perquè també estan convençuts que no són uns delinqüents i que es tracta d'un procediment estrictament polític". El vicepresident de l'ANC ha manifestat la seva solidaritat amb les persones que aquest dilluns han fet cassolades de forma espontània i les aquest dimarts s'han concentrat al migdia en pobles i ciutats del país. Així mateix, confia que la mobilització convocada per aquest vespre serà un "èxit" i ha afegit que la societat no pararà "fins a obtenir la llibertat" de Sànchez i Cuixart.
 
"Potser la judicatura espanyola o el mateix estat espanyol creien que empresonant els presidents, s'aturarien les mobilitzacions o es generaria una mena de discurs de por entre el moviment independentista; és evident que això no és així", ha afirmat Alcoberro. Els organigrames de les dues entitats s'han hagut de modificar en funció de la nova realitat, segons ha explicat Alcoberro, però ha subratllat que "continuen operatius, funcionant amb moltes ganes". "Tant l'ANC com Òmnium mantindran la seva força de mobilització i la convicció en la victòria", ha sentenciat.

Sànchez i Cuixart han tornat a transmetre posteriorment i des de la presó un missatge de “serenitat”, “paciència” i “calma” i han insistit en que el seu empresonament “no canvia absolutament res”.  “Que la gent es mobilitzi si ho vol fer amb civisme, tranquil·litat, pacíficament com sempre ho ha fet Òmnium i l’ANC”, han reproduït els seus advocats defensors, que s'han pogut reunir amb ells durant una hora al centre penitenciari. Aquests enllestiran entre demà i dijous el recurs que presentaran a la Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional on impugnen que el cas sigui competència de l’Audiència Nacional i qüestionen els atestats de la fiscalia per demanar l'empresonament de Sànchez i Cuixart.
 
 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Maria Brambilla fletxa Qui està buscant préstecs de diners
18 d'octubre de 2017, 14.17 h

Qui està buscant préstecs de diners aquí és una oportunitat per demanar prestat diners en línia en 48 hores. Us oferiu un préstec de 10.000€ a 500.000€ fins a 20.000.000,00€ amb una taxa de 2,10%. Aquest és el meu correu electrònic: muscolinogiovanni61@gmail.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 d'octubre de 2017, 09.29 h

Tots dos. No "ambdós"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.