directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ETA es mostra disposada a deixar les armes 'si es creen les condicions necessàries'

En una entrevista al diari Gara, la banda exigeix que les negociacions les protagonitzin els agents polítics i socials bascos

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La banda terrorista ETA ha tardat molt poc a contestar la crida de l'esquerra abertzale, EA i Aralar, que aquest dissabte han demanat un gest a la banda terrorista perquè declari 'un alto el foc permanent i verificable, i deixi definitivament les armes'. 'ETA es mostra disposada a donar aquest pas i també a anar més enllà, si es creen les condicions necessàries', ha contestat dos representants de l'organització armada en una entrevista que aquest diumenge publica el diari 'Gara'. 'Aquests passos s'han de situar dins la lògica del desenvolupament del procés ja que l'objectiu és la resolució democràtica del conflicte polític i en tancar per sempre la ferida', han assenyalat des d'ETA.

Comparteix
   


Etiquetes
La banda terrorista explica que la seva decisió d'aturar les accions armades 'se situa davant els bons resultats obtinguts durant molts anys en la lluita d'alliberament' i insisteix que la tardança en donar a conèixer aquesta decisió es deu al fet que 'el protagonisme havia de correspondre als agents que estan impulsant aquest canvi polític'. 'Això ha fet que aquest gran pas d'ETA s'hagi entès de forma inadequada', han puntualitzat des de la banda terrorista, que davant la pregunta de si la suspensió de les accions armades té una data de caducitat respon amb una altra pregunta. 'Hi ha algú que vulgui que vulgui aquesta data? Nosaltres, no', han replicat des d'ETA.

'Nosaltres volem avançar en el camí de la solució del conflicte, cada vegada amb més profunditat, fins que Euskal Herria gaudeixi d'una verdadera situació democràtica', han assegurat des de la banda terrorista, que també parla dels 'ingredients bàsics' perquè el procés de pau sigui 'viable'. 'Que es prenguin les mesures necessàries per tal que tots els agents puguin actuar en igualtat de condicions, que s'estableixin els drets civils i polítics, que es desactivin els càstigs afegits imposats als presos polítics bascos, i que, en general, es desactivi tota situació de pressió, ingerència i violència', han enumerat els dos representants d'ETA en l'entrevista d'aquest diumenge al diari 'Gara'.

Les condicions d'ETA passen també per  la derogació de la Llei de partits, el final de la dispersió de presos i la tornada a una taula de diàleg. En aquesta ocasió, la banda es mostra disposada a cedir la tutela del procés de pau als partits polítics. Aquesta entrevista respon a la crida de l'esquerra abertzale, que aquest dissabte ha demanat un gest a la banda terrorista perquè deixi definitivament les armes.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
26 de setembre de 2010, 23.47 h

A pendre vent tanta basquitis! desperteu d'una vegada. Als bascos els importem una merda els catalans i nosaltres seguim igual. Ja s'ho faràn! tant l'esquerra abertzale com el nacionalisme del PNB quan ha sigut l'hora ens han donat pel cul. MÉS ÚTIL PEL PAÍS SERIA QUE PARLESSIU I DONÈSSIU COBERTURA MEDIÀTICA AL MOVIMENT DEL 25 HI HA TOTS ELS CATALANS TREBALLADORS QUE AQUESTS DIES S'ESTÀN MOVENT PER DENUNCIAR LA SITUACIÓ PRECÀRIA QUE VIVIM A CATALUNYA, TANT NACIONALMENT COM SOCIALMENT.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de setembre de 2010, 16.53 h

En un país amb un estat d'excepció on no es respecta la presunció d'innocència i en el que una persona que no està acusada de cap delicte està inhabilitada de facto per exercir càrrecs públics que podeu esperar?El governador civil francisco lópez amb els seus aliats franquistes ho te tot "atado i bien atado".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
josep fletxa tarragona
26 de setembre de 2010, 09.04 h

#1 comparteixo tot el que manifestes, per que si no noo tornaran a mana a Euskadi, ni el un ni el altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPC
26 de setembre de 2010, 08.43 h

El PP i el Psoe no deixaran que ETA desa pareixi del tot perquè els reporta una gran renda electoral i no els interessa, per això posaran tot els obstacles que puguin amb excuses de mal pagador.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.