directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La decisió de blindar els correbous encrespa els ànims a Espanya

Extremadura i Andalusia consideren 'hipòcrita' i 'incoherent' el doble sedàs de prohibicions del Parlament de Catalunya

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La decisió del Parlament de Catalunya de blindar els correbous ha encrespat els ànims a diferents comunitats estatals, que han criticat el doble sedàs en l’aplicació de la llei contra els animals. D’aquesta manera, el president extremeny, Guillermo Fernández Vara, ha titllat d'incoherència el discurs amb les corrides i els correbous. Vara afirma que no entén com en altres llocs d'Espanya es pugui tenir un discurs per prohibir les corrides de toros i un altre per a les festes populars. Per la seva banda la Junta d’Andalusia veu ‘hipòcrita’ el debat sobre els braus a Catalunya perquè ‘confonen el toro amb un senyal d'identitat nacional’. Amb aquestes paraules s'ha expressat el conseller de Governació i Justícia, Luis Pizarro, que considera que la decisió del Parlament català de prohibir les corrides de toros a Catalunya a partir del 2012 es contradiu amb el blindatge dels correbous.

Comparteix
   


Etiquetes
Les crítiques s’emmarquen en un context de prohibicions de la festa del correbous, com així ha passat a Extremadura on el consell de govern extremeny ha prohibit els toros embolats i els 'encierros' on hi ha indicis de maltractament de l'animal. La Junta d'Extremadura ha aprovat un decret que censura l'ús de punxons i torxes contra el toro. Tampoc es podran lligar els bous a un punt fix, amb cadenes o cordes. Queden prohibits els festejos que impliquin un joc amb el brau que ‘desvirtuï el sentit lúdic taurí o en què es facin servir elements i refugis que no siguin populars ni tradicionals’.

Crítiques a la 'incoherència' catalana
El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, s'ha mostrat satisfet per la decisió de l'executiu i ha assegurat que és fruit d'un ampli consens. Considera que la norma és exemplar, i fins i tot es compara amb Catalunya. Vara assegura que no entén que hi hagi discursos diferents per als toros i les festes populars en algunes zones. Per la seva banda la Junta d'Andalusia creu que el debat sobre les corrides i correbous a Catalunya és 'hipòcrita' perquè 'confonen el brau amb un senyal d'identitat nacional'. Luis Pizarro, conseller de Governació i Justícia de l'executiu andalus considera que la decisió del Parlament català de prohibir les corrides es contradiu amb el blindatge dels correbous. En una entrevista a Canal Sud Ràdio, el conseller ha defensat els espectacles taurins a Andalusia i assegura que tenen un reglament 'que cuida molt totes aquestes festes populars sense la necessitat que el toro pateixi'.









COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
27 de setembre de 2010, 22.14 h

#16 Si fos per questions identitaries, mira, encara, pero es que no es ni per aixo, el que volien era no perdre els vots de la gent de les terres de l'Ebre pro taurins que diuen clarament que no hi ha prou policia per impedir-lo. Es trist, entre tant els pobres animales (em refereixo als toros tot i que ho semblin els homes...)seguirant patint en nom de una "cultura"??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Pep fletxa El Masnou
27 de setembre de 2010, 20.54 h

Algú em pot explicar perquè tan poca valentia en reconèixer, quan era el moment, que sí... que es votava que no, al Parlament, a les "Corrides de torus"´, per una qüestió identitària? Calia marejar tan la perdiu? Tan costa treure's la careta? O és que quan tractem d'dentitat, només podem fer "declaracionetes", "festetes"... però a l'hora de la veritat ens caquem a les calces. FIns que no ho tinguem clar com a poble, ens sortiran mil i un defensors de la pàtria, que treuran rèdit d'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
27 de setembre de 2010, 12.34 h

#1 Potser tu consideres una distraccio que et treguin de casa teva a un lloc amb un terra estrany on et calin foc al cap, et piquin, t'estirin, i cridin entre tant et cauen cendres calentes als ulls. Jo sincerament no ho trobaria gens distret.
Esta clar que dins d'un ordre de tortures diguem que es menys cruenta, pero distraccio??. La veritat, en el segle que estem hauriem de lluitar per tenir mes cultura i mes creixement personal. Pero es clar, conve tenir el ramat de xais distret i enfons... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
27 de setembre de 2010, 12.17 h

A mi tambe m'han encrespat els anims i no soc esppañol. Potser han guanyat quatre vots de les terres de l'Ebre pero han perdut els de moltes persones que veuen l'incoherencia i l'hipocresia d'aquests politics sense escrupuls.
El taurins catalans contents per questa cruenta victoria! i a sobre ara repeteixen com lloros las barbaries d'un aassassi de xinxilles argenti que la flor i nata de la cultura taurina esppañola en fa eco. S'han tret de la maniga una secta a la que foten dins a qualsevol ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
roger fletxa gavà-mar
27 de setembre de 2010, 11.25 h

a Catalunya, com era d'esperar, hem quadrat el cercle, hem prohibit la pederàstia i hem permès l'ablació, i tot per dues coses, primer per fotre a la resta d'Espanya i segon per esgarrapar vots.
Catalunya a la avantguarda de la indigència política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Carles fletxa Terrassa
27 de setembre de 2010, 09.34 h

Diuen que es confón el brau i les corrides en un senyal d'identitat espanyola... No, no ho confonc, perquè senzillament el brau i les corrides són un senyal d'identitat espanyola; ho són, sí. Si no, a que ve tanta silueta taurina als cotxes, a les banderes espanyoles,...,? Per tant, no confonc res, és així i punt. Jo vaig signar en contra de les corrides de toros en primer lloc pel senyal d'identitat espanyolista que signifiquen. I què? Què passa? No puc?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Som i serem fletxa Tordera
27 de setembre de 2010, 01.11 h

Una cosa és clara, als irritats pro-taurins dels collons els importa una merda els correbous. Només ho utilitzen com a instrument anti-català.
De totes maneres, jo miraria de treure els braus enbolats i els ensogats. Aquest es el meu parer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Titani fletxa Catalunya, proper estat europeu.
26 de setembre de 2010, 22.22 h

Dos pedres, o millor dos banyes ben donades, a tot aquest espanyolam anticatalà i pro-taurí!! Que s'hi posin fulles!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
26 de setembre de 2010, 19.32 h

#2 No puc dir que jo sigui precisament un pro correbous, abans al contrari. Però sí que el vull dir, que Vostè parla per parlar, perquè Vostè, Sr. Meu, encara no sap què hagués votat el seu Laporta. Això ja és massa. Procuri que el seu Laporta, si mai pot aconseguir algun escó que el porti al parlament, cosa que encara està per veure, no abandoni el parlament en plena votació perquè hi futbol del Barça. I ja sap, si vol, a què em refereixo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Quim fletxa PPC
26 de setembre de 2010, 15.38 h

#7 Una cosa no treu l´altra, la plataforma Prou podria dedicar els seus esforços a combatre les curses de braus a tots el llocs a on no s´han prohibit encara i no a fer tant el joc als espanyolistes que al final potser que aconsegueixin amb el seu suport tombar la prohibició de la fiesta nacional a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.