directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Assemblees territorials d'ERC proposen un Govern del PDeCAT, ERC, els comuns, i l'entorn del PSC per fer front al 155

Junqueras i Puigdemont seguirien als seus càrrecs de president i vicepresident

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN.- L'aplicació de l'article 155 de la Constitució per a Catalunya sembla imminent. I les estratègies per fer-hi front comencen a aflorar. En les darreres dues setmanes, ERC ha estat celebrant assemblees territorials on, entre altres qüestions, s'ha parlat dels diferents escenaris i de com hauria d'actuar el partit i el Govern per poder assolir la independència i plantar cara als embats que l'Estat impulsarà per evitar-ho. Segons ha avançat El Periódico, una de les propostes que s'han plantejat és que el president, Carles Puigdemont, reorganitzi el Consell Executiu i conformi un Govern de concentració per intentar així fer de mur de contenció al 155. Tal i com han confirmat fonts republicanes a l'ACN, aquesta és una de les idees que més força ha pres en diverses assemblees de les bases i que està sobre la taula dels dirigents del partit i del seu president, Oriol Junqueras.
El president Puigdemont i el vicepresident Junqueras, en una imatge d'arxiu
El president Puigdemont i el vicepresident Junqueras, en una imatge d'arxiu
© Pere Francesch

Comparteix
   


Etiquetes
Es tractaria d'intentar quadrar un Govern amb gent del PDeCAT, ERC, els comuns, i l'entorn del PSC o algun dels exdirigents que s'han distanciat darrerament del partit de Miquel Iceta. A la CUP se li oferiria també entrar al Consell Executiu, però els republicans no confien en que els anticapitalistes acceptessin formar-ne part. Aquest Govern seria, doncs, un executiu sobiranista i defensor de les institucions catalanes davant la voluntat de l'Estat d'aplicar el 155 i suspendre l'autonomia de Catalunya. Seria un Govern enfocat a evitar que Puigdemont i Junqueras quedin desprotegits i sense poder, però també, i sobretot, a oferir-lo com una opció "de país", transversal i de defensa de l'autogovern. Alguna de les territorials d'ERC, a més, proposa que algunes conselleries, potser les més globals, polítiques i transversals, estiguin ocupades per independents que despertin ampli consens entre els defensors de l'autogovern. 
 
El que segur que contemplen els republicans és que tant Junqueras com Puigdemont segueixin en aquest Govern de concentració als seus càrrecs de president i vicepresident. Aquestes idees, de moment, no s'han proposat formalment al PDeCAT ni a Puigdemont, pero algunes fonts republicanes asseguren que podria fer-se en breu. En cas d'acceptar-se, es podria fer efectiu a principis de la setmana vinent, abans que el Senat es reuneixi per implementar els efectes del 155.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Neus fletxa Girona
21 d'octubre de 2017, 13.23 h

Què s'han cregut els nostres polítics?: Ara no poden Ramonetejar ni putejar el poble!
Independència ja!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ATurmeda fletxa Palma
21 d'octubre de 2017, 13.17 h

Que us heu tornat bojos? Un Govern de concentració amb "els comuns, i l'entorn del PSC o algun dels exdirigents que s'han distanciat darrerament del partit de Miquel Iceta." I sense la CUP. Que us heu begut l'enteniment?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
fideli fletxa rdnes
21 d'octubre de 2017, 09.48 h

Ara tenim la oportunitat d'esmenar la historia. Reeditem el decret de Nova Planta de 1716. Farem el que llavors no vam poder fer. Cercle tancat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.