directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 11:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Esquerra Unitària Europea pot destapar en uns dies les vergonyes del PSOE a Brussel·les

Han proposat un debat sobre l'empresonament de Sànchez i Cuixart a l'Eurocambra que només podrà tirar endavant amb el suport del grup socialdemòcrata, dels qual formen part

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'Esquerra Unitària Europea (GUE) ha proposat que se celebri un debat sobre l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart en el proper ple del Parlament Europeu, que serà la setmana vinent a Estrasburg. Arran d'una proposta d'IU, Podem i Bildu, el grup parlamentari plantejarà dijous la petició a la Conferència de Presidents, l'òrgan que decideix l'agenda final de la sessió. En tot cas, perquè el debat tiri endavant cal el suport del grup socialdemòcrata que lidera l'italià Gianni Pittella, i del que forma part el PSOE que ja ha manifestat que no considera els presidents de l'ANC i Òmnium presos polítics. Fonts del grup han explicat a l'ACN que encara no s'ha pres cap decisió, però que és "poc probable" que s'accepti.
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
© Directe 3/24

Comparteix
   


Etiquetes
 "Esperem que estiguin a l'alçada", ha dit l'eurodiputada valenciana Marina Albiol, d'IU. El debat que proposa la GUE té com a títol 'Violació dels drets polítics i de les llibertats civils a l'Estat espanyol', tot i que els grups polítics podrien acordar modificar-ne el nom i ensucrar la realitat per tal que la discussió pogués ser acceptada per tothom. 
 
"Com quan va començar la legislatura, el PSOE ha de tornar a decidir entre la dreta i l'esquerra. Veurem quin PSOE hi ha, si el que dona suport incondicional al govern de Rajoy a l'Estat, s'enroca en el règim del 78 i compra el discurs nacionalista espanyol, o el que creu que encara hi ha vies per solucionar la situació i es posa del bàndol dels drets fonamentals", ha indicat Albiol en un comunicat. 
 
Segons Albiol, l'empresonament de Sànchez i Cuixart situa l'Estat "en un moment polític nou". L'eurodiputada valenciana ha lamentat que les institucions de la UE "donen suport al PP" i "segueixen dient que es tracta d'un afer intern", però ha instat a què això canviï.  "Quan es posen dues persones a la presó per convocar manifestacions polítiques, la UE ha d'intervenir", ha afirmat Albiol.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Que volen aquesta gent fletxa Que truquen de matinada
18 d'octubre de 2017, 20.56 h

Perdo s'esperaba.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Que volen aquesta gent fletxa Que truquen de matinada
18 d'octubre de 2017, 20.46 h

Dema el sr. Rajoy té que anar amb una reunió a Brusel-les, i com ja s'esperava una estirada d'orelles , anirà amb la condició de no tocar el tema Català. Ja veurem que passa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
18 d'octubre de 2017, 20.33 h

El xoc amb Catalunya pot costar 13.000 milions a l'economia espanyola.

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal confirma, com va avançar Montoro, que la persistència sobre la "incertesa" pot tenir un impacte negatiu d'entre 0,4 i 1,2 punts percentuals en el PIB del 2018.
L'Airef avala així les previsions de l'escenari macroeconòmic del govern espanyol del 2018 i considera que si la situació persisteix, s'haurà de rebaixar la previsió del PIB i hi pot haver un "deteriorament de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.