directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 13:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC dividit després del suport del PSOE al 155

Montilla no aclareix que votarà divendres al Senat

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Aquest dilluns el PSC celebra una reunió executiva després que diversos alcaldes socialistes s'hagin oposat a l'aplicació del 155, entre ells Núria Parlon, Jordi Ballart, Josep Mayoral i Ignasi Giménez. Dissabte, el PSOE va donar suport absolut a la suspensió de l'autogovern català. 
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l'expresident José Montilla a l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i l'expresident José Montilla a l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova
© Pere Fransesch

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i els alcaldes de Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès han reclamat al PSC que "s'oposi frontalment" a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució anunciat aquest dissabte pel gobierno.
 
En un comunicat, Núria Parlón, Jordi Ballart, Josep Mayoral i Ignasi Giménez han expressat el seu "radical desacord i rebuig" amb la intervenció de la Generalitat de Catalunya i han recordat que els socialistes catalans sempre han treballat per "l'exercici i constant enfortiment de l'autogovern".
 
Tots quatre adverteixen que la intervenció del Govern i el Parlament de Catalunya tindria conseqüències "irreparables".

Dimissions a les files socialistes
 
Per la seva banda, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, també ha dimitit de l'executiva del PSOE pel suport del secretari general dels socialistes, Pedro Sánchez, a l'aplicació de l'article 155.
 
Tanmateix, el secretari d'organització del PSC de Manresa, Xavier Vera, ha anunciat que deixa el seu càrrec al partit pel suport socialista a la suspensió de l'autonomia. "Després de molt meditar, avui he decidit deixar de ser secretari d'organització del PSC de Manresa", ha piulat a Twitter.

El silenci de Montilla

El Senat votarà divendres que ve l'aplicació de l'article 155 que suposa la intervenció total de l'autogovern de Catalunya i el senador socialista encara no ha dit quin serà el seu vot.

L'expresident de la Generalitat i senador del PSC, José Montilla, no aclareix el sentit del seu vot en l'aplicació del 155. "Fa temps que sé el que he de fer. Divendres al Senat", ha piulat aquest diumenge a través del seu compte de Twitter. A més, l'expresident ha donat "les gràcies als bons amics.... i als 'trolls' pels seus consells". 

Pacte de govern a Barcelona

Per la seva banda, Barcelona en Comú analitzarà dimarts si trenca el pacte amb el PSC arran del suport del PSOE a l'aplicació del 155. Així ho ha anunciat, el tinent d'alcalde, Jaume Asens, a Twitter on assegura: "complicitat PSOE amb atac autogovern i llibertats de Catalunya, posa en risc pactes amb PSC".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
23 d'octubre de 2017, 19.01 h

Puig agraeix la "confiança" de Caixabank i destaca que és una oportunitat per a l'economia valenciana. "Vergonya Cavallers" "Vergonya Cavallers". No som valencians de bé, ni ben parits ni demòcrates. Si no enfonsem, econòmicament, aquests bancs que es comporten com a botiflers. Primer ens enfonsen les nostres entitats econòmiques i, ara gràcies a la màfia governant a madrid sembla que, ens tornen una part, com a pagament de trair els nostres compatriotes del nord. No en el nostre nom.
N... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
23 d'octubre de 2017, 18.47 h

Compromís i PSOE demanaran al Congrés el retorn de la Dama d'Elx en 2018. "Vergonya cavallers. Vergonya". Volen i lluitarem per tornar "la nostra Dama". Però no volem que siga part del preu a pagar per trair els nostres compatriotes del nord. Amb l'economia robada als nostres compatriotes del nord no volem cobrar traïcions. Llibertat per als Països Catalans. No volem que amb el nostre nom s'aprove la canallada feixista pepera del 155.
No ho puc contestar en la Veu del País Valencià.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
23 d'octubre de 2017, 12.41 h

Martí Anglada: "El rei ha trucat a Volkswagen perquè l'empresa marxi de Barcelona.”

El delegat del Govern a França denuncia que el govern espanyol "ha aplicat un article 155 salvatge, i estan clarament fora de la llei.”
El delegat del Govern a França, Martí Anglada, ha denunciat en una entrevista a CNEWS que el rei Felip VI ha trucat a Volkswagen per demanar a l'empresa que marxi de Catalunya. "No entenc el rei espanyol, s'ha carregat la seva capacitat de mediació. Qui ha trucat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 d'octubre de 2017, 12.38 h

Està claríssim : la oposició ¿¿¿...??? PSC; Cs, amb el PP , Albino, Incerta i Arrambades estàn esperant heretar alguna competència, com a mostra de caritat dels seus amos, DESPOTES I PERVERSOS. nO TÉNEN CAP DIGNITAT SI ES FAN DIR CATALANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Oloti fletxa Olot
23 d'octubre de 2017, 12.34 h

Que no veieu que estqan fent el paperot?
yo no he sido, señorita, han sido los del psoe !
ES PENSEN QUE SOM RUCS, O QUE?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
23 d'octubre de 2017, 12.17 h

Iceta, si tingués dignitat, plegaria. Això és el què heu aconseguit la divisió dels pocs que quedeu en el vostre partit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 d'octubre de 2017, 10.31 h



QUINA PORQUERIA DE POLÍTICA TAN CONTAMINADA PER INTERESSOS-


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.