directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 12:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els catalans no defrauden i es bolquen per l'alliberament dels presos polítics del procés

200.000 ciutadans omplen els carrers per demanar la posada en llibertat de Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium)

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El sobiranisme ha tornat a estar, aquest dimarts, a l’altura de les circumstàncies. L’Audiència Nacional espanyola ha empresonat els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, però això no ha impedit que centenars de milers de ciutadans tornessin a sortir al carrer en protesta contra un Estat que s’autoanomena democràtic després de tancar entre reixes els representants pacífics de la societat civil mobilitzada contra la seva repressió. 
200.000 ciutadans omplen els carrers per demanar l'alliberament de Sànchez i Cuixart
200.000 ciutadans omplen els carrers per demanar l'alliberament de Sànchez i Cuixart

Comparteix
   


Etiquetes
El “no esteu sols” entonat per 200.000 persones que han omplert el tram de la Diagonal de Barcelona que uneix la Plaça de Francesc Macià amb la confluència del Passeig de Gràcia segur ha ressonat aquesta nit a Soto del Real, el centre penitenciari que acull els primers presos polítics del procés. I és que si la concentració d’aquest dimarts tenia un lema, era precisament aquest: “llibertat als presos polítics”. 
 
Noves consignes per un nou escenari de vulneracions de drets i repressió que han acompanyat el ja habitual clam per fer “fora les forces d’ocupació” al pas dels helicòpters de la policia espanyola que sobrevolaven la concentració, il·luminada per les milers d’espelmes que portaven els manifestants. Tot i la pressa amb què s’ha organitzat, la mobilització ha tornat a mostrar els fracassos del govern espanyol entre crits de “això amb Franco sí passava” i els catalans han reafirmat que no faran “ni un pas enrere” en la defensa de la democràcia i els drets fonamentals. 

 
Uns drets als que també s’ha referit en el seu parlament el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, que ha qualificat la decisió de l’alt tribunal espanyol com un "element més de la deriva antidemocràtica en què ha caigut l'estat espanyol" amb la "suspensió dels drets de manifestació, expressió o associació". Alcoberro ha pujat a l’escenari amb la missió de transmetre "l'escalf i la salutació" de Sànchez i Cuixart i la seva ferma convicció de “continuar la lluita des de la presó”, on podrien estar fins a quatre anys abans que es celebri un judici. Mentre milers de ciutadans cridaven a l’uníson “tots som Jordis”, Alcoberro també ha volgut deixar clar que sempre hi haurà "relleus" per aplicar el mandat de l'1-O. "Per cada represaliat, s'aixecaran cinc veus més", ha sentenciat. De fet, el vicepresident de l'ANC ha afegit que malgrat que Sànchez i Cuixart estan a la presó amb l’excusa que -segons la interlocutòria de l'Audiència Nacional- podrien reincidir, és la societat qui no s’aplacarà. 
 
Una societat que també s’ha preguntat aquest dimarts “on és Europa” en un moment en que la justícia i els drets humans i civils han estat segrestats pel govern espanyol. El portaveu d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha recordat que ni tan sols “el franquisme va gosar tancar el president d'Òmnium a la presó" i ha admès el cop dur que ha suposat l’empresonament dels dos líders de la societat civil. Amb tot -ha assegurat- el sobiranisme segueix “determinat” a culminar el procés i reivindicar “la democràcia, que està en perill a Catalunya, a Espanya i a Europa". 
 
Entre els aplaudiments de tots els directius de les dues associacions, l'actriu Sílvia Bel ha llegit un manifest conjunt en que ha lamentat que "l'estat espanyol ha tornat a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l'Europa del segle XXI" en empresonar els dos presidents "per manifestar-se pacíficament". També ha fet esment al paper d’Europa afirmant que "quan algú tolera que vulnerin els drets dels catalans, hi perden tots els ciutadans europeus" i ha assegurat que "l'Estat actua com una dictadura". Els ciutadans han respost demanant fer “fora els feixistes” del Parlament de Catalunya, en una clara referència al PP català -que ja ha proposat il·legalitzar programes electorals independentistes- o Ciutadans, màxim instigador del Govern espanyol perquè apliqui sense miraments l'article 155 de la Constitució.  
 
En aquest sentit, el manifest ha volgut fer referència al fet que "empresonar representants de la societat civil forma part de l'estratègia de l'Estat per tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític" per tal de "desactivar les entitats sobiranistes" i "justificar una repressió indiscriminada contra tota la societat civil". "Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots", ha afegit, perquè el procés "no va de noms propis", sinó que "neix del poble i així seguirà sent". 
 
I així s’ha demostrat en el moment més impactant i emotiu de la mobilització, en que s’han encès milers d’espelmes i s’han il·luminat les pantalles de tots els telèfons mòbils en un llarg homenatge silenciós a Sànchez i Cuixart. L’acte ha tancat amb la simbòlica representació de Què volen aquesta gent de Maria del Mar Bonet a càrrec dels cantautors Cesk Freixas i Montse Castellà i amb el cant espontani d’Els Segadors entonat per tots els presents. 









Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Maria Brambilla fletxa Qui està buscant préstecs de diners
18 d'octubre de 2017, 14.19 h

Qui està buscant préstecs de diners aquí és una oportunitat per demanar prestat diners en línia en 48 hores. Us oferiu un préstec de 10.000€ a 500.000€ fins a 20.000.000,00€ amb una taxa de 2,10%. Aquest és el meu correu electrònic: muscolinogiovanni61@gmail.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
18 d'octubre de 2017, 09.21 h

#5

A MES DE BURRO, ETS GUARRO........ Que ets un vell verd i reprimit....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Nombre fletxa Población
18 d'octubre de 2017, 09.03 h


#4 Te equivocas. Que mas quisiera yo que vender mi lindo ojete, pero por desgracia si quiero que un macho me lo penetre, NO PUEDO COBRAR, AL REVÉS, TENGO QUE PAGAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
HA HA HA HA HA fletxa MIRA QUE ERES BURRO, ARAGONESES !!
18 d'octubre de 2017, 09.00 h


#2 Ahora se llama "El Trullo" el burdel donde tu prostituyes tu ojete i tu madre prostituye su coño? Vale, sí, el nombre tiene cierta originalidad.

Pero nosotros, la gente normal, no vamos a esos antros llenos de mierda, de piojos, pulgas i virus SI (SIfilis i SIda )


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Crític Català fletxa Catalunya
18 d'octubre de 2017, 08.56 h

* Nombre. Es diu del Ciutadà-asou Fatxavenut (sic).


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Nombre fletxa Población
18 d'octubre de 2017, 08.39 h

Políticos? jajaja Presos pollas... son unos delincuentes y punto.

No os preocupéis si los echáis de menos que dentro de poco más de uno vais a ir con ellos al trullo PRINGAOS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 d'octubre de 2017, 07.48 h



Jo hi era.........i crec que molts mes de 200.000.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.