directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Viena acull un col·loqui germanocatalà per reflexionar sobre el concepte de 'Països Catalans'

Els organitzadors creuen que els Països Catalans tenen paral·lelismes amb els estats de parla alemanya: 'També hi ha una dialèctica entre la unitat lingüística i la diversitat política'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Avui s'inaugura a Viena el 22è. col·loqui germanocatalà organitzat per l'associació alemanya de catalanistes Deutscher Katalanistenverband, amb el títol El concepte de Països Catalans: Llengua, literatura i cultura. Els assistents debatran sobre si 'una mateixa llengua autòctona pot justificar una llengua comuna' o si això ajuda a que es segueixin uns 'objectius polítics comuns'. El col·loqui compta amb el suport de la Universitat de Viena i hi assistiran alemanys i catalans interessats en la cultura catalana.
cartell, Països Catalans
Comparteix
   

L'associació organitzadora defensa que 'totes les parts del domini lingüístic' han contribuït en la llengua catalana actual. El col·loqui també es pregunta quins són 'els representants més destacats de la cultura catalana' en l'actualitat. Els participants a aquestes jornades volen 'discutir amb tranquil·litat al voltant del problema de la unitat i de la diversitat'.

El col·loqui germanocatalà reflexionarà sobre l'adjectiu 'català'. 'Fa referència a una regió autònoma? O es refereix més aviat al conjunt de la cultura de parla catalana que s'ha anat desenvolupant en conjuntures diferents?', es pregunten des de l'associació, i creuen que aquesta perplexitat fa que als estrangers 'se'ls faci difícil arribar a comprendre la cultura catalana'.

Segons els organitzadors, el fet que aquest col·loqui se celebri a Viena té un significat especial, ja que els Països Catalans tenen paral·lelismes amb els estats de parla alemanya. 'Dins l'àrea de parla alemanya també es troba una dialèctica entre la unitat lingüística i la diversitat política que pot esdevenir problemàtica', han reflexionat des de l'associació germanocatalana.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
24 de setembre de 2010, 17.17 h

-A l'area. No 'dins l'àrea'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.