directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El cinema català pren Londres

Vuit pel·lícules s'hi estrenen en el 'Catalan Window', espai emmarcat en el festival de cinema de l'Estat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El cinema català té, des d'aquest divendres, un espai privilegiat en l'ambient del cel·luloide londinenc. Vuit pel·lícules catalanes s'estrenen a la capital britànica sota el nom de 'Catalan Window' un espai que s'emmarca en el Festival de Cinema Espanyol, que ha donat el tret de sortida aquest divendres, i que presenta algunes de les produccions cinematogràfiques més destacades del darrer any a l'Estat. Pel·lícules catalanes com 'Dieta Mediterrània', de Joaquim Oristrell; 'Xtrems', d'Abel Folk i Joan Riedweg; 'Monica del Raval', de Francesc Betriu, o el documental 'Màscares', amb Josep Maria Pou, s'exhibiran per primera vegada a Londres. El cinema catalàt é el seu propi espai al festival, amb la 'Catalan Window' o 'Finestra Catalana', una secció del certamen exclusivament dedicada a les produccions del Principat.

Comparteix
   


Etiquetes
Actors i directors catalans com Abel Folk o Josep Maria Pou seran a Londres per interactuar amb els assistents al festival i presentar els seus darrers treballs. La 'Catalan Window' també comptarà amb la presència dels directors Xavier Ribera, per l'obra 'Circuit'; Jo Sol, que presentarà 'El fals orgasme' o Luis Miñarro, amb la pel·lícula 'Family Strip'.

L'Spanish Film Festival es podrà seguir a Londres des d'aquest divendres, i fins el proper 7 d'octubre. La seva directora, la catalana Joana Granero, ha explicat que moltes de les entrades ja estan venudes. 'Dies abans de començar el festival, ja hi havia diverses projeccions amb les entrades exhaurides, o a punt d'exhaurir', ha assegurat. Granero ha indicat que els organitzadors estan satisfets de la venda de tiquets perquè això els demostra que 'l'audiència londinenca vol aprofitar l'oportunitat de descobrir un cinema al qual no tindria accés de cap altra manera'.

Les projeccions del festival es fan al Cine Lumière de Londres. El certamen se celebra a la capital anglesa des del 2005, però la d'enguany és l'edició que compta amb una major participació de directors i actors del país. El festival l'organitza Tristana Media.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
25 de setembre de 2010, 14.33 h

Josep MARIA pou es un gran i bon actor llàstima que la seva visio sigui amb tendències centralistes i am molt poca visio política actual ,frase de la setmana passada,CREC QUE BARCELONA I MADRID TENEN QUE TINDRE MES GERMANOR AL MON DEL TEATRE i estrena al Goya amb castella Am,B EL DINERS QUE A COSTAT ALS CATALANS LA REFORMA DE LA CASA DE ARAGON


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.