directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Fachin: "La intervenció de Podemos sobre Podem Catalunya és inacceptable"

El líder de Podem Catalunya crítica l'acció de Pablo Iglesias i exposa la voluntat de la formació d'obrir rondes de contactes amb partits i societat civil

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

A.S. | El líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha criticat durament en una roda de premsa a Pablo Iglesias i la direcció estatal de Podemos fent una comparació entre el que fa Iglesias amb Podem i el que ha fet el Govern de Mariano Rajoy amb Catalunya.
 
Imatge del líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, en roda de premsa
Imatge del líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, en roda de premsa
© 324

Comparteix
   


Etiquetes
"Des de Madrid ha arribat una intervenció que tanta qualsevol possibilitat de diàleg que tanca totes les portes i només n'obre una que és pactar amb CatComú, EUiA i ICV", un fet que "en termes democràtics entenem que això no és acceptable".
 
Fachin ha detallat que "no són unes eleccions normals" i ha subratllat que "cal donar una resposta a l'alçada igual a la que la gent va donar al carrer l'1-O". Des de Podem Catalunya la intenció és "obrir una ronda de contactes amb tota la gent que té clar que aquestes no són unes eleccions normals i que s'han de donar respostes excepcionals".
 
"S'ha de fer una ronda de contactes amb partits polítics i amb la societat civil que ha demostrat estar per sobre dels càlculs partidistes" ha matisat.
 
El líder de Podem a Catalunya ha volgut clarificar alguns aspectes que ha fet servir Iglesias per "intervenir" la direcció del partit a Catalunya: "Es basa que en el consell de coordinació està format només per membres anticapitalistes. La realitat però és que d'11 membres del consell només un pertany als anticapitalistes. Per altra banda, acceptarem que ser anticapitalista sigui motiu d'expulsió o que les teves idees no valguin?", s'ha preguntat. "Som plurals i no tenim cap problema en discutir, crear i fer política amb gent plural".

Més diàleg
 
"Sempre hem dit que tindríem la mà estesa per parlar amb CatComú. A ningú li passa pel cap que Podem no es parli amb CatComú. Però entenem també que s'hauria de parlar també amb els col·legis de periodistes que pateixen agressions per informar del que està passant, amb juristes que defensen la població, que també hauríem de parlar amb les plataformes antifeixistes, organitzacions de drets humans... De veritat acceptarem que no es parli amb aquesta gent i que Podem només parli amb CatComú?".
 
"Aquesta decisió d'intervenció, tanca qualsevol tipus d'opció de parlar amb la societat", ha afirmat.

No partiparà en una consulta "imposada"

Fachin ha assegurat que no participarà a la consulta "imposada" de la direcció estatal de Pablo Iglesias a la militància catalana, que arrenca aquest dimecres i fins dimarts 7 de novembre. "No és una consulta sinó una imposició disfressada de consulta", ha assegurat.

El líder de Podem ha advertit que el calendari de la consulta "fa totalment impossible que no es pugui respondre altra cosa que 'sí'" a la coalició amb CatComú, ha afegit el dirigent de la formació morada a Catalunya. Fachin considera que s'emmarca en un "dèficit democràtic" 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jordi fletxa Lleida
1 de novembre de 2017, 06.50 h

Eduard: No confonguis Podem amb el Comú. Podem donen suport autèntic a l'autodeterminació. El Comú de Barcelona: actua d'aquella manera que no s'entén. El Comú de Lleida és més independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
patata bullida fletxa patata land
31 d'octubre de 2017, 17.46 h

#3 franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
31 d'octubre de 2017, 15.36 h

La CUP (Benito Salellas) denuncia que "el Gobierno catalán no estaba preparado para un escenario de unilateralidad"
Algunos lideres de la CUP ya han dicho que no descartan presentarse a las elecciones autonómicas del 21-D y reconocen públicamente que no estaban preparados para una declaración unilateral de independencia.

El viceprimer ministro de Bélgica y responsable de Economía, Kris Peeters, se ha desmarcado este martes de la presencia del expresidente de la Generalitat, Carles Puigde... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
31 d'octubre de 2017, 13.48 h

Pe si encara no quedava clar:

Podemos="Antes roja que rota"... de sempre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
31 d'octubre de 2017, 13.46 h

Pe si encara no quedava clar:

Podemos="Antes roja que rota"... de sempre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.