directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Esquerra Unitària Europea pot destapar en uns dies les vergonyes del PSOE a Brussel·les

Han proposat un debat sobre l'empresonament de Sànchez i Cuixart a l'Eurocambra que només podrà tirar endavant amb el suport del grup socialdemòcrata, dels qual formen part

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'Esquerra Unitària Europea (GUE) ha proposat que se celebri un debat sobre l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart en el proper ple del Parlament Europeu, que serà la setmana vinent a Estrasburg. Arran d'una proposta d'IU, Podem i Bildu, el grup parlamentari plantejarà dijous la petició a la Conferència de Presidents, l'òrgan que decideix l'agenda final de la sessió. En tot cas, perquè el debat tiri endavant cal el suport del grup socialdemòcrata que lidera l'italià Gianni Pittella, i del que forma part el PSOE que ja ha manifestat que no considera els presidents de l'ANC i Òmnium presos polítics. Fonts del grup han explicat a l'ACN que encara no s'ha pres cap decisió, però que és "poc probable" que s'accepti.
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
© Directe 3/24

Comparteix
   


Etiquetes
 "Esperem que estiguin a l'alçada", ha dit l'eurodiputada valenciana Marina Albiol, d'IU. El debat que proposa la GUE té com a títol 'Violació dels drets polítics i de les llibertats civils a l'Estat espanyol', tot i que els grups polítics podrien acordar modificar-ne el nom i ensucrar la realitat per tal que la discussió pogués ser acceptada per tothom. 
 
"Com quan va començar la legislatura, el PSOE ha de tornar a decidir entre la dreta i l'esquerra. Veurem quin PSOE hi ha, si el que dona suport incondicional al govern de Rajoy a l'Estat, s'enroca en el règim del 78 i compra el discurs nacionalista espanyol, o el que creu que encara hi ha vies per solucionar la situació i es posa del bàndol dels drets fonamentals", ha indicat Albiol en un comunicat. 
 
Segons Albiol, l'empresonament de Sànchez i Cuixart situa l'Estat "en un moment polític nou". L'eurodiputada valenciana ha lamentat que les institucions de la UE "donen suport al PP" i "segueixen dient que es tracta d'un afer intern", però ha instat a què això canviï.  "Quan es posen dues persones a la presó per convocar manifestacions polítiques, la UE ha d'intervenir", ha afirmat Albiol.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Que volen aquesta gent fletxa Que truquen de matinada
18 d'octubre de 2017, 20.56 h

Perdo s'esperaba.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Que volen aquesta gent fletxa Que truquen de matinada
18 d'octubre de 2017, 20.46 h

Dema el sr. Rajoy té que anar amb una reunió a Brusel-les, i com ja s'esperava una estirada d'orelles , anirà amb la condició de no tocar el tema Català. Ja veurem que passa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
18 d'octubre de 2017, 20.33 h

El xoc amb Catalunya pot costar 13.000 milions a l'economia espanyola.

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal confirma, com va avançar Montoro, que la persistència sobre la "incertesa" pot tenir un impacte negatiu d'entre 0,4 i 1,2 punts percentuals en el PIB del 2018.
L'Airef avala així les previsions de l'escenari macroeconòmic del govern espanyol del 2018 i considera que si la situació persisteix, s'haurà de rebaixar la previsió del PIB i hi pot haver un "deteriorament de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.