directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carlos Fabra diu que és innocent i acusa 'les terminals mediàtiques de l'esquerra'

El president de la Diputació de Castelló ha hagut de declarar al jutjat per presumpte suborn, tràfic d'influències i delicte fiscal

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha acudit a declarar aquest dijous al matí al jutjat número 1 de Nules (Plana Baixa) acusat de presumpte suborn, tràfic d'influències i delicte fiscal. Envoltat d'una gran expectació mediàtica i amb la plana major de la corporació provincial fent-li costat, Fabra ha llegit una declaració a l'entrada dels jutjats en què no ha admès preguntes. El dirigent popular ha dit que és 'innocent' i que venia a demostrar les 'mentides que s'han vessat sobre ell'. Fabra ha acusat 'les terminals mediàtiques de l'esquerra' i s'ha adreçat 'als que es pregunten perquè no he presentat la dimissió' assegurant: 'la resposta és ben senzilla, perquè sóc innocent'.

Comparteix
   


Etiquetes
La compareixença d'aquest dijous s'ha fet a petició pròpia del mateix Carlos Fabra en no haver comparegut el passat maig a causa de problemes de salut. El dirigent popular s'ha sotmès a una intervenció quirúrgica a Madrid que l'ha tingut apartat del seu càrrec aquests darrers mesos.

Fabra s'ha referit a la qüestió a l'inici del seu comunicat agraïnt 'als qui m'han trobat a faltar, dir-los que jo també els he trobat a faltar'. El líder del PP de Castelló també ha volgut 'agraïr d'una manera molt especial al donant que m'ha donat l'oportunitat d'estar ací'.

Envoltat de l'aparell popular a la demarcació i al costat de la seva filla, Andrea Fabra, el president de la Diputació de Castelló ha reiterat que venia a declara 'a petició pròpia perquè no tinc res a ocultar'. Fabra ha assegurat que venia a 'defensar-se de les mentides que s'havien vessat sobre ell'.

El dirigent ha dit que els mitjans, 'les terminals mediàtiques de l'esquerra', tal com les ha definit, havien donat veracitat a l'acusació del seu antic soci, Vicent Vilar, per la qual es va obrir un procés contra Fabra. El president de la Diputació ha assegurat que venia 'a defensar-se de les mentides que havia vessat sobre ell una persona que avui compleix 10 anys de condemna i a qui l'esquerra i les seves terminals mediàtiques han donat veracitat'.

A l'entrada dels jutjats, Fabra ha estat rebut amb crits de 'presidente, presidente' pel grup pròxim a la corporació provincial on hi havia diversos alcaldes i dirigents populars de Castelló. A les portes un grup de manifestants d'Esquerra Unida del País Valencià demanaven la dimissió del president de la Diputació de Castelló i cridaven consignes en contra de la corrupció.

Fiscalia Anticorrupció demana una pena de 15 anys de presó i una multa de 2,3 milions d'euros al president de la Diputació de Castelló pels delictes de suborn, tràfic d'influències i fiscals en el marc del batejat com 'cas Fabra'.

L'origen del procés és una denúncia d'Hisenda per unes presumptes irregularitats en l'exercici de la renda de l'any 1999. Fabra hauria ingressat 5,3 milions d'euros sense justificar des de 1999 a 2004.

L'acusació també demana vuit anys de presó i 1,1 milions a la seva dona, Maria Amparo Fernández, per delicte fiscal així com quatre anys de presó i una multa de 600.000 euros per a l'empresari Vicente Vilar i la seva dona. Tots quatre estan acusats de falsejar documentació per obtenir autoritzacions del Ministeri d'Agricultura i fabricar productes fitosanitaris en les seves empreses, a més d'ocultar ingressos a Hisenda.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1 Camarada Vintiú
23 de setembre de 2010, 14.12 h

Però aquest home ja s'hi veu? Potser darrera les ulleres hi han les ninetes vermelles dels zombis de "24 dies després"... quina por!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.