directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'estratègia d'Albiol pot afavorir la DI

Demanarà el vot secret si es planteja una declaració d'independència al Parlament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, estudia que la votació de les propostes de resolució a la sessió del ple d'aquest divendres sigui secreta.  Creu que JxSí està dividit però la mesura podria beneficiar el vot independentista. 
El líder del PPC Xavier Garcia Albiol al Parlament
El líder del PPC Xavier Garcia Albiol al Parlament
© Pere Fransesch

Comparteix
   


Etiquetes
És una opció que els populars contemplen perquè creuen que "hi podria haver divisió important" dins de JxSí de cara una votació sobre la declaració d'independència. Però amb aquesta proposta també donaria la facilitat als diputats de CSQP o altres grups parlamentaris de votar a favor o abstenir-se.

En aquest sentit, Albiol ha afirmat que quan es concretin les propostes de resolució dels grups parlamentaris, els populars analitzaran totes les "teories vàlides". Tampoc descarten, per contra, que es visualitzi la votació perquè tots els diputats "donin la cara" i per tant "quedin retratats".

"Fins que no es conegui el text definitiu no tenim elements suficients per valorar l'opció estratègicament més vàlida", ha assegurat Albiol en declaracions als mitjans aquest divendres al Parlament.
 
El reglament fixa que una votació especial pot ser pública per crida o bé secreta "si així ho acorda el ple o la comissió corresponent, a sol·licitud de dos grups parlamentaris, o d’una cinquena part dels seus membres". 

Propostes de resolució del PPC

El PPC ha presentat tres propostes de resolució en què demana que el Parlament insti el Govern a "desistir del desafiament a l'estat de dret". Actitud que, en cas de persistir, segons el text presentat pels populars, "obligarà a l'aplicació de les mesures adoptades a l'empara de l'article 155 de la Constitució".

La segona proposta dels populars vol que el Parlament lamenti "la fractura de la societat catalana que ha provocat el Govern" i insta l'executiu català a "acceptar la pluralitat de la societat catalana i propiciar un clima de concòrdia".

Finalment, la tercera proposta manifesta que "el desafiament independentista ha provocat un dany a l'economia catalana" i insta el Govern a "recuperar la seguretat jurídica i garantir un marc sociopolític estable per tal de donar confiança a l'economia".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.