directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Més que mai, temps de responsabilitat

Catalunya en temps de República: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Els qui es passen pel folre tots els drets fonamentals, els qui justifiquen l'ús de la violència per a fer prevaldre els seus objectius polítics no poden sortir-se amb la seva. Naturalment, el cas de l'autodeterminació de Catalunya ens ateny com a societat de manera directa, però en realitat forma part d'una causa universal: en aquests temps d'incertesa i de crisi ens juguem moltes coses sobre el futur de les democràcies occidentals. Podem llegar als qui vinguin al darrera la idea que val tot en defensa de l'statu quo construït per les elits econòmiques i polítiques o bé que hi ha certs límits que els poderosos no poden creuar contra el seu poble. Una part creixent de l'opinió pública mundial comença a veure l'autèntica dimensió de tot plegat. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
ELECCIONS. Mantenir-nos units ens fa un rival molt dur de rossegar. Ho saben i treballen tots els flancs per aconseguir la nostra divisió interna. De vegades, amb errors propis (n'hem fet uns quants durant aquests anys) que fomenten la desconfiança, els facilitem la feina. Amb la generositat de tothom, afortunadament, els acabem per minimitzar sempre. Ells, però, no s'aturen amb les seves tàctiques d'intoxicació. La darrera ha estat la d'oferir com a sortida una convocatòria electoral, fins i tot, feta passar com a constituent. Passar per aquí seria una veritable estafa al mandat del Primer d'Octubre. Tot són inconvenients: amb presos polítics, milers de robocops al port, gairebé tants com querelles criminals obertes, haurien de celebrar-se en un clima d'amenaça tan bèstia que no respectaria cap límit democràtic raonable. Això, suposant que l'Estat no jugués a prohibir les llistes independentistes. No, de cap manera, el Règim del 78 ja no té legitimitat a Catalunya per organitzar unes eleccions.

ESCACS. Després dels dubtes generats des de la reculada del dia 10 d'octubre, entre dijous i divendres quedava finalment clar. El joc d'estratègia del president Puigdemont (potser amb algun mitjancer internacional com a protagonista a l'ombra) per guanyar encara més legitimitat (i mira que ja en tenim) davant la comunitat internacional haurà de tenir un parell de límits clars: o el temporal de dos mesos tancats al diàleg o l'aplicació de l'agressiu i impresentable davant del món article 155 de la Constitució espanyola per suspendre l'autonomia de Catalunya. A la completa arbitrarietat d'un objectiu il·legal, el de tombar a la brava, sense cap suport, el Parlament i el Govern triat pels catalans ara fa dos anys, cal respondre amb l'única mesura que pot protegir el mandat popular reiterat aleshores i el Primer d'Octubre. És possible, però, que les evidents pressions que Mariano Rajoy està rebent d'Europa l'obliguin a deixar en suspens les mesures excepcionals.

ESCOLA. La setmana ha vingut marcada per l'atac brutal de Ciudadanos al Congreso de los Diputados contra el sistema educatiu català, falcat entre les declaracions de Xavier García Albiol sobre un suposat odi a Espanya difós pels nostres mestres i del ministre Alfonso Dastis sobre el suposat no ensenyament del castellà a les escoles catalanes. "El Mundo", per reblar el clau, ha tret mà d'un inspector d'educació a Barcelona excandidat a les llistes d'UPyD. La reacció del col·lectiu, on per cert hi ha molts no independentistes, ha estat de gran dignitat. Des de tots els àmbits professionals. Insultar milers i milers de treballadors de manera tan gratuïta, només a canvi d'un grapat d'assentiments ultres a l'Espanya monolingüe, constitueix, a més d'una indignitat, un error tàctic de dimensions colossals. Els seus atacs a l'escola pública catalana ens eixamplen la base. Endavant, Rivera, podeu continuar: per aquest camí ni ensumareu engrunes de poder a Catalunya.

GENT. La majoria política espanyola dels 250 diputats, amb el suport entusiasta de tot el sistema mediàtic espanyol, ha decidit que volen arranar el nostre país. Els agrada acusar l'independentisme de viure fora de la realitat. D'ells, clar, no en diuen res. Semblen convençuts, com han demostrat des de que el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei del Referèndum d'Autodeterminació, que és possible vulnerar tots i cadascun dels drets fonamentals de més de dos milions de persones, sense que això no tingui conseqüències gravíssimes que els serà molt difícil afrontar. La nostra missió, la de cadascú des d'on pugui, és la d'obligar-los a assumir la realitat. Potser, està per veure, quan el Parlament declari la independència, tindran la força per a imposar la continuïtat, de moment, d'una situació colonial de dependència, però ben aviat, davant la resistència que els oferirem, hauran d'afrontar una nova escalada repressiva. I després una altra. Fins que perdin.

POBLE. A tota pastilla, mentre altres sentències s'esperen de fa lustres, amb l'exdiputat del PP Andrés Ollero com a ponent, el TC ha donat a llum aquesta setmana la sentència definitiva amb la qual pretén anul·lar la Llei del Referèndum d'Autodeterminació que ja es va celebrar el passat Primer d'Octubre. Entre altres raonaments que reconeixen de facto que, efectivament, a Catalunya es va votar en referèndum, tot i l'oposició d'un Estat que ja ha fet fallida, m'ha semblat autènticament deliciós aquell fragment de la sentència en el qual el TC adverteix que el nostre país ha quedat "a merced de un poder que no reconoce límite alguno": en un estat on manen les elits de l'Estat i la Llotja del Bernabeu herència del franquisme, escoltar que, efectivament, a Catalunya el poder del poble, amb la seva decisió lliure en referèndum, no coneix límitS, que el poble mana i el Govern obeeix, és simplement fantàstic.

PREVARICAR. Un dels elements més eloqüents d'aquestes setmanes de repressió ha estat la capacitat il·limitada de l'opinió pública espanyola per entomar la vulneració reiterada de tots els principis bàsics de la democràcia en nom de l'Estat de dret. Autènticament de manicomi. De tot plegat, el cas dels Jordis és potser el més paradigmàtic. La jutge Carmen Lamela (presumptament) prevarica amb un desvergonyiment absolut, des d'una de les instàncies judicials més altes de l'Estat, sense que (gairebé) ningú hi tingui res a dir. Se sap perfectament incompetent per jutjar un delicte de sedició des de l'Audiència Nacional. Es veu amb força per construir un nou tipus delictiu, l'"aixecament tumultuari pacífic", fins ara inexistent. Coneix perfectament que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart no només no van cridar a l'ús de la violència, sinó que, al contrari, van intentar ordenar pacíficament una protesta legal. Tot és igual. Demà seran altres els qui cauran a mans del neofranquisme judicial.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Cucurull fletxa Ainet
22 d'octubre de 2017, 12.38 h

Els catalans som lluitadors, si ens mantenim units som i serem forts, invencibles. I que vingui l´enemic quan vulgui, ens trobarà vigilants i disposats. I que sàpiguen que som uns quants milions !


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 d'octubre de 2017, 12.06 h

que pena me da el puigtonton

no sabe como salir del lio en que se ha metido y esta cagado con ir a la carcel

por eso una y otra vez suplica que alguien lo saque de ese lio y lo amnistie como minimo a el


jua jua jua jua jua jua


LA MESA DE NAVIDAD EN SOTO DEL REAL, LOS JORDIS, EL PUJOL JR, EL SANDRO ROSSELL, EL PUIGTONTON Y SU TROUPE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
22 d'octubre de 2017, 12.04 h



Turull, han passat "DE LA CALLE ES MIA"........a "LA LEY ES MIA".......... MOLT BO...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !! fletxa RIDICULITZEM EL FEIXISME !! !! !! !!
22 d'octubre de 2017, 11.32 h




Proposta d'actualització d'una cançó de la Mª del Mar Bonet
=============================================


Amb cascos antiavalots

i amb armilles antibales,

què volen aquesta gent

que ens envien les esPPanyes ?

Colpegen velles i vells

i colpegen la mainada

se senten forts i valents

contra la gent desarmada

què volen aquests covards

que han arribat en ramada?

A trenc d'alba s'han llevat

a la cambra empudegada

de rots i pets i ferums,

d'excretes i merderades

pestilents i f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Emili fletxa TERRASSA
22 d'octubre de 2017, 10.03 h

Ens diu el titular: Més que mai, temps de responsabilitat, Catalunya en temps de República: resum de set dies entre l’agresió i la resistència, .Magnífic escrit aquest el del senyor Miquel Pérez Latre, Diu exactament el que ens està passant sense inflors ni fanatismes, REALITAT PURA I DURA, res més. Ja està escrivint la futura història del naixement de la Catalunya del segle XXI.
Ara més que mai necessitem fer pinya plenament, gran confiança en el nostre Govern i en nosaltr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
22 d'octubre de 2017, 09.21 h



Val la pena llegir https://www.vilaweb.cat/noticies/prepareu-vos-per-defensar-la-llibertat-divendres-al-vespre/ , i molt en especial un comentari de Ramon Perera que diu literalment (copy&paste):

"
Jo voldria adreçar-me als companys que han escrit alguns dels comentaris anteriors. Val la pena fer un esforç per deixar els sentiments en la seva justa mesura i analitzar ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Que volen aquesta gent fletxa Que truquen de matinada
22 d'octubre de 2017, 08.40 h

Declarem la DUI i fem fora com sigui als socialistes dels ajuntaments que ara governan. Ells també són culpables del 155... Recordeu que ells són els que fan costat a Rajoy...Rajoy la feta massa grossa, i tot això es tornarà contra ell com un efecte bumerant, ja ho veureu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
22 d'octubre de 2017, 08.02 h



Ja que parleu d'ERRORS que hem comès nosaltres -mai tants ni tan greus com els que han comès "ells"- em permetré dir quin és , en la meva opinió, el més greu de tots.



Crec que els nostres polítics haurien d'haver DIT I REPETIT DIA SÍ DIA TAMBÉ - igual que fan els PPancastellanistes amb els seus arguments falsos- que:



Aquesta Constituciong que és l'ARGUMENT PRINCIPAL dels franquistes esPPanyols per a oposar-se al referendum i a la independència catalana, . . .



. . . É... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
22 d'octubre de 2017, 08.01 h




La unio per la força, tard o dora, sempre esta destinada al fracas.




Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
22 d'octubre de 2017, 07.43 h





Si intervenen TV-3, el programa "Temps de neu", el pillara Albert Rivera.



Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.