directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els membres del govern destituïts arriben a l’Audiència Nacional

Carles Puigdemont i alguns consellers destituïts han demanat declarar des de Brussel·les

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els membres del govern destituïts han començat a arribar ja a l’Audiència Nacional, on estan citats a declarar a partir de les 9 del matí davant la jutgessa Carmen Lamela, que els investiga per suposats delictes de rebel·lió, sedició, malversació de fons i delictes connexos. Tots declaran davant la magistrada menys el president Carles Puigdemont i els consellers destituits Meritxell Serret, Antoni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí, que es troben encara a Brusel·les i han demanat declarar des d'allà. 
Rull, Mundó, Romeva, Turull, Bassa, Forn i Borràs arriben a l'Audiència Nacional
Rull, Mundó, Romeva, Turull, Bassa, Forn i Borràs arriben a l'Audiència Nacional
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
La jutgessa Lamela encara no ha aclarit l’ordre de les compareixences i haurà de determinar també com actua respecte al president Puigdemont i la resta de consellers destituïts que es troben a Brussel·les, i si emet o no una euroordre per a la seva extradició a l’Estat.

El primer en entrar al recinte ha estat el líder d’ERC i vicepresident destituït, Oriol Junqueras, que ha arribat a les 8:10 hores del matí. 
 
Lamela, que és la mateixa jutgessa que va dictar presó provisional per Sànchez i Cuixart, va admetre a tràmit la querella de la Fiscalia contra el Govern destituït aquest dimarts. Paral·lelament ho va fer el Tribunal Suprem que ha citat ha citat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els cinc membres sobiranistes de la Mesa també aquest dijous a partir de les 09.30h.
 
La querella contra el govern destituït
 
La magistrada dóna per bons els arguments de la Fiscalia i assegura que la querella interposada pel Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza, es "basa en fets objectius" que recullen des de la resolució aprovada al Parlament el novembre del 2015, que marcava l'anomenat full de ruta, fins a la declaració d'independència del 27 d'octubre.
 
Lamela afirma que a la querella s'exposen "de manera seriosa, racional i lògica" els fets que porten a la fiscalia a fer la qualificació inicial del delicte de rebel·lió. "Tal com venen relatats els fets a la querella no es pot excloure, en aquest moment, el seu caràcter delictiu ni la intervenció en ells dels querellats", afirma la magistrada. 

Mesures cautelars
 
Lamela ja va avançar que imposarà mesures cautelars adduint que "existeixen factors per determinar l'adopció de mesures cautelars de caràcter real". Fa referència al risc de fugida i recorda "la necessitat que hi hagi mesures cautelars en el procés penal". 

A més, tal com demanava la Fiscalia, Lamela va donar a tots els membres del govern de Puigdemont tres dies perquè dipositin, de manera solidària, una fiança de 6.207.450 euros, la mateixa quantitat que sol·licitava la fiscalia.

Puigdemont i alguns consellers volen declarar des de Bèlgica

L'advocat belga de Puigdemont, Paul Bekaert, va demanar aquest dimecres que declari des de Bèlgica i va avançar que impugnarà qualsevol petició d'extradició que presenti el gobierno.

Puigdemont es troba a Brussel·les amb part del seu Govern, que també han demanat declarar des d'aquest país. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
2 de novembre de 2017, 10.13 h


L'Oriol Junqueres hi arriba el primer i, a més, tot sol. Quin parell de ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de novembre de 2017, 09.41 h



Gemma Galdón, ella sempre tan especial, justifica la actuació del gobierno de españa i ve adir que no es un estat franquista.... NENA TU SEMPRE TAN "ESPECIAL". O sigui, veus un estat democràtic.....????????????

BUA...BUA...BUA..... per això ets la Galdón..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.