directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El poble no afluixa en la recta final cap a la DI

Milers de persones cerquen el Parlament per protegir-lo

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Des de les deu del matí, un degoteig constant de ciutadans amb senyeres, estelades i pancartes a favor de la declaració d'independència, s'han anat acostant al Parc de la Ciutadella i han fet un perímetre al voltant del Parlament "per protegir les institucions". És la resposta a la crida a manifestar-se de manera pacífica i cívica que van fer Òmnium Cultural i l'ANC. És una imatge "molt potent", ha dit el coordinador de l'ANC, Francesc Cara. 
La ciutadania es concentra al voltant del Parlament per defensar-lo
La ciutadania es concentra al voltant del Parlament per defensar-lo
© @damaskinonoe

Comparteix
   


Etiquetes
A primera hora del matí també s'han concentrat a les portes del Parc de la Ciutadella al voltant de 300 voluntaris de les entitats sobiranistes per poder coordinar tota la mobilització que ha encerclat el Parlament. 

D'aquesta manera, els ciutadans han anat fent un cordó per "protegir" la institució, mentre es debat al Ple la proposta de resolució amb la declaració d'independència que constitueix Catalunya en una república. 



El coordinador de l'ANC ha recordat que es tracta d'una manifestació cívica i pacífica. "Evidentment no ens podrem enfrontar mai a cap cos de seguretat, però és un símbol que com a poble estem aquí defensant les nostres institucions", ha afegit Cara.

Sobre les 11.00h del matí,  ciutadans han col·locat uns quants cotxes al mig del carrer als voltants de l'estació de França per "protegir l'entrada al parlament" dels alcaldes, que han rebut fortes ovacions a mesura que arribaven. 


Per poder seguir el ple, l'ANC i Òmnium han instal·lat diverses pantalles a les cantonades del Parlament. També s'ha col·locat un escenari a la cantonada entre Passeig Picasso i el carrer Pujades. 

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.