directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera tem que el govern espanyol enviï el cementiri nuclear a Ascó un cop passades les eleccions

Demana a Mas i Montilla que es comprometin a rebutjar-lo ara i després dels comicis

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El cap de llista d'ICV a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha emplaçat aquest dimecres els candidats del PSC, José Montilla, i de CiU, Artur Mas, a 'comprometre's a rebutjar ara i després de les eleccions' la possible ubicació a Ascó (Ribera d'Ebre) del cementiri nuclear. Herrera ha fet aquesta reivindicació arran de 'les males maneres' del govern espanyol en el procés de selecció del municipi que acollirà el cementiri i el seu 'error' de 'no decidir un cop més' on s'ubicarà la instal·lació, fet que per a Herrera 'torna a situar Ascó com a municipi candidat'. L'ecosocialista ha ressaltat que 'a Catalunya i les Terres de l'Ebre hi ha consens en contra del magatzem'. Aquest dimecres l'Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC) ha defensat que Ascó i Yebra són millors candidates que Zarra i ha acusat el Ministeri d'indústria espanyol de falsejar l'informe tècnic.
joan herrera
Comparteix
   


Etiquetes
'Així ho demanen el territori i la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC), ho exigeix la resolució del Parlament i el sentit comú dicta que al territori més nuclearitzat de tot l'Estat no sigui on vagin a parar tots els residus radioactius d'alta activitat que duren milers d'anys', ha exigit Herrera.

Per aquests motius, ha continuat, 'cal el compromís del candidat Montilla, del candidat Mas i òbviament d'ERC, abans i després de les eleccions, perquè a Catalunya en cap cas vingui a parar el cementiri nuclear'.

Per la seva banda, la CANC ha criticat aquest dimecres que, ja el 2008, el gerent de l'Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC), Marià Vila-d'Abadal, va manifestar que 'a l'hora de prendre la decisió sobre la candidatura a acollir el cementiri nuclear, no és important el que pensin els municipis veïns, i únicament s'hauria de tenir en compte el municipi que el vulgui'. Després que aquest mateix dimecres l'AMAC hagi defensat les candidatures d'Ascó i Yebra, tots dos dins de l'Associació, la CANC ha demanat als ajuntaments de l'àrea d'Ascó pertanyents a l'AMAC que s'han posicionat en contra del cementiri nuclear 'que surtin d'aquesta Associació tan poc democràtica'.

Segons ha recordat la Coordinadora, vuit dels tretze ajuntaments de l'àrea d'Ascó que formen part de l'AMAC ja s'han posicionat en contra del cementiri nuclear a través de mocions als plenaris o de consultes populars, com va fer Vinebre (Ribera d'Ebre), amb un 90% dels vots en contra del cementiri nuclear. Aquests vuit municipis són Flix, Móra d'Ebre, la Torre de l'Espanyol, la Palma d'Ebre i Vinebre, a la Ribera d'Ebre; la Fatarella i Corbera d'Ebre, a la Terra Alta; i el Molar, al Priorat, i representen més del 60% dels municipis i el 75% de la població de l'àrea nuclear d'Ascó. En aquest sentit, la CANC ha manifestat que 'l'AMAC hauria de defensar la voluntat i els interessos de la majoria dels pobles associats i demanar a l'Ajuntament d'Ascó la retirada de la seva candidatura'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Manel fletxa Barcelona
23 de setembre de 2010, 14.18 h

#5 Vols saber què va votar ERC sobre la pujada de l'IVA? http://www.esquerra.cat/pdf/actualitat/esquerra-vota-contra-lincrement-de-liva-a-partir-del-juliol.pdf

A veure si ens hi fixem més...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
antinuclear fletxa Terres de l'Ebre
23 de setembre de 2010, 12.26 h

#4 ja per això ERC quan va negocia en el PSOE el vot favorable a la pujada de l'IVA va ficar com a condició que el cementiri no es fasi a Ascó...
molta foti hi ha a ERC, CIU i PSC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
capsigrany fletxa riumors
23 de setembre de 2010, 11.51 h

Herrera , el compromis d'ERC hi és des del primer moment, no només fan 4 declaracions de cara la galaria pq no teniu mes temes a parlar sino que ERC mobilitza el territori en contra del cementir nuclear.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Sílvia fletxa Terres de l'Ebre
23 de setembre de 2010, 08.30 h

Herrera és un dels pocs polítics que dóna la cara en aquest assumpte. I diu les coses clares. Els altres s'amaguen entre subterfugis i donant llargues ... Quina vergonya de polítics! Si guanya CiU ja podem fer les maletes i fotre el camp de la Ribera, que l'MTC vindrà a Ascó!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pau fletxa Terres de l'Ebre
23 de setembre de 2010, 08.20 h

Ahir vam veure, un cop més, com uns treballadors de la central, en nom de tota la Ribera, defensava a Madrid el cementiri, quan el que van a defensar són els propis interessos de la seua empresa. Vergonyós!!!. Senyors siusplau no parlin en nom meu ni en el de molts dels qui vivim en les Terres de l'Ebre que no volem els maleit cementiri aquí només el volen els qui treballen a la central, que estan molt ben pagats i moltes vegades pressionats per la propia empresa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPC
23 de setembre de 2010, 08.17 h

No en tingueu cap dubte, si Ciu guanya les eleccions el cementiri anirà a Ascó. Vosaltres mateixos que al final els regionates de segona us faran obrir els ulls a base d´osties.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.