directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC acusa Mas de voler 'desmuntar' els serveis públics plantejant una reducció de funcionaris

CiU vol desfer-se del 25% de treballadors públics, principalment 'alts càrrecs i eventuals'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La consellera de Salut i dirigent del PSC, Marina Geli, ha acusat aquest dijous el president de CiU, Artur Mas, de voler 'desmuntar els serveis públics' en plantejar una reducció d'un 25% de l'administració. Tot i que Mas ha assegurat que aquesta mesura s'aplicaria en els alts càrrecs i eventuals, per Geli l'administració també inclou els serveis públics, i per això ha reptat a Mas a dir 'per on pensa retallar' i si afectarà a mestres, metges, infermeres o mossos.
marina geli
Comparteix
   


Etiquetes
Geli ha assegurat que 'dóna la impressió' que Mas 'no coneix bé els serveis públics i que potser no els valora prou'. La conseller ha assegurat que també formen part de l'administració 'els mossos, les infermeres, els metges i els mestres', i per això l'ha reptat a aclarir si 'pensa retallar el 25%' en aquestes llocs de treball. 'Per mi l'administració és el cos de l'administració més els serveis públics', ha remarcat.

En aquest sentit, ha dit dubtar que 'ningú gosi' reduir l'administració en un 25%. 'Això és impossible, excepte que vulgui decidir un país que no tingui serveis públics', ha dit, que ha definit com 'el patrimoni dels qui no tenen patrimoni'. A més, ha assegurat que és una 'fal•làcia' afirmar que Catalunya tingui molts funcionaris. 'No és veritat, comparin-t'ho amb la resta de les CCAA', ha dit.

'Reconstruir' el país

Geli ha fet aquestes afirmacions durant la valoració de l'obra de Govern des de la seu del PSC. La consellera ha assegurat que 'Tarradellas va recuperar l'autogovern, Pujol va construir i Maragall i Montilla han hagut de reconstruir', tot dient que 'quan vam arribar al 2003 encara parlàvem de la Catalunya dels sis milions i ja érem set'. Geli ha assegurat que els socialistes catalans se senten 'orgullosos' de la feina feta i ha fet un repàs de les principals actuacions del Govern.

La consellera ha destacat 'l'accent' del PSC a l'executiu, que ha estat 'valent' en temes on hi ha hagut discrepàncies entre els socis del tripartit, com són el cas de la LEC o del Túnel de Bracons. 'Quan ha calgut hem estat valents, majoritàriament les decisions s'han pres per absoluta majoria al Govern, però hi ha coses que el PSC, quan creu que són un tema de país, tira endavant malgrat que es quedi sol', ha assegurat. 'Ara qui voldria tirar enrere Bracons o la LEC?', ha preguntat.

D'altra banda, preguntada per les llistes del PSC i si voldria ser la número dos per Barcelona, que s'han d'aprovar d'aquí a poc més d'una setmana, Geli ha recordat que ocupa el número dos per Girona en una llista provisional que ha d'aprovar el Consell Nacional del partit.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Joguinejaire fletxa Sabadell
24 de setembre de 2010, 10.18 h

#4 Em sembla que el burro ets tu, o com a mínim no saps llegir. Els "metges per habitant" no pugen perquè pugi la població, sinó que, justament perquè augmenta la població, encara s'ha de fer més esforç per tenir més metges per habitant. Ho entens?

Llistes d'espera a la meitat de mitjana. Això és el que ha fet el tripartit i es carregarà el Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 de setembre de 2010, 04.52 h

que burros, els serveis sempre augmenten igual que el nombre de persones, com els diners i la vida, tot puja. Mare meva el Tripartit cada dia fa més pena xdddddddd El que haurien de pujar son els nostres sous i retallar-se els seus!! començan pel President


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joguinejaire fletxa Sabadell
24 de setembre de 2010, 00.12 h

Exvotant, sí que hi havia serveis públics però n'hi havia menys. És un fet completament demostrable i comprovable. Tant en xifres absolutes com en metges, mestres, etc. per habitant.

Per això s'han reduït les llistes d'espera als hospitals pràcticament a la meitat. Les voleu tornar a doblar? Ah, no, voleu tornar a fomentar que la gent vagi a la privada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
23 de setembre de 2010, 23.19 h

A #1 : Amb el que dius, tu no tens gaire pinta de ser "ex-votant d'ERC". Més aviat jo diria que ets "votant de CiU de tota la vida" i troll ocasional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
23 de setembre de 2010, 19.04 h

Si, durant els 23 anys de Governs de CiU, pobres de nosaltros, no hi havia serveis pùblics, però aixó, Sra, Geli, no és el pitjor, el pitjor és que CiU es menjaba crus a les criatures...i fins i tot hi ha qui afirma que se'ls menjaban de dos en dos!!..


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.