directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 07:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio s'alcen contra la intervenció de l'Estat

Els comitès d'empresa de la televisió i la ràdio pública catalana han denunciat que la Moncloa vulgui controlar els seus continguts

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Entre les mesures que implica l'aplicació del 155 en el cop d'estat del Gobierno a la democràcia, hi ha la intervenció dels mitjans públics catalans. TV3 i Catalunya Ràdio seran controlats pel ministeri de Presidència, que dirigeix Soraya Sáenz de Santamaría, per -segons la Moncloa- "garantir la transmissió d’una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural, i també amb l’equilibri territorial. I el coneixement i el respecte dels valors i principis de la constitució espanyola i de l’estatut d’autonomia de Catalunya". 
Els logotips de TV3 i Catalunya Ràdio
Els logotips de TV3 i Catalunya Ràdio

Comparteix
   


Etiquetes
Des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han contestat dient que "els mitjans de la CCMA depenen orgànicament del Departament de Presidència de la Generalitat, malgrat que els nomenaments dels seus principals directius són competència del Parlament de Catalunya" i -davant aquest atac flagrant a la llibertat de premsa i d'informació- diversos professionals de la televisió i la ràdio pública catalana han expressat via xarxes socials la seva indignació. També han defensat la seva professionalitat i la pluralitat dels mitjans públics catalans.





El Consell Professional de TV3 titlla l'aplicació de l'article 155 d'"atac directe, indigne i impúdic a la llibertat"

El Consell Professional de TV3 ha emès un comunicat on rebutja "categòricament" la presa de control dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat que consideren que, amb l'aplicació del l'article 155, vol fer el govern espanyol, amb el suport del Partit Popular, el PSOE i Ciutadans. Titllen aquesta mesura d'"atac directe, indigne i impúdic a la llibertat d'expressió, d'informació i de premsa, i a la professionalitat dels seus treballadors".

En el comunicat, el Consell Professional de la televisió pública catalana remarca que "TV3 i Catalunya Ràdio pertanyen a tots els catalans; han contribuït i contribueixen a fer reviure, viure i créixer la llengua i la cultura catalanes, han estat i són elements d'integració i són els mitjans més ben valorats pels ciutadans de Catalunya. En definitiva, són un patrimoni que no permetrem que ens sigui manllevat".
 
En aquest sentit, rebutja la justificació que donen els promotors de l'aplicació de l'article 155 per prendre el control dels mitjans públics, és a dir, que volen garantir "una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural". Segons el Consell Professional, TV3 ja compleix aquests principis "i els ciutadans així ens ho reconeixen quan busquen informació".
 
Per últim, insisteix que "el dret a la informació és un dret fonamental i els periodistes i tots els professionals de TV3 seguirem treballant perquè els ciutadans de Catalunya tinguin una informació de qualitat, rigorosa i donant veu a tots els punts de vista, com hem fet sempre. Ens mantindrem fidels al mandat del Parlament de Catalunya elegit democràticament el 27 de setembre de 2015".

Els treballadors de Catalunya Ràdio avisen que no reconeixeran l'autoritat d'un nou director "no proposat" per la CCMA

El Consell Professional i el Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio han avisat que "no reconeixeran l'autoritat" d'un nou director de l'emissora fruit de l'aplicació del 155. "Rebutgem la possibilitat que s'assigni la direcció d'aquest mitjà a una persona aliena que no hagi passat el tràmit de ser proposat pel consell de govern" de la CCMA i que "ni tan sols estigui avalat pel Parlament, defensa el comunicat. Els representants dels treballadors rebutgen que el govern espanyol es salti "tots els tràmits democràtics i legals" i ho titllen "impropi d'una democràcia". El comunicat exigeix que l'apartat de l'acord que es refereix al servei públic de comunicació audiovisual "quedi suprimit del text que se sotmeti a votació al Senat".
 
La possibilitat que des del govern espanyol s'esculli, saltant-se tots els tràmits democràtics i legals, un nou director de Catalunya Ràdio ens sembla impropi d'una democràcia. Si això passés (...) "no tindrem més remei que no reconèixer la seva autoritat", afirma el comunicat que han fet públic per valorar l'anunci del 155.
 
Els professionals de l'emissora consideren un "insult a la professionalitat de tots els treballadors de Catalunya Ràdio" les referències a la "informació veraç, objectiva, equilibrada i respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural" 
 
Remarquen que la informació que transmeten "sempre, sempre, sempre ha estat, és i serà veraç, objectiva i equilibrada", i recorden els informes del CAC i les enquestes del CEO i del CIS. Pel que fa als àmbits social i cultural, "posar-ho en dubte és una ofensa que reclamem que es rectifiqui de la manera més ràpida i convincent possible".
 
En el comunicat també rebaten les referències a "l'equilibri territorial", i en aquest sentit apunten a "l'absolut desconeixement per part dels membres del Consell de Ministres de la nostra feina dia a dia". També remarquen, en referència als valors constitucionals, que la llibertat, la igualtat i la democràcia són tres valors que "ens guien en la nostra feina a cada instant".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
23 d'octubre de 2017, 12.13 h

#3 Si, si que ens reconeixeràn, de fet se de molts països que no només ens donen suport sinó que ens reconeixarien i són països europeus i alguns d'ells membres de la UE.

T'ho vaig dir un dia i hi torno, esteu acabats espanya i per cert ho teniu cardat la UE us cardarà al carrer potser serà temporalment o no, això depen.

Serem independents i mai més espanyols, compartir país amb moros com vosaltres que a més sou pobres?

Et fot que siguem una nació i a més molt superior a espan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
22 d'octubre de 2017, 11.25 h

FERRAN MONEGAL YA HABLABA DE LA FALTA DE PLURALIDAD EN LO QUE SE HABÍA CONVERTIDO TV3% DONDE LA CUOTA DE UNIONISTA ES RESIDUAL Y LOS POLÍTICOS INDEPENDENTISTAS LA UTILIZABAN A SU CONVENENCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Fiodor fletxa BCN
21 d'octubre de 2017, 22.26 h

No apliquen l'article 155 sinó l'article 26.

Diu l'article 26:
que en un cas de compromís,
l'estat té atribucions
per passar-se pels collons
totes les lleis del país.

És aquest article 26 el que apliquen, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 d'octubre de 2017, 20.19 h



Fora intervenció a TV3 i Catalunya Radio.......

RAJOY, VOSOTROS OS QUEDAIS CON SALVAME, ESPEJO PÚBLICO, LA 6ª (mierda, donde las haya) ANTENA 3, LA 13 , I TODAS LAS TONTERÍAS QUE ESO SI QUE TE DEBEN GUSTAR Y NO ADOCTRINAN A LOS NIÑOS Y MAYORES.

JAMAS HE VISTO PORQUERIA MAS GRANDE DE TELEVISIONES, AHHHH SI....... ALGUNAS SUDAMERICANAS....PUES ESTAIS AL NIVEL.

TE INTERESAN LOS ESPAÑOLES TONTOS....? PUES NADA, DALES, DALES TELEVISIÓN


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
21 d'octubre de 2017, 20.02 h



TOTS AMB VOSALTRES........!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 d'octubre de 2017, 17.56 h

#2

MUY BIEN


¿Y QUE?

¿QUIEN OS RECONOCERA? NADIE

Y ESTAREMOS EN LO MISMO, PROCLAMAREIS O DECLARAREIS O LO QUE SEA PERO NO SEREIS INDES, SEREIS ESPAÑOLES LA SEMANA QUE VIENE Y SIEMPRE.




Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Gorka fletxa Minorisa
21 d'octubre de 2017, 17.50 h

#1
Next Week
La setmana que ve
La próxima semana


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 d'octubre de 2017, 17.45 h

EL PESEBRE DE LOS SUBVENCIONADOS POR EL SEPARATISMO EN PELIGRO.

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


¿PERO AUN NO SOIS INDEPENDIENTES?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.