directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Turisme veu "intencionalitat política" en les dades d'Exceltur

Acusa la patronal de "magnificar" el descens de reserves

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La Generalitat assegura, deixant de banda Barcelona ciutat, l'activitat turística s'ha mantingut durant el pont del Pilar arreu de Catalunya.
Turistes passejant per Les Rambles de Barcelona
Turistes passejant per Les Rambles de Barcelona
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
La Generalitat veu "intencionalitat política" darrere les dades fetes públiques per Exceltur després de l'1-O i acusa la patronal de "magnificar" el descens de reserves a Catalunya.

El director general de Turisme, Octavi Bono, assegura que deixant de banda Barcelona ciutat --on l'activitat turística ha caigut un 10% a l'octubre-- la resta de Catalunya ha mantingut la tònica habitual d'un pont del Pilar. Bono explica que hi ha hagut una "certa ralentització" de l'activitat, però perquè l'època de l'any també ho porta (ja que no s'està en temporada alta).

"La nostra aproximació intenta ser més quirúrgica i, per tant, analitzem el conjunt del territori; en canvi, algunes declaracions que hem sentit darrerament no són només un exercici d'anàlisi, sinó que hi ha una intenció de caràcter polític", ha dit Bono. El director general de Turisme ha inaugurat aquest dimecres el Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat) que se celebra a la Garrotxa.

La Generalitat no comparteix les dades
 
La Generalitat no comparteix els càlculs fets per la patronal del sector turístic Exceltur. L'associació va assegurar que, d'ençà de l'1-O, l'activitat turística a Catalunya ha caigut un 15% i que les reserves ho han arribat a fer fins a un 20%. A més, la patronal denunciava que hi ha hagut una frenada d'inversions al sector i que la situació política podria comportar que s'arribessin a deixar d'ingressar fins a 1.796 milions d'euros (MEUR).
 
El director general de Turisme, Octavi Bono, ha admès que a Barcelona ciutat aquest mes d'octubre hi ha hagut un descens de l'activitat, que xifra en un 10%, acompanyat "d'una certa ralentització de reserves". Ara bé, el director ja ha negat que això sigui extrapolable a la resta de Catalunya, on el sector manté la tònica habitual d'un mes d'octubre.
 
"La nostra aproximació al conjunt de l'activitat intenta ser quirúrgica; per tant, analitzem el conjunt del territori en la seva realitat, pluralitat i amb continuïtat en el temps", ha precisat. "I amb l'excepció de Barcelona, aquest pont del Pilar ens ha situat en una dinàmica normalitzada al conjunt del país", hi ha afegit.

Fi de la temporada alta
 
Octavi Bono ha recordat que és normal que, a l'octubre, hi hagi descens de reserves. Sobretot, tenint en compte que s'acaba la temporada alta. "Hi ha zones del litoral, durant aquesta part de l'any, que tenen un nivell força inferior d'activitat", ha puntualitzat el director general de Turisme.
 
Bono ha demanat que les dades s'afrontin "amb prudència" i, sobretot, sense posar-hi "intencionalitat política" al darrere. I ha estat en aquest punt quan el director general ha criticat les dades fetes públiques per Exceltur. "Algunes de les declaracions que hem sentit darrerament per magnificar la situació no són només un exercici d'anàlisi, sinó que hi ha una intenció de caràcter polític", ha dit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
18 d'octubre de 2017, 16.08 h

Zoquetes bien pagados de la maquinaria podrida de un estado a punto de bancarrota. Me dicen que hay políticos españoles que están buscando residencoa fuera de españa por miedo a que se sepa por parte de la sociedad española que les estan engañando hace 40 años sobre Catalunya? Pronto caeran los muros y la verdad para los españoles serán muy duros por culpa del ppppsoec's...disfrutad de lo votado españoles


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Oloti fletxa Olot
18 d'octubre de 2017, 15.18 h

Difama, que algo queda !
VIVA CASPAÑA ! PERO QUE VIVA SOLA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.