directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junts pel Sí reclama proclamar la independència "en legitima defensa"

La formació parlamentària indica que per aturar el 155 caldrà "resistir" i que s'ha de tenir la gent "al costat" per aconseguir-ho

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

ACN.- L'argumentari que Junts pel Sí planteja en els actes que organitza aquests dies l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) arreu del territori defensa que cal proclamar la independència "en legítima defensa" per evitar que l'Estat "esclafi" Catalunya. Junts pel Sí sustenta aquesta idea en el fet que davant l'"èxit" que va suposar el referèndum de l'1 d'octubre, o la voluntat de "diàleg" que ha mantingut el Govern, al davant hi ha hagut un govern espanyol que ha utilitzat la "repressió" i "l'amenaça", l'última expressió de les quals ha estat l'aprovació del Consell de Ministres de les mesures que inclourà l'aplicació de l'article 155 quan l'aprovi el Senat. Tot plegat fa arribar a la conclusió a Junts pel Sí que l'encaix de Catalunya a Espanya és "impossible".
JxSí
JxSí
© ACN - Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
Junts pel Sí insisteix en la idea de la priorització del diàleg, però entén que cal proclamar la independència per "fer efectiva" la voluntat dels catalans expressada a les urnes i com a via "defensiva", és a dir, en "legítima defensa" perquè l'Estat no "esclafi" Catalunya. 
 
Aquest és el sentit, indiquen, de la convocatòria del ple de dijous, que ha de servir per "evitar" el 155. A més consideren que per fer "efectiva" la independència caldrà "resistir", i opinen que això s'ha de fer tenint la gent "al costat".
 
Sobre la qüestió de l'encaix "impossible", es recorda el procés iniciat amb la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que va esmenar l'Estatut "després d'haver estat validat al Parlament, el Congrés i referendat pel poble de Catalunya". Un fet que, per a Junts pel Sí, va significar el "trencament definitiu" del pacte constitucional.
 
A partir d'aquí la llista de greuges inclou l'"incompliment" de l'acord de finançament inclòs en l'Estatut, una petició de pacte fiscal "rebutjada", desenes de lleis "tombades" pel TC o el rebuig, fins a "divuit vegades", de la possibilitat de pactar un referèndum. En aquest capítol tampoc s'oblida la "violència física" de l'1-O, la intervenció dels comptes de la Generalitat o la detenció de "dos líders pacífics" dels moviments socials, els presidents de l'ANC i d'Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 
 
I sobre la qüestió del diàleg, Junts pel Sí recorda que es va deixar en suspens el resultat del referèndum "a ulls de tot el món". I que es va fer "no com una mostra de debilitat" sinó "seguint la petició" de la comunitat internacional. Es tracta, afirma la formació d'una aposta "sincera" que buscava una solució negociada amb l'Estat i que interpel·lava també la comunitat internacional. Per això lamenten que l'Estat "mai ha volgut seure a negociar res".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
25 d'octubre de 2017, 11.06 h

Al #4 ; Estic bàsicament d'acord. De tota manera jo penso que és veritat que ens necessitem tots els independentistes per ajuntar forces i no perdre de vista que les coses s'han de fer per ordre. Si ens precipitem, serà com tenir l'enemic a casa, com va semblar també l'idea de la CUP. JA TENIM PROU PROBLEMA AMB LA UE QUE PER MI SEGUEIX ESSENT LA CEE (comunitat ECONOMICA Europea) a on els interesos principals son els diners. El PP amb aquesta defensa NO GENS DEMOCRATICA, es veu enfortit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
25 d'octubre de 2017, 09.24 h



Mariano te estoy oyendo en directo y vas lanzado......... !! QUE FUERZA DA, CUANDO SE TIENE TANTA PORQUERIA QUE ESCONDER..!!

No tengo mas interés por tí, ( porque ME IMPORTAS UNA MIERDA ), que el daño que haces a Catalunya....POR CORRUPTOS, I LO MUCHO QUE TENEIS QUE ESCONDER......


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Que volen Aquesta gent fletxa Que truquen de matinada
25 d'octubre de 2017, 08.16 h

Ja en's hem adonat que el poble els importa una merda, sobretot amb el sr. Mas, que sempre ha estat el soci de Rajoy. Crec que Puigdemont va de debó, però si tens algú darrere que et burxi dia si i dia també, recordeu que un dia va dir "sense combergencia no hi ha independència, i el que porta el baixell soc jo, ho recordo molt bé...Esperó sr. Puigdemont que sigui valent, nosaltres també ho serem. Ho tenim a tocar de mans, no en's ho podem deixar escapar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 d'octubre de 2017, 07.57 h


Totalment d'acord amb el anunciat........


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
25 d'octubre de 2017, 07.39 h




Si posem en una ampolla aigua i oli i la xarbotem fort i estona, obtindrem APARENTMENT una barreja força homogenea, però si la deixem en repòs, en pocs segons tornarem a tenir d'una banda, a sota, aigua i d'altra banda oli.

Junts pe lsí ha estat una coalició electoral contra natura.La dreta és i seguirà essent la dreta, i l'esquerrra seguirà essent l'esquerra.


La dreta, després del pujolisme i el peix al cove, va entendre que li calia convertir-se a l'independentisme, primera... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 d'octubre de 2017, 06.54 h



Ens hi tindreu al costat........ LA GENT HO DESITJA........INDEPENDÈNCIA JA I FORA I VEN LLUNY D'AQUESTA GENTUSSA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Neus fletxa Girona
25 d'octubre de 2017, 03.47 h

Si és cert que Junts pel Sí es planteja les eleccions autonòmiques s'entendria que s'ha concorixat amb el gobierno per cremar l'independentisme de soca arrel. Hauríen trait la confiabça.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Dolçaina Munt fletxa Catalunya
24 d'octubre de 2017, 22.51 h

Exel.lent


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.