directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC ja prescindeix d'Hereu en el primer vídeo de precampanya de les municipals a Barcelona

Ni una imatge de l'alcalde al llarg de tres minuts de videoclip

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Els socialistes de Barcelona han presentat el primer vídeo de precampanya de les eleccions municipals. Al videoclip, però, no hi ha cap imatge de l'actual alcalde, Jordi Hereu. Hi apareix gent anònima, mentre sona una cançó que parla de Barcelona, i finalitza amb un logotip del PSC i el lema de precampanya 'Estimem Barcelona, com tu', però en cap moment es fa referència al que hauria de ser el seu candidat si finalment el partit així ho decideix al gener. El partit assegura que Hereu no hi és perquè 'no està pensat per vendre ningú'. Aquest vídeo engega la precampanya més avançada, donat que el PSC de Barcelona mai havia començat la batalla electoral municipal tants mesos abans de les eleccions.
Tret de sortida del al PSC a la batalla per l'Ajuntament de Barcelona. El primer secretari dels socialistes barcelonins, Carles Martí, i l'alcalde de la capital catalana, Jordi Hereu, han presentat aquest dimecres al migdia el primer vídeo i el procés de participació que donen inici a la precampanya del PSC per les eleccions municipals. Martí ha reconegut que mai fins ara els socialistes havien iniciat la batalla per l'alcaldia tan aviat, a vuit mesos dels comicis locals. Segons el dirigent del PSC, això respon a la voluntat del partit de tenir 'en marxa' el procés de participació i recollida d'idees 'perquè els ciutadans que estiguin interessats puguin treballar'. A més, ha afirmat que ' si es començava al gener, ens semblava que quedava curt i que el procés de participació no tindria la força que volem que tingui'. Així mateix, ha explicat que en passar les eleccions al Parlament, la precampanya estarà més present, emergirà amb molta més força i ocuparà tot l'espai fins al mes de maig'.

Al vídeo presentat, que s'exhibirà a 36 pantalles de 18 cinemes amb una adaptació de la lletra de Rafael Moll i basat en el tema 'Sense trampa ni cartró' de Jofre Bardagí, s'escolta la veu de Sandra Sangiago cantant les excel·lències de Barcelona i es veuen imatges de la ciutat i de ciutadans anònims. A les imatges, però, en cap moment es veu a l'alcalde i, de moment, únic candidat del PSC a la reelecció, Jordi Hereu. Tampoc la lletra de la cançó o el grafisme fa cap referència al que hauria de ser l'alcaldable si el partit ho decideix al gener. Així, el logotip del PSC de Barcelona i el lema de precampanya són els únics elements que associen el vídeo i el missatge amb els socialistes i la seva candidatura a l'alcaldia.

Preguntat per la raó per la què Hereu està absent en el primer audiovisual de precampanya, Martí ha assegurat que aquest 'no és un vídeo de campanya ni de precampanya, és un vídeo que dona peu a un procés de participació de tota la ciutadania, on l'alcalde, el primer secretari, qualsevol altre dels regidors o candidats o els càrrecs del partit tenen el mateix pes que altre militant, simpatitzant o ciutadà'. Carles Martí ha assegurat, sense esmentar en cap moment tampoc a Hereu, que 'quan s'acosti la campanya, aniran tenint més protagonisme les persones que han de representar i han d'encarnar el projecte, però ara com ara és un projecte de tots i no està pensat per vendre ningú ni explicar les virtuts de cap particular.

'Barcelona ens apassiona massa com per deixar-la a les seves mans'

Més enllà del vídeo, el PSC ha engegat una campanya de recollida d'idees i opinions a través del web 'projecteBCN.cat'. Al portal es poden fer aportacions sobre els principals eixos que marcaran la campanya dels socialistes i que, segons Hereu, han de dissenyar 'la Barcelona del futur'. En aquest mateix sentit, l'actual alcalde ha explicat que totes les idees es debatran per configurar un projecte 'que estem segurs que és el de la majoria dels barcelonins'. Amb tot, Hereu ja s'ha vestit amb la jaqueta de la precampanya i ha volgut advertir de que la possibilitat d'un canvi de color polític a l'Ajuntament tindria 'conseqüències'. 'Barcelona ens apassiona massa com per deixar-la en mans de gent que només la portarien no cap a l'ambició, ni l'equitat, la justícia, la proximitat, Europa, el progrés econòmic, la creativitat, l'obertura; sinó que com això són projectes socials podrien haver altres pendents de tancament, de no a Europa, de no creativitat, de no tolerància, de no proximitat, de no a Europa, de no llibertat, de no justícia', ha argumentat, mentre ha volgut recordar que 'Barcelona no és un producte natural, geològic. És un producte construir amb la força, l'esperança i la capacitat de la seva gent i per això és un projecte col·lectiu, construït entre tots'.

Barcelona a la campanya del Parlament

Dins el mateix discurs electoral, Carles Martí ha avisat de la intenció del PSC barceloní de situar les propostes per Barcelona enmig de la campanya dels comicis al Parlament. Així, ha enviat un missatge dirigits 'a tots aquells que s'omplen tant la boca de Catalunya i parlen tant del molt catalanistes que són', per 'emplaçar-los a que parlin de la capital del país, a que entomin les propostes que els fa i els farà l'alcalde de la capital del país, que les discuteixin i que Barcelona formi part del debat sobre Catalunya'. 'No té sentit pensar una Catalunya sense Barcelona, sense la seva capital en plena sintonia', ha sentenciat.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.