directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont descarta eleccions i deixa en mans del Parlament la independència

Ha dit haver estat disposat a convocar-les, però ho ha rebutjat per manca de garanties democràtiques

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

En una compareixença des del Palau de la Generalitat, el president Carles Puigdemont ha descartat la convocatòria d'eleccions que ha estat sobre la taula del Govern durant tot el dia. Ha dit haver considerat convocar els comicis "sempre que hi hagués garanties per celebrar-los amb absoluta normalitat" però que la manca d'aquestes garanties el fan injustificables. Ara, ha dit el President, "correspon al Parlament" decidir i es farà "el que determini la majoria parlamentària". 
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest dijous 26 d'octubre de 2017 durant la seva compareixença
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest dijous 26 d'octubre de 2017 durant la seva compareixença
© Guillem Roset

Comparteix
   


Etiquetes
Acompanyat per membres del PDeCAT i amb l'absència notable de personalitats d'ERC (el vicepresident, Oriol Junqueras, era al Parlament en aquest moment) ha dit exercir la seva responsabilitat com a President de la Generalitat "abans no expiri" per l'aplicació de l'article 155 que molt probablement demà aprovarà el Senat espanyol. "El meu deure i responsabilitat és esgotar les vies per trobar una solució dialogada i pactada a un problema polític", ha assegurat després de criticar el govern espanyol per la seva actitud repressiva i autoritària. 

Puigdemont ha insistit que si la convocatòria d'eleccions era sobre la taula, era per evitar l'aplicació del 155, tal com en un principi havia reclamat el Partit Popular. Ha titllat l'article de la Constitució d'aplicar-se "fora de la llei", de manera "abusiva i injusta", i de buscar "erradicar no només el sobiranisme sinó el catalanisme que ens ha portat fins aquí". 

En definitiva, el President ha manifestat que no accepta les mesures del 155, que ha considerat una venjança de l'Estat pel referèndum de l'1-O. Ha sentenciat que l'única resposta del PP ha estat "afegir tensió" i que ara ja "ningú no tindrà dret a retreure-li la voluntat de diàleg i de fer política" davant els seus "sacrificis". "Una vegada més comprovem que només s'exigeix i pressiona a uns, i als altres se'ls permet una absoluta irresponsabilitat", ha assegurat i ha titllat el govern de Rajoy d'usar una lògica política a base del 'a por ellos', enlloc del 'con ellos'. 

Per acabar, ha fet una crida a la societat catalana a mantenir "la pau i el civisme" i ha assegurat que "només d’aquesta manera podrem acabar guanyant". 

No compareixerà al ple del Parlament

Carles Puigdemont ha decidit que assistirà però no compareixerà en el ple del Parlament d’aquesta tarda.  Inicialment, el ple s’havia convocat a instàncies dels diputats independentistes, perquè el president pogués explicar la resposta que proposava per respondre a l’aplicació del 155. Després de valorar la convocatòria d’eleccions i descartar finalment aquesta opció, el president ha declinat intervenir a la cambra.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
26 d'octubre de 2017, 18.14 h

ARAGONESIS, FURCIA DE ESPAÑA!!!! QUE DEIES? QUE DEIES DE VALIUMS? HAHAHAHAHAHAHAHAHA, ET FOTARÀS UN ENTREPÀ DE VALIUMS AMB UN BATUT DE FORATSECS HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHA


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 d'octubre de 2017, 18.04 h




Molt bé, President Puigdemont.




Pobre de tu si haguessis tirat endavant la pallassada d'eleccions autonòmiques. T'hauries guanyat uns quants milers d'enemics independentistes.



Et felicito pel teu SENY i pel teu REALISME i comprensió de la realitat.



I felicito encara més l'Oriol Junqueres, que no sé pas què t'ha dit abans de l teva compareixença, però que segur que ha estat un BON consell.





Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.