directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els municipis nuclears defensen que Ascó i Yebra són millor candidates que Zarra per acollir el cementiri nuclear

Acusen el Ministeri d'indústria espanyol d'haver falsejat l'informe

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El gerent de l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears, Marià Vila d'Abadal, ha acusat aquest dimecres el Ministeri d'Indústria espanyol d'haver falsejat l'informe que situa Zarra com el millor candidat per rebre el cementiri nuclear, i ha anunciat que l'Associació impugnarà el procés, si cal als tribunals, si l'executiu espanyol es decanta finalment per la candidatura de València. Segons Vila d'Abadal, el govern espanyol ha acabat aplicant criteris polítics per davant dels tècnics i hauria de tirar enrere el procés i fer un nou informe imparcial. AMAC considera que les millors candidatures són les d'Ascó i Yebra.

Comparteix
   


Etiquetes
El gerent de l'Associació de Municipis en Àrees Nuclears, Marià Vila d'Abadal, ha acusat aquest dimecres el Ministeri d'Indústria d'haver falsejat l'informe que situa Zarra com el millor candidat per rebre el cementiri nuclear, i ha anunciat que l'Associació impugnarà el procés, si cal als tribunals, si l'executiu espanyol es decanta finalment per la candidatura de València. Segons Vila d'Abadal, el govern espanyol ha acabat aplicant criteris polítics per davant dels tècnics i hauria de tirar enrere el procés i fer un nou informe imparcial. AMAC considera que les millors candidatures són les d'Ascó i Yebra.

L'associació, de la què no forma part el municipi de Zarra, considera que l'informe que el Consell de Ministres va estudiar el passat divendres és 'inacceptable' perquè falseja dades, i inclou informació interessada per poder presentar Zara com la millor candidata. Segons Vila d'Abadal, incorpora errors com donar per segur que els terrenys de Zara tenen disponibilitat immediata, quan hi ha una sentència del TSJPV que anul•la la qualificació dels terrenys com a industrials i a més caldria un procés d'expropiació.

A més, segons el gerent d'AMAC, Zarra és l'únic dels 8 candidats que no té els terrenys a peu de carretera i caldria fer una connexió d'entre 4 i 7 quilòmetres per terrenys privats i per altres municipis. Per tant, segons Vila d'Abadal, Zarra 'no és l'emplaçament idoni' perquè ni tan sols compta amb el consens social que existeix a Ascó i Yebra, on segons AMAC un 89% i un 68% dels ciutadans, respectivament, estan d'acord amb la candidatura.

Segons AMAC, el govern espanyol ha fet trampes al solitari i ha acabat adoptant una decisió basada únicament en criteris polítics. 'Si el govern espanyol anava a decidir en base a quatre polítics de passadís i informes fets a mida, no calia tot aquest procés', on ha recordat que s'ha 'cremat els candidats'. 'És inadmissible que hagin hagut de passar per això uns ajuntaments que havien entrat al procés de bona fe', ha dit.

AMAC impugnarà la decisió

Vila d'Abadal ha assegurat que si finalment el govern espanyol opta per Zarra, AMAC optarà per impugnar la decisió del Consell de Ministres, acudirà als Tribunals del Contenciós-Administratiu i demanarà al jutge la suspensió del procés per intentar paralitzar el procés fins que decideixi si s'ha fet correctament.

En aquest marc, el gerent d'AMAC ha assegurat que l'executiu espanyol ha adoptat la decisió a l'últim moment i que l'informe no ha estat realitzat per la comissió tècnica, sinó per ENRESA, l'empresa pública de gestió dels residus nuclears.

Per aquests motius ha demanat al govern espanyol que faci marxa enrere i torni a redactar un informe basat en dades objectives i 'sense cap tipus de pressió'. El magatzem, ha dit, 'no es pot fer per la via dels fets consumats'.

'PSC i CiU s'hi oposen per motius electorals'

Segons Vila d'Abadal, en el cas d'Ascó la proximitat amb les eleccions han fet que CiU i PSC en contra del magatzem 'només per qüestions electorals', perquè segons AMAC les enquestes apunten que un 55% dels municipis de la zona d'Ascó estan a favor del cementiri, mentre que només un 35% estaven en contra. A més, ha destacat que Ascó ha rebut suport explícit de Foment del Treball, UGT, CCOO, Pimec, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili i diversos col•legis professionals, a més de grans empreses.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
23 de setembre de 2010, 12.17 h

En aquest tema si serem tots catalans, oi?
Segur que tots farem pinya per intentar evitar-ho, i paradoxalment, segur que farem pinya i signarem i ens manifestarem els mateixos que varem signar per prohibir els correbous.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pep fletxa BCN
23 de setembre de 2010, 10.13 h

Aquest Vidal d'Abadal és un traidor venut que només portarà la desgracia als municipis de la Ribera d'Ebre. Doncs no es podran desenvolupar ni turisticament ni agricolament. I tot perquè uns quants de fora vagina treballar allà. Doncs la feina per la gent dels pobles serà la de vigilants, electricista o netejadors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pau fletxa Terres de l'Ebre
22 de setembre de 2010, 20.25 h

Aquest Vidal d'Abadal ha estat qui ho ha enredat tot ves a saber quan ha arribat a cobrar d'ENRESA afi de què el cementiri vagi a Ascó


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.