directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern capgira la situació, el 21-D esdevé un referèndum a Europa

Les eleccions convocades per Rajoy són l’eina per consolidar la República

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI | @JoanSole_ .- Pensa malament, i encertaràs. Com pot ser que un Estat que fa dies sondejava un termini de sis mesos, que fins i tot s'havia marcat el 28 de gener al calendari, de cop i volta s'agafa al termini mínim per convocar eleccions i concreta el 21 de desembre per resoldre la qüestió catalana?
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
© Núria Julià

Comparteix
   

El cas català, per si queda algun dubte, no és un afer intern. Els mitjans internacionals van anunciar la Declaració d'Independència, van explicar l'aplicació i les conseqüències del 155 i posen data, el 21 de desembre. La situació actual no resta en mans, exclusivament, de l'Estat. I ni molt menys està sota el seu control. No té cap mandat democràtic per intervenir la Generalitat, i això és quelcom que encara pesa molt a Europa. No a l'Europa oficial, la dels despatxos que es tapen el nas amb la repressió de l'1-O, sinó la dels polítics que, com el cas de Bèlgica, diuen 'prou' a l'autoritarisme.
 
Per què és important participar el 21-D?
 
Quan ERC i el PDeCAT anuncien que participaran en les eleccions de desembre no ho fan amb un missatge de submissió a l'aplicació del 155, i molt menys amb l'esperit d'una lluita perduda. Escoltem la CUP, que de coherència en sap molt: "hem de confrontar les eleccions del 21-D". El que ha passat amb el Parlament català i el Govern no mereix el tracte normalitzador que li ha donat Catalunya en Comú, que davant el referèndum va navegar en el mar dels dubtes durant mesos però quan Rajoy convoca eleccions anuncia ben ràpidament que s'hi presentaran. Les eleccions del 21 de desembre són el més a prop que està l'Estat espanyol d'acceptar un referèndum. La manca de legitimitat per actuar contra les institucions catalanes reclama un mínim múscul electoral, no en té.
 
L'espanyolisme interpreta la votació com el partit de tornada de l'1-O
 
La urgència del Gobierno per tenir un argument per justificar la repressió ha empès Rajoy a convocar eleccions al més aviat possible. No és casualitat l'espanyolisme cridi al boicot independentista, que vulgui que la CUP no hi participi i que els mitjans de comunicació es vantin del control que exerceix Soraya Saenz de Santamaría de la Generalitat. Necessiten desmobilitzar el vot, per què? Ho diu l'ex-eurodiputat i Ministre de l'Interior d'Aznar, Mayor Oreja: "Amb el 21-D hi ha un risc que el referèndum il·legal acabi sent legal en el cas de victòria independentista. Fa anys que estem instal·lats en la mentida en què vivim un escenari favorable a Espanya. Un s'abraça a la mentida quan hem pensat que el moviment nacionalista es s'aturaria, es trencaria, no hem volgut adonar-nos que és un vehicle sense marxa enrere". El marc mental d'aquest procés electoral traspassa les fronteres espanyoles.
 
Evitar la confrontació entre partits independentistes
 
La gran diferència que hi ha entre les eleccions anticipades que Puigdemont gairebé convoca dijous passat, i les convocades per Rajoy, és que hi ha una Declaració d'Independència aprovada. El 21-D és un partit de tornada que cal guanyar, és igual la fórmula, si fer una llista única o anar per separat, és vital tenir una sola estratègia. Victòria electoral, retorn del govern de la República.
 
Dos presos polítics, de moment, i un Govern a l'exili
 
No, no són unes eleccions normals. Dos presos polítics i un Govern a l'exili ens ho recorden. No esperem que aquesta persecució judicial freni, el Fiscal General de l'Estat té pressa, i amb mig govern de la Generalitat fora del seu abast hi ha moltes possibilitats que algun conseller segueixi els passos de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. La màxima maquiavèl·lica, l'enemic de'l tracta bé o s'aniquila, és la tònica que utilitza l'Estat per combatre la majoria democràtica.
 
El 21 de desembre l'independentisme no ha de regalar la imatge que combat les urnes amb el boicot, sinó que ha d'oferir la d'un moviment que neix de l'anhel de fer efectiu el dret a decidir i guanya tots els processos que té davant. L'amenaça del vicepresident del Senat d'aplicar el 155 si PDeCAT, ERC i CUP guanyen constaten que hi ha molt en joc, pensen intervenir les institucions cada tres mesos? La impunitat té un límit.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
enric fletxa barcelona
1 de novembre de 2017, 09.30 h

Qui no vegi que això és un altra oportunitat per passar-l'hi la mà per la cara a l'unionisme és cec


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
JORDI fletxa GRANOLLERS
31 d'octubre de 2017, 18.05 h

#8 Possiblement soc un somiatruites i només se veure el desig del meu cor de tenir la República Catalana en marxa però tens alguna alternativa ? pots fer desaparèixer de la política al Mas que no sigui en tres eleccions més? a qui puc votar per arribar al final amb èxit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
JORDI fletxa GRANOLLERS
31 d'octubre de 2017, 18.00 h

Jo aprofitaria les eleccions del 21 desembre per considerar-les CONSTITUENTS a tots els efectes i que serveixin per instaurar el primer Parlament i Govern de la República Catalana. El invasor dirà i opinara el mateix si ho fem que si no.
Els partits que no siguin catalans o se'n converteixin ja els donarem de baixa després.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ignorants fletxa Catespaña
31 d'octubre de 2017, 17.46 h

Clar que sí!!! El referendum del 9N? No va servir per res
Les eleccions plebiscitàries? No van servir per res
El referendum del 1-O? No va servir per res
Eleccions del 21D ? Seguireu sense ser indepes.

Us tenen ven enganyats, pastan com bon ramat que sou, i vinga a votar, i vinga a gastar diners de tots els catalans en uns somiatruites que porten 5 anys votant, pensant que alguna cosa cambiará, mentre aqui ja han marxat 1700 Empreses, els responsables vivint a Brusel·les, i els rucs del po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
31 d'octubre de 2017, 10.19 h

Un problema per a nosaltres:Més que aviadors a les llistes dels votants hi tindrem el desembarco a normandia, perquè són justament ells qui elaboren les llistes i les inflaran per a que no pugui guanyar la República. Encara anem amb el lliri a la mà, i ells amb l'extermini dels nostres anhels, que tampoc són els seus


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Tallaferro fletxa Centelles
31 d'octubre de 2017, 10.18 h

#3 NO PERDEM DE VISTA QUE PUJAR UN PIC MOLT ALT, UN 6000 PER EXEMPLE, ES FA AMB MOLTESS ETAPES, LA REPÚBLICA ÉS UN PIC MOLT ALT I PLE DE PASSOS DIFÍCILS, O SIGUI QUE S'HA DE FER AMB VARIES ETAPES, DE MOMENT JA ESTEM A LA SEGONA, REFERENDUM, SUPERAT, REPUBLICA, L'ESTEM GUANYANT, PEERÒ AQUEST PAS HA DE SUPERAR ENRRAMPADES DE CAMES I VERTIGENSS DELS MATEIXOS COMPONENTS QUE RETRASEN L'AVANSSAR, PERÒ ANIREM AVANÇANT.

DE MOMENT EL RESPONSABLE HA PRES LA DEVANTERA PERQUÈ MITJANS DE FORA DEL PA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Tallaferro fletxa Centelles
31 d'octubre de 2017, 10.11 h

#4 LA TEVA IGNORÀNCIA I DIARREA MENTAL ÉS ALARMANT DE CARA AL QUE ET RESTA DE VIDA, QUE VIURÀS IMMERS EN UN SOT QUE CADA VEGADA S'ET FARÀ MÉS IRRESPIRABLES FINS QUE ET PROVOCARÀ LA MORT FÍSICA, DONCS INTEL.LECTUALMENT, JA ESTAS MOLT I MOLT MERMAT, CO A PERSONA, VULL DIR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
31 d'octubre de 2017, 09.20 h

Un referendum es SI o NO. Això són unes eleccions, pallassos. Si en voleu dir referèndum, vosaltres mateixos.
El que us ha deixat descol.locats es lo de les eleccions, no us esperàveu aiuxò, oi, d' un govern feixista?

Jua jua, a Euroopa se' n foten de vosaltres. Ara tindreu un expresident exiliat perque s' ha fet caqueta.... es que això de la èpica és molt dur.

Què pensen del tema tots els que es van jugar la cara, quan l' intigador de la revolta ara corre a amagar-se ell que pot, d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
31 d'octubre de 2017, 08.06 h




No hi ha com una caminada nocturna a les enfosques per posar a to el cos i el psiquisme. això si, SENSE CÒRRER, perquè per molt bé que coneguis el camí sempre hi pot haver un roc o una branca que t'hi ensopeguis i et fassin entrebancar i fins i tot caure. Si vas sol i et trenques una cama, amb la fred que fa de matinada, pots tenir greus problemes.



Bé, amb aquesta "posta a punt" d'ànim , ningú no em pot titllar de pessimista si dic que em sembla un GREU ERROR que el mateix Puigdem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
31 d'octubre de 2017, 07.46 h

L’Estat espanyol s’ha perfumat de democràcia, però no s’ha rentat del franquisme.
La ràbia de l'unionisme: és pensar que hi haurà sempre una veu lliure i autoritzada fora de la justicia espanyola. Accions amb els catalans a Catalunya, partits independèntistes ridiculitzant el 155 i un govern desplaçat a Brussel.les.

I en Carles Puigdemont que tornarà aviat a Barcelona deient: " Ja sóc aquí" Genial a 100 %.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.