directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Entitats defensores dels drets humans afirmen que la policia tenia l'objectiu de "generar por" l'1-O

L'informe elaborat per la plataforma SomDefensores serà enviat a l'ONU

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La plataforma Defensores, que agrupa diverses entitats de defensa dels drets humans, han presentat avui un informe que recull casos de violacions de drets que han viscut les ciutadanes per part de les autoritats i institucions públiques durant el mes de setembre i fins al 7 d’octubre. L'informe conclou que l'actuació de la policia nacional i la Guardia Civil durant la jornada de l'1-O buscava "generar por entre la població". 
Presentació de l'informe sobre violació de drets civils durant l'1-O de la plataforma SomDefensores
Presentació de l'informe sobre violació de drets civils durant l'1-O de la plataforma SomDefensores
© @centre_IRIDIA

Comparteix
   


Etiquetes
Entitats defensores dels drets humans han reiterat aquest dijous que la policia espanyola i la Guàrdia Civil van actuar l'1-O "seguint un patró" únic i determinat prèviament per tal de "fer por" als concentrats davant dels col·legis electorals. Acutació que titllen "d'intolerable". 

L'actuació policial, que també han considerat "desproporcionada" i fins i tot "delictiva", ha provocat danys físics i psicològics a més de 900 persones a Catalunya. Amb tot això, els advocats han anunciat que portaran sis casos directament als jutjats, però demanen una investigació internacional independent i no descarten arribar als tribunals europeus.
 
La plataforma SomDefensores, que inclou la Federació Catalana d'ONG, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, el centre Irídia per la defensa dels drets humans i l'ONG No Violència Activa (Novact), han elaborat aquest informe a partir del prop d'un centenar d'observadors que van desplegar aquell diumenge i de la informació que els ha arribat després.

De finals de setembre al 7 d'octubre 70 observadors, 20 coordinadors i 30 psicòlegs han recollit informació sobre 302 persones ateses en centres mèdics, 110 persones ateses per ells als centres de cada entitat a Barcelona i 154 persones que han contactat amb ells per aportar-los informació sobre actuacions policials irregulars.

En total tenen informació de 50 dels 90 col·legis electorals on van actuar la Guàrdia Civil o la policia espanyola, 16 dels quals a la ciutat de Barcelona.

L'informe s'elevarà a instàncies catalanes, espanyoles i internacionals com l'ONU, el Consell d'Europa, la Unió Europea, l'OSCE, el Defensor del Poble i el Síndic de Greuges, a més dels jutjats i tribunals pertinents com el dels Drets Humans d'Estrasburg. 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
20 d'octubre de 2017, 09.11 h

Es diu "fer por". NO "generar por"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
19 d'octubre de 2017, 17.12 h

Mes que generar por, fàstic!

I no ho dic pas per la pudor de merda, escombraries, rates i brutícia de la Guàrdia Civil al vaixell del Piolín. http://www.directe.cat/noticia/660419/pudor-de-merda-escombraries-rates-i-bruticia-aixi-viu-la-guardia-civil-al-vaixell-del-piol


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.