directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L'IRPF penalitzarà les rendes més altes

S'incrementarà un punt pels que cobren més de 120.000 euros l'any i dos pels de més de 175.000

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'IRPF pujarà un punt pels contribuents que cobren més 120.000 euros l'any, del 21,5% al 22,5%, i dos punts pels qui guanyen més de 175.000 euros, fins al 23,5%. Aquesta mesura afectarà unes 100.000 persones i permetrà ingressar de 170 a 200 milions d'euros addicionals. Per altra banda, els 3,2 milions de pensions mínimes no contributives pujaran un 1%, mentre les altres es mantindran congelades, tot i que augmentaran si puja l'IPC. El document inclou una reducció del 16% del pressupost per als ministeris, on les àrees menys afectades seran l'educació i el desenvolupament, ha assegurat la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres. Els portaveus al Congrés d'ERC, Joan Ridao i de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida s'ha mostrat contraris i decebuts amb l'aprovació dels pressupostos.
El projecte dels Pressupostos per el 2011 que ha aprovat el Consell de Ministres aquest divendres elimina la deducció per adquirir l'habitatge habitual per als contribuents amb bases imposables iguals o superiors als 24.170 euros. Per altra banda, s'incrementa del 50% al 60% la reducció del rendiment net per lloguer de l'habitatge, i es redueix dels 35 als 30 anys l'edat del lloguer per aplicar una reducció del 100% de la deducció. La vicepresidenta primera, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha dit que aquests són 'els pressupostos de la recuperació, amb una austeritat molt important, i que permetran reduir el dèficit i millorar el model econòmic' i s'ha mostrat convençuda en que 'tindran una bona repercussió en el bé dels mercats'. Salgado ha afegit que són uns pressupostos 'socials' per l'increment de les pensions mínimes i ha afegit que són 'els més austers dels últims anys en termes relatius, perquè en absoluts són com els del 2006'.

Ridao i Duran, contraris
No per tothom però són vàlids aquests pressupostos. Pel secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i portaveu de la formació independentista al Congrés, Joan Ridao, aquests són els comptes 'més antisocials' i els ha titllat 'd'enganyosos' perquè, al seu parer, els socialistes pretenen fer veure que són uns pressupostos amb pes social. Per la seva banda el portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat que els pressupostos són 'continuistes' perquè no incorporen 'cap mesura que ajudi a la recuperació econòmica, més enllà de la reducció de dèficit com a conseqüència de l'excés de despesa del govern de Zapatero'. Segons Duran, el govern espanyol 'només s'atreveix a castigar les rendes dels treballadors, professionals liberals i les classes mitjanes', però totes les afirmacions sobre l'augment d'impostos als rics són 'pura demagògia'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
25 de setembre de 2010, 14.19 h

Penalitzaran les rendes més altes... del treball, però no tocarà les rendes de les grans fortunes que només paguen un 1%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.