directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Andorra es compromet a reconèixer la independència de Kosovo 'en els propers mesos'

El cap de govern, Jaume Bartumeu, assegura que no volen ser l''últim estat europeu a acceptar Kosovo com estat'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El cap de govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, s'ha compromès a reconèixer la independència de Kosovo 'en els propers mesos', durant la reunió bilateral que ha mantingut amb el primer ministre kosovar, Hashim Thaçi, en el marc de la 65a Assemblea General de les Nacions Unides, celebrada a Nova York. Bartumeu ha aprofitat per reunir-se amb Thaçi i li ha assegurat que Andorra 'no vol ser l'últim estat europeu a reconèixer Kosovo', i ha argumentat que, arran de la sentència de la Cort Internacional de Justícia de les Nacions Unides, donar suport a Kosovo 'no suposa cap aventura irredemptista que no es correspongui amb la voluntat d'un poble i amb el dret internacional'. D'aquesta manera, Espanya cada dia es troba més sola en la negativa de no reconèixer la sobirania de Kosovo.

Comparteix
   


Etiquetes
Amb la resolució de Nacions Unides a les mans, Andorra assegura que en un any reconeixeran la independència de Kosovo, però abans haurà de negociar amb l'estat espanyol. 'El nostre ministre d'Afers Exteriors es reunirà amb el seu homòleg espanyol, Miguel Àngel Moatinos, per tractar la qüestió', ha especificat Bartumeu.

Durant la reunió bilateral, el primer ministre de Kosovo ha sol·licitat al cap de govern d'Andorra que reconegui la independència del país, una petició que ja van traslladar a Bartumeu per carta el mes de juliol el mateix Thaçi i el president del país dels Balcans, Fatmir Sejdiu. El mandatari kosovar ha volgut saber perquè Andorra és un dels pocs països que no han reconegut la independència de Kosovo, juntament amb Espanya, fins i tot després que el Tribunal Internacional de Justícia (TIJ), màxim òrgan judicial de Nacions Unides, dictaminés la legalitat de la seva declaració unilateral d'independència.

Bartumeu li ha respòs que fins el moment de la resolució del Tribunal Internacional de Justícia 'la política exterior andorrana estava expectant', ja que el país 'ha volgut establir un principi d'equilibri en les relacions entre l'estat espanyol i França', ha explicat. Bartumeu ha argumentat davant de Thaçi que Andorra 'estava en una situació complicada' pel fet que França hagués reconegut immediatament Kosovo i l'estat espanyol 'no ho volgués fer'.

Ara, després de la sentència, Bartumeu ha assegurat que Andorra 'vol continuar guardant aquesta relació d'equilibri', però que si arriba el moment de prendre una posició 'també ho hem de fer', ha dit. També, Bartumeu també ha volgut saber si la seva decisió de reconèixer Kosovo contribuiria a la pau de la regió o si, més aviat, afavoriria la confrontació la regió. Per la seva banda, el primer ministre kosovar li ha respòs que quans més reconeixement hi hagi de Kosovo, més pau hi haurà a la regió i ha assegurat que el seu país 'no és enemic de Sèrbia i està disposat a dialogar'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
27 de setembre de 2010, 13.52 h

i dic yo ,si la mitat es del coprincipat es el bisbe de la Seo si som independents també tindrem el poder de la mitat de Andorra ? jejeje es un" chist "


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
26 de setembre de 2010, 19.48 h

I si aquests altres veins tinguessin vergonya, decència i democràcia, paraula de la qual n'ignoren el sentit i l'abats, s'haurien d'avergonyir d'anar pel món, fent gala d'una democràcia amb la qual mai hi han cregut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lucas fletxa Barcelona
26 de setembre de 2010, 11.38 h

Que no pateixin per ser els últims... que hi ha uns altres veïns que tardaran molts anys o segles a reconèixer aquest decisió democràtica del poble kosovar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.