directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Brussel·les evita comentar la convocatòria d'eleccions forçades pel 155

El portaveu de la Comissió Europea ha dit que ha "mirat als tractats i no ha trobat res” sobre si Catalunya quedaria fora de la UE després de la DI

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu de la Comissió Europea, Alexander Winterstein, ha evitat comentar aquest dilluns sobre si la convocatòria d'eleccions el pròxim 21 de desembre sorgida de l'aplicació del 155 és una "solució" o pot contribuir a resoldre la situació a Catalunya. "És part del procés constitucional que s'està desenvolupant a Espanya i ja sabeu que no fem cap comentari al respecte", ha dit Winterstein.
Alexander Winterstein, en una imatge d'arxiu
Alexander Winterstein, en una imatge d'arxiu
© Comissió Europea

Comparteix
   


Etiquetes
A més, la Comissió Europea no té "res a dir" sobre els últims esdeveniments a Catalunya, marcats per la declaració d'independència i l'aplicació de l'article de la Constitució espanyola. Preguntat per si té algun missatge per a les autoritats catalanes, Winterstein ha reiterat el missatge transmès pel president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, els darrers dies, i ha refermat, en aquest sentit, la "necessitat de respectar la constitució i l'ordre legal" d'Espanya.
 
Winterstein també ha estat preguntat per on queda recollit en els tractats europeus que si un estat es declara independent d’un estat membre de la UE deixa de ser automàticament part d’aquesta. “He mirat als tractats i no he trobat res”, li ha dit el periodista. Davant d’aquesta pregunta, el portaveu s’ha referit a la doctrina Prodi, en referència a l’expresident de la CE Romano Prodi, i l’ha remès a la resposta de Prodi a una pregunta parlamentària sobre la qüestió. “Per tant no té valor legal? Té valor polític però és una declaració, els tractats no diuen res al respecte en cap direcció?”, ha insistit el periodista. “Quan evaluïs la resposta veuràs que va produir-se una anàlisi legal i això és en línia amb la lectura que fa la Comissió dels tractats”, s’ha limitat a dir Winterstein. 
 
Un altre corresponsal ha demanat també si és legal buscar asil en un altre estat membre. “És una pregunta legal molt general, trobaràs la resposta al Tractat”, ha dit l’austríac. Per altra banda, també ha insistit, que la CE “no té cap paper” davant la situació i ha descartat respondre si la institució ha fet cap valoració genèrica sobre la celebració de referèndums a la UE “després del que ha passat a Catalunya o del cas del Regne Unit”. “Trobo que seria presumptuós i inapropiat expressar una opinió sobre com els estats membres volen interactuar amb els seus votants”, ha dit el portaveu.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
|| || || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
30 d'octubre de 2017, 15.42 h




#1


PPobreta PPalurdeta franquista:


A veure si finalment entens que SI NO INGERISSIS AQUELLA MITJA COPETA D' ANÍS EL MONO, potser podries passar com persona mig normal.


Tu mateixa, PPobra PPalurdeta franquista. Tu mateixa.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Honolulu man fletxa Honolulu City
30 d'octubre de 2017, 15.00 h

#1 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
30 d'octubre de 2017, 14.10 h

JUA JUA JUA JUA JUA JUA

EL BECARIO DEL ASALTAPISCINAS HA ENLOQUECIDO DE UNA VEZ POR TODAS


LO HAN DICHO MILES DE VECES, VINIERON LOS TRES JEFES AQUI CUANDO LOS PREMIOS PRINCESA DE ASTURIAS Y AUN SE ATREVE A MENTIR DE ESTA FORMA


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.