directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

La CUP assegura que el Govern estudia convocar eleccions i alerta que s'hi oposaran

La formació anticapitalista avisa que “serien un acte de submissió”

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Anna Solé @AnnaSole_ | "Ens consten dos escenaris possibles: el primer és l'escenari de la determinació, de fer el pas endavant i que el Parlament i la Generalitat proclamin allò que el poble va decidir i votar l'1-O; l'altre, que ens sembla igualment real, malauradament, és el de la convocatòria d'unes eleccions anticipades". Així ho ha detallat el diputat de la CUP Carles Riera en una roda de premsa a la seu nacional del partit a Barcelona.
El diputat de la CUP Carles Riera durant la roda de premsa a la seu nacional del partit a Barcelona
El diputat de la CUP Carles Riera durant la roda de premsa a la seu nacional del partit a Barcelona
© AS

Comparteix
   


Etiquetes
"Considerem que aquest seria el pitjor dels escenaris amb el que ens podríem trobar", ha remarcat. "L'Estat espanyol, C's, el PSC, el PSOE i la UE insisteixen a celebrar eleccions autonòmiques com a possible sortida. Fins i tot, arriben veus de l'Estat que si es fessin eleccions autonòmiques, es podria pensar amb una aplicació més moderada de l'article 155".
 
"Aquest no és el nostre escenari", ha volgut recalcar. "És el més negatiu possible i seria l'eina més demolidora i mortal per aturar el nostre procés". Així, Riera ha assegurat que "la CUP no participarà ni col·laborarà amb un escenari d'eleccions autonòmiques i mantindrem una posició crítica".

"Ens oposarem a unes eleccions autonòmiques"
 
Tot i contemplar l'escenari d'unes possibles eleccions autonòmiques, la formació anticapitalista ha evitat respondre sobre si es presentaria o no en aquests comicis. "Ens oposarem a una celebració d'eleccions autonòmiques perquè vol dir una tornada al marc institucional i constitucional del qual volem sortir". "Unes eleccions autonòmiques serien un acte de submissió".
 
"L'Estat ens està tractant com una colònia. El tractament que alguns partits polítics donen a [Carme] Forcadell és colonial. El tracte del president és també colonial. Suspendre això vol dir menystenir el vot de tothom. No volem seguir col·laborant en aquest escenari. L'únic plantejat és el d'unes eleccions republicanes", ha sentenciat.
 
"Optem per desobeir"
 
Per contra, el diputat de la formació anticapitalista ha subratllat que si "optem per desobeir l'Estat i anem cap a una declaració de la independència, proclamar la república i iniciar el procés constituent hi és i hi serà a totes assumint responsabilitats, corresponsabilitats i riscos sense cap mena de límits"
 
"Si anem cap a un escenari, que és el que nosaltres desitgem, realment ens trobarem amb un Estat molt repressiu i altament violent", ha reblat. "A curt termini ens trobarem sense eines ni instruments ni estructures d'Estat útils i per tant, tot estarà en mans del poble. Ens trobarem amb la força de la societat civil, que és el nostre principal actiu i la nostra principal força". "Ens espera un procés de lluita i resistència molt llarg, molt dur i molt difícil sota la violència de l'Estat".

"La batalla no serà només legal"
 
Riera ha advertit que la "batalla no serà només legal, també hi haurà mitjans no legals". "Ens consta que davant la determinació no violenta i pacífica pot existir també la provocació directa o indirecta a través de la violència en el nostre territori i que poden acusar-nos a nosaltres, concretament a la CUP i a l'esquerra independentista d'aquesta autoria". "Entre els plans de contingència consten la provocació d'actes de violència. Que no quedi cap dubte que la nostra estratègia és i serà l'acció no violenta. La CUP mai no promourà cap acte violent", ha subratllat.
 
"Des de JxSí probablement no s'havia previst aquest escenari. Esperaven un Estat espanyol més favorable al diàleg i segurament també per part de la UE. Ens sorprèn que aquest fos la diagnosi. La UE té un profund dèficit democràtic. Sabíem que tindriem un escàs suport a la UE i sabíem quin estat i imperi teníem davant", ha exposat. "La nostra diagnosi no ha estat la mateixa que va fer JxSí, que esperaven una UE més democràtica i una Espanya més dialogant".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
ALICIA fletxa hospitalet
24 d'octubre de 2017, 22.20 h

#5 la cup es la unica que no engaña sempre amb vosaltres yo ya no creere en la politica si hacen elecciones votare i punto y sera a la cup


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
24 d'octubre de 2017, 17.07 h

SERIA UNA ESPIFIADA MONUMENTAL, DEL GOVERN, QUE ESPEREM NO PASSI, LA REPÚBLICA ÉS PEREMPTÒRIA PER EL POBLE CATALÀ I MAJORITÀRIAMENT PER LA CLASSE TREBALLADORA, EXTREMADAMENT EXPLOTADA. LA CUP TÉ TOTA LA RAÓ,


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 d'octubre de 2017, 16.34 h



#3


PPobra PPalurda esPPanoli franquista anal·f·AlbertU:


Que no sàpigues escriure ni el meu nom ni el de la meva ciutat, no em molesta.



Que siguis un analfabet que escriu "ACIENDA" , "coHartar" "conjuCción" i altres nombroses faltes d'ortografia, em deixa completament indiferent.


Que siguis una MARI(c)ONETA passiva, a mi me la sua.


Que quan beus mitja copeta d'ANÍS EL MONO perdis el món de vista i et fiquis al llit amb el teu gos i despres et creguis que si un gos t'encula e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 d'octubre de 2017, 15.07 h

YA VIENE EL CANGUELOOOOOOOOOOOOOOO



CaixaBank asegura que el cambio de sede a Valencia no es temporal

http://www.eldiario.es/cv/economia/CaixaBank-revela-frenado-depositos-Catalunya_0_700630038.html


ME DA UNA PENA EL TUERTO, ULTIMAMENTE ESTA ABUSANDO DE LA RATAFIA DELS TRABUCAIRES DE CARDEDEU Y SE LE NOTA.

QUE SI LAS EMPRESAS QUE SE VAN ES POR LA ACTUACION POLICIAL DEL 1-O, QUE LA EFTA NOS ACOGERIA DE BRAZOS ABIERTOS, QUE EL TRASLADO DE EMPRESAS ES TEMPORAL, ETC..


JUA JUA JUA JUA JUA J... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Claravalls fletxa Claravalls
24 d'octubre de 2017, 14.58 h

El poble català vol la Proclamació de la Independència i que el govern compleixi la seva paraula de l'1O...ja heu fallat una vegada, una segona seria la fi de ERC i Pdecat. No volem més botiflers a Catalunya.Ens van jugar la vida amb la guarra zivil i policia nazional...nens i avis van ser apallissat..una segona vegada,no. No volem més traïdors.Declareu aquesta setmana la independència.
Catalunya no és ni serà mai España.//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
24 d'octubre de 2017, 14.56 h

Eleccions? Perquè? Si es fan eleccions guanyarà, per golejada l'independentisme. Al Parlament, altre cop, majoria independentista. Altre cop fer el referèndum amb porres. Un cop fet el referèndum,.... Cony, si aquesta pel·licula ja l'he vist!


Quan els nazis van venir a buscar els comunistes,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era comunista,

Quan van empresonar els socialdemòcrates,
vaig guardar silenci,
perquè jo no era socialdemòcrata,

Quan van venir a buscar els sindicalistes,
no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.