directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 18:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PDeCAT i ERC volen convertir el 21-D en una reafirmació de la República

Els dos partits deixen entreveure que es presentaran a les eleccions forçades pel 155, però no aclareixen sota quina fórmula

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La reunió de la permanent nacional d'ERC i la del Comité Nacional del PDeCAT han servit per desvelar la resposta que pretén donar el sobiranisme a la convocatòria d'eleccions forçades per l'aplicació del 155 el proper 21 de desembre. 
La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, en una imatge d'arxiu
La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, en una imatge d'arxiu
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
Tot i qualificar-les de "parany" de l'Estat, els republicans no han descartat presentar-s'hi.  "Trobarem la manera de participar al 21-D, presentant-nos-hi o no", han dit, després de sentenciar que cal que els comicis "siguin una oportunitat més per consolidar la República". En aquest sentit, ERC ha afirmat que és l'hora de "defensar-se" i per això és necessària la col·laboració de "les institucions i la gent". Sobre la declaració d'independència que es va viure la setmana passada al Parlament, han celebrat que es fes "realitat el mandat del 27-S i l'1-O", a la vegada que lamenten l'ocupació "il·legal" de les administracions i el "cop d'estat" que suposa el 155. Han instat a treballar amb "dignitat, perseverança, determinació i pau" per "consolidar aquesta República fràgil i rebutjar el 155". "Les urnes no ens fan por", han insistit, deixant entreveure que és probable que es presentin el 21-D. La resposta final -diuen- la donaran quan s'acordi una decisió amb tot el bloc sobiranista i aquells que s'hagin sentit "agredits amb el 155 i se senten reconeguts amb la paraula República", cosa que podria incloure Podem. 

Per la seva banda, segons ha explicat  la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, el partit es presentarà a les eleccions convocades per Mariano Rajoy. "Senyor Rajoy, ens veiem a les urnes", ha dit Pascal, que tot i titllar també de "trampa" les eleccions ha assegurat prioritzar que "la societat catalana pugui expressar els seus anhels". "No tenim por a les urnes,  són una oportunitat per defensar el nostre projecte, i no acceptarem de cap de les maneres l’aplicació del 155”, ha sentenciat. El PDeCAT encara no ha decidit de quina manera es presentaria, si conjuntament amb la resta d'independentistes o per separat. Els partits poden presentar coalicions al 21-D fins al 7 de novembre i llistes electorals fins al 17. 
 
La CUP, per la seva banda, ha assegurat que no avala "cap mesura que surti del 155" i ha deixat oberta la porta a diversos escenaris. 
 
La resposta de l'unionisme

Al seu torn, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha dit que el 21-D hauria de servir per "canviar de rumb, formes polítiques i president" a Catalunya i ha assegurat que el seu partit està "centrat" en preparar els comicis. Ha dit el socialista que les eleccions forçades pel 155 tancaran una etapa política en que “han volgut trencar amb Espanya i han acabat gairebé trencant Catalunya”. Ha tornat a insistir en la idea de "l'Espanya federal" i s'ha mostrat convençut que del 21-D sortirà “una nova etapa política l’aspiració de la qual sigui aconseguir més autogovern, millor finançament”. 

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha demanat celeritat a la justícia perquè Carles Puigdemont i Oriol Junqueras "paguin les conseqüències" pel "cop d'estat" que han comès. Així ha respost en preguntar-li si és partidari que Puigdemont i Junqueras es presentin a les properes eleccions. Segons Albiol, cada partit ha de decidir els seus candidats, però ha reconegut que no li agradaria haver de competir amb "aquells que han fet tant de mal a Catalunya". En declaracions abans de participar en el comitè executiu nacional popular a Madrid, ha opinat que el president sabrà a partir d'ara "retirar-se amb dignitat". 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU FALTEN MARQUESINES A LA ESTACIÓ DE TREN DEL POBLE I MÉS ZONES VERMELLES .. fletxa O FEU ELECCIONS CATALANES O FEM BOICOT A LES EMPRESES QUE BAN MARXAR DE CATALUNYA .
30 d'octubre de 2017, 19.26 h

SI Esten en una " SUPOSADA REPÚBLICA CATALANA " ¿ QUE FAN E.R.C. y EL PDECAT A ESPAÑA AL CONGRES DELS DIPUTATS DE MADRID ? No es tindrien que donar de BAIXAR ABANDONAR MADRID ..


Deixar per sempre EL CONGRES DELS DIPUTATS .. JUDAS FALSOS HIPOCRITAS Tot es Comedia lo que feu HUS agrada molt ENGANYAR ALS CATALANS ENS TENIU BEN ENGANYATS ...Preneu el pel els que creuen en vosaltres JO NO I CREC PAS PER AIXO HUS CRITICO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
30 d'octubre de 2017, 17.54 h

21-D NO VOTAREM A LA FESTA DELS CRIMINALS ESPANYOLS QUE ENS VOLEN ANIQUILAR.
CAP VOT A LA FESTA DE RAJOY Y SUS GENOCIDAS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
30 d'octubre de 2017, 17.34 h



#1


Hi ha opinions que, a més de demostrar el CRETINISME de qui les profereix, perquè demostren no entendre de la missa la meitat, també ens donen la mesura de la MANCA D'ENTERESA, D'AGUANT i de PERSEVERÀNCIA d'alguns individus.



Al menys fins ara, quan hi ha guerra entre dos països, si en algun dels dos hi descobreixen algún DERROTISTA, se'l afusella i s'ha acabat.



Sortosament, en l'actualitat ja no se SOLEN afusellar els derrotistes. Se'ls demostra el més palès MENYSPREU i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Inde inde independencia pero si no agrade, crido vivapanyaaaa.. fletxa Catalunya sempre endavant si als ocupants no els hi sap greu,Tranquils que ho yenim a tocat ni molesta als de l'Ibex35..
30 d'octubre de 2017, 17.30 h

Felicitar als nostres grans liders politics,per la seva preparacio de la independencia.una feina ben feta...al fin som la republica de la Puta i la Ramoneta...no es la republica Catalana, pero podem estar segurs de ser la dels somriures.tot -hom es fa un far de riure per Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.