directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PDECAT i ERC deixen sense excuses els Comuns i diuen estar "obligats a estendre'ls la mà" si trenquen amb el PSC

Barcelona en Comú ha de decidir avui si segueix governant l'Ajuntament de la capital catalana amb els còmplices de l'aplicació del 155

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

CRÒNICA| Marina Bou.- “Tenim un problema. Jaume, se us ha girat feina”. Ja feia més de mitja hora que havia començat el debat quan el regidor i líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha interpel·lat el de Barcelona en Comú i Tinent-Alcalde de la ciutat, Jaume Asens, sobre la necessitat de trencar el pacte de govern entre la seva formació i el PSC. En les darreres setmanes, l’aval del PSOE-PSC a l'intent d'evitar la celebració del referèndum de l’1-O a cops de porra, l'empresonament dels presos polítics del procés, Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium), o l'anunci de cop d'estat a la democràcia amb l'aplicació del 155 a Catalunya, han tensat la situació al consistori i la formació d’Ada Colau analitza aquest dimarts si vol ser còmplice dels socialistes catalans en una reunió de la coordinadora del partit i del grup municipal. 
Barcelona en Comú governa amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona
Barcelona en Comú governa amb el PSC a l'Ajuntament de Barcelona

Comparteix
   


Etiquetes
Una iniciativa que respon les demandes de l’oposició sobiranista a l’Ajuntament -CUP, ERC i PDeCAT-, que fa dies que insta Colau a actuar després de l’aval socialista a la repressió i l’autoritarisme de l’Estat, tot i que algunes veus l'excusessin en el fet que sense el suport del PSC es faria impossible tirar endavant molts dels seus projectes per a la ciutat. “Potser els hem de convidar a descansar”, ha dit Bosch a Asens, a qui també ha assegurat en diverses ocasions que el front sobiranista al consistori “està obligat a estendre-li la mà per trobar una fórmula que permeti governar Barcelona de forma estable” si finalment acaben fent fora el PSC del govern municipal. “Estem disposats a ajudar per construir un govern fort que representi la ciutat”, ha afirmat en assegurar que és del tot necessari tenint en compte com la projecció internacional de Barcelona és -segons Bosch- una peça clau per internacionalitzar el procés i que es reconegui la independència de Catalunya. 
 
L’acte, organitzat pel Comitè de Defensa del Referèndum de l’Esquerra de l’Eixample, volia respondre una sola pregunta: ‘Catalunya, on som i on volem anar?’ i sembla que Asens encara no ha rumiat la resposta. “Cal pressionar al PSC, animar les veus discrepants, ajudar-lo a recuperar el seu passat no tan llunyà. Fins que Iceta va arribar a Secretari General, els socialistes catalans quasi en bloc defensaven el dret a l’autodeterminació i el referèndum. Per què no ara?”, s’ha preguntat, i ha insistit en que encara es pot “treure d’aquesta posició” un socialisme ancorat en el reforç del bipartidisme.  Entre aplaudiments, la regidora de la CUP-Capgirem Barcelona, Eulàlia Regüant, ha castigat el discurs dels comuns i ha respost Asens titllant els socialistes d’oportunistes. “Potser perquè ara és real i factible ja no és tan bonic defensar-lo”, ha sentenciat en referència a les paraules del Tinent-Alcalde de Barcelona sobre el PSC. 
 
D’altra banda, Reguant ha volgut reivindicar la importància del municipalisme per “fer que el 155 sigui més difícil d’implementar” i amb aquest objectiu -ha dit- “no hauríem de permetre que certes formacions polítiques que donen suport als que aproven el 155 governessin aquesta primera trinxera, el dic de contenció”. La CUP és l’únic dels tres partits sobiranistes que actualment no manté cap pacte de govern amb el PSC.  
 
Jaume Ciurana, regidor del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, ha aprofitat per “accentuar la paradoxa democràtica dels partits que ens diuen que totes les idees són legítimes i es poden defensar si no hi ha violència, només si són minoritàries”. I precisament a la democràcia ha apel·lat Jaume Asens per recordar que -tot i que el pacte de govern entre la seva formació i el PSC va deixar volgudament al marge la qüestió nacional- estem davant “un problema de drets i llibertats”. Asens ha instat els altres ponents a “deixar de banda les pulsions partidistes” per “fer un front democràtic que impedeixi el cop d’estat”, no sense abans llençar un comentari enverinat a Ciurana sobre el pacte a Girona entre el PDeCAT i els socialistes catalans. De moment, el partit manté el pacte de govern amb el PSC a l'Ajuntament gironí perquè la tinent d'alcalde socialista, Sílvia Paneque, no ha posat pals a les rodes a la celebració del referèndum, no s’ha negat a presentar una querella conjunta per les càrregues policials i, a més, s'ha manifestat obertament en contra de l'aplicació del 155. “És bo aïllar còmplices de la repressió, però a la República que volem construir, allò que representa el PSC ha de participar. No podem prescindir dels seus votants”, ha contestat Ciurana. 
 
 
Què fer amb les institucions supramunicipals governades pel PSC?
 
Al torn de preguntes del públic, s’ha plantejat la qüestió sobre quin és el paper de les institucions supramunicipals com les diputacions o l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), governada per socialistes catalans, al moment actual. Aquest nivell institucional no es veuria afectat pel 155 un cop s’apliqui i les institucions podrien formar part activa de l’escenari que es desenvolupi els propers dies. Tant és així que Bosch ha plantejat l’opció que els partits sobiranistes deixin l’AMB degut al gran pes que hi ostenten els socialistes per després recular i cridar a no “abandonar” cap de les nostres institucions. 
 
Una altra de les preguntes més repetides pel públic ha girat al voltant del ple al Parlament del proper dijous, on presumiblement el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria d’aixecar la suspensió de la declaració d’independència. Mentre Ciurana ha cridat a “fer confiança al President i els diputats que -si és el cas- hauran de votar per la independència”, Reguant ha assegurat que “tota la intenció del món és proclamar la República al ple”. La complicitat entre els partits polítics del procés ha estat total -CUP i PDeCAT han defensat durant tot l’acte la mobilització al carrer i la desobediència civil i cívica-, i només pertorbada per la crida d’Asens a un diàleg inexistent amb Madrid.  




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
the one fletxa the two
25 d'octubre de 2017, 07.06 h

#3 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 d'octubre de 2017, 12.32 h

CaixaBank asegura que el cambio de sede a Valencia no es temporal

http://www.eldiario.es/cv/economia/CaixaBank-revela-frenado-depositos-Catalunya_0_700630038.html


ME DA UNA PENA EL TUERTO, ULTIMAMENTE ESTA ABUSANDO DE LA RATAFIA DELS TRABUCAIRES DE CARDEDEU Y SE LE NOTA.

QUE SI LAS EMPRESAS QUE SE VAN ES POR LA ACTUACION POLICIAL DEL 1-O, QUE LA EFTA NOS ACOGERIA DE BRAZOS ABIERTOS, QUE EL TRASLADO DE EMPRESAS ES TEMPORAL, ETC..


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 d'octubre de 2017, 10.14 h

HEM DE VEURE TANMATEIX SI ADA COLAU, PREFEREIX LA DEMOCRÀCIA DE LA REPÚBLICA CATALANA, PORTA D'ASSOLIR LA 3a REPÚBLICA ESPANYOLA, S'HAN SOLIDARITZAT AMB NOSALTRES PER REPARACIÓ HISTÒRIA HUMANISME, I VISÓ POLÍTICA, SEREM COMPANYS DELS ESPANYOLS DEMÒCRATES, DE BASE DE CLASSE TREBALLADORA, PER ACONSEGUIR LA VERITABLE UNITAT ENTRE POBLES. NO LA "UNIDAD" FICTÍCIA TERRIBLE PER EL POBLE I MENYSPREANT LES TERRES QUE OCUPARIEN ANYS MÉS TARD, A FOC I MATA DEGOLLA, ESTRUCTURES QUE FINS ARA L'ADA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 d'octubre de 2017, 07.57 h




Persones a les que otorgo una credibilitat de 2/10 no m'han explicat que l'altre dia la PPobraa PPalurda franquista Anal·f·Albertu mantenia una convera "filosòfica" allà al "puticlús" on es prostitueix la seva senyoraa mama, i dèia el següent:



- Qué rason ahi para que un senyó de Cácereh no pueda desidí er futuro de loh catalaneh? eing? eing? eing? eing? Bamo saber : acaso cuando alcansemoh un gobielno planetario, a sabé, de too er planeta, y la soberania resida en todo el pu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.