directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Ministeri d'indústria espanyol retorna un informe a l'Ajuntament de Fontcoberta perquè està en català

Joan Estarriola assegura sentir-se 'un estranger' a casa seva i el subdelegat del govern ha demanat disculpes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'alcalde del municipi de Fontcoberta, Joan Estarriola (ERC), s'ha mostrat indignat aquest matí després de que el Ministeri d'Indústria li retornés un informe perquè estava redactat en català. El document, que el consistori va el·laborar per denunciar un problema que està patint el municipi amb Telefónica, va ser enviat el passat 14 d'agost a la prefectura provincial de Telecomunicacions de Girona a l'atenció de Ramon Ariza, responsable de la seu. Aquesta, va ser enviada a Madrid i contestada el 14 de setembre, donant deu dies a l'Ajuntament perquè fes la deguda traducció al castellà. El subdelegat del govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets ja s'ha disculpat amb el batlle republicà.

fontcoberta, estarriola
L'alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola © Fontcoberta.cat

Comparteix
   


Etiquetes

El Ministeri d'Indústria ha retornat un informe a l'Ajuntament de Fontcoberta perquè estava redactat en català. El document, que demanava ajuda a l'administració per solucionar uns problemes que pateix el municipi amb Telefónica, va ser lliurat el passat 14 d'agost a la prefectura provincial de Telecomunicacions de Girona a l'atenció del seu encarregat, Ramon Ariza, el qual va enviar-ho a la seu central de Madrid la qual depèn del ministeri. Seguidament el 14 de setembre l'informe va ser retornat al consistori amb una carta la qual explicava que el document havia set rebutjat i que l'Ajuntament tenia 10 dies per traduir al castellà els textos. L'alcalde de Fontcoberta, Joan Estarriola (ERC), ha assegurat aquest matí a AraGirona.cat que se sent 'un estranger' a casa seva i ha avançat que no pensa traduïr els textos. 'A partir d'ara si tenim un problema amb alguna companyia el que farem serà directament interposar una demanda o denunciar-ho al Síndic de Greuges', ha dit irat Estarriola.

Per la seva banda el subdelegat del govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets, ja s'ha posat en contacte amb el batlle republicà i s'ha disculpat per aquest incident. 'M'ha comentat que la persona al capdavant només ocupa el càrrec durant l'estiu i que les properes setmanes rebrem una resposta, ja que habitualment sí que s'accepten informes en català', ha explicat Estarriola.

Línies caigudes

Els problemes amb Telefónica van començar després de les fortes nevades registrades el passat mes de març. El temporal va fer caure les línies en molts punts del municipi i l'empresa va enviar operaris per a solucionar-ho provisionalment. Segons Estarriola, aquesta provisionalitat encara es manté i 'quan bufa una mica de tramuntana o fa mal temps tots els cables queden penjant', ha explicat. El batlle, després de contactar diverses vegades amb Telefónica i veure que no posaven fi al problema va decidir redactar un informe detallat per enviar al ministeri, ja que se sentia desamparat. En vistes però de la resposta obtinguda per part del ministeri, el republicà assegura que 'la propera vegada que tinguem un problema interposarem una denúncia a Telefónica o anirem al Síndic de Greuges, perquè algú podria prendre mal', ha asseverat el batlle.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
24 de setembre de 2010, 09.46 h

Que en són d'ignorants i incults!!!. I ho demostren obertament, sense cap vergonya, rés... "esto no lo quiero entender, que me lo traduzcan". Imbécils de merda, tant de bó sigui aviat que ens en poguem desempallegar de vosaltres. I aquests funcionaris feixistes, potser haureu d'apendre català a marxes forçades quan en el vostre país us moriu de gana i hagiu de venir a treballar a l'estat Català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.