directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Detractors dels correbous lamenten que el Parlament es desviï del camí de 'desterrament de la crueltat' amb els animals

A les Terres de l'Ebre creuen que s'ha fet 'justícia' amb el sud del Principat

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta de l'Associació de Defensa dels drets dels Animals, Carme Méndez, ha lamentat que el Parlament hagi actuat, protegint els correbous, 'aliè a la congruència, a l'ètica i a la llei de protecció dels animals'. Per l'entitat animalista, el Parlament ha actuat aquest dimecres de forma incoherent amb la prohibició de les corrides de toros, que consideraven l'inici d'un 'camí per desterrar la crueltat amb els animals per diversió'. En canvi, el ramader de les Terres de l'Ebre Pedro Fumador, partidari de les festes amb toros, ha celebrat que protegint els correbous el Parlament ha fet 'justícia' amb el sud del país després d ela primera regulació que es va fer d'aquesta festa el 1989.
correbous
Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, Carme Méndez ha carregat contra els partits que han votat a favor de la protecció dels correbous. Ha assegurat que la cambra catalana no han donat 'cap veu' als animalistes ni tan sols per opinar sobre la conveniència dels bous embolats i capllaçats. 'Haguéssim pogut argumentar sobradament el que és evident, que pateixen molt', ha afirmat.

Ha atribuït la protecció dels correbous a 'interessos polítics aliens a la ciutadania', en clara referència a les eleccions del 28-N. Per ella, la protecció és incongruent amb 'el camí iniciat pel Parlament de desterrar la crueltat amb els animals per diversió'. Ha deixat clar que haguessin pogut admetre els correbous, però en cap cas els embolats i els capllaçats.

'Ens van treure les corrides i ara no ens podien treure aquesta llibertat'

En canvi, Pedro Fumador ha considerat que, pel seu gust 'hi hauria d'haver eleccions autonòmiques cada any' perquè, segons ell, és quan la classe política 'recorda que existeix el sud de Catalunya'. D'aquesta manera, malgrat ser favorable a la protecció dels correbous, ha coincidit amb els detractors en atribuir el blindatge a interessos electorals.

'Ens van treure les corrides i ara no ens podien treure aquesta llibertat', ha asseverat Fumador, que creu que la protecció dels Correbous 'és una cosa que devien a les Terres de l'Ebre', més encara des de la primera regulació del 1989.

Pel ramader, el Parlament ha estat aquest dimecres 'al servei del poble'. Ara bé, ha negat rotundament que hi hagi hagut tracte de favor del Parlament amb els correbous respecte de les corrides de toros: 'Aquí no hi ha tracte de favor. Hem buscat una mica de justícia a tanta injustícia que s'ha fet amb el sud de Catalunya, que es mereix una mica de respecte'. 'Amb l'aigua i els bous, ens han pres el pèl', ha subratllat Fumador, que ha afegit que la protecció dels correbous és només 'un pas al costat del poble'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
23 de setembre de 2010, 11.55 h

#3 El meu CI contrastat, es de 136.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
23 de setembre de 2010, 11.51 h

Es lamentable que els politics i algunes persones (que no totes) s'estimin mes la defensa dels correbous que mantenir l'unitat de Catalunya i/o lluitar per tenir mes drets, una millor economia, etc,. No! tot va quedar reduit a que la resta del pais no els entenem, no han tingut problema en fer demagogia barata i poc noble, dins la mateixa linia de les tradicions ataviques que tant defesen per un benefici economic.
Els politics sempre han fet igual al llarg de l'historia, mantenir en l'ignora... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
roger fletxa gavà-mar
23 de setembre de 2010, 10.31 h

#2 coño, Ainhoa de Zarautz, acabas de demostrarme que todavía hay vida inteligente por ahí... gracias.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
AINHOA fletxa ZARAUTZ
23 de setembre de 2010, 09.50 h

Los antitaurinos (siempre refiriendome a los más conflictuados, a los que van con autobús insultando por España) son seres dignos de lástima. En su triste mundo interior un aborto de seres humanos es algo normal. Sin embargo matar un toro, un pollo o un conejo es crimen de lesa humanidad.Y es que este grupo secta influido por la ideología totalitaria vegana, no es más ni menos que un grupo heredero de los peores totalitarismos del siglo 20-Y es que escuchar sus soflamas, sus repeticiones,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
roger fletxa gavà-mar
23 de setembre de 2010, 08.48 h

és força difícil fer-lo pitjor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.