directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La ciutadania respon a la crida de l'ANC per rebutjar el procés judicial contra el Govern

El manifest de la convocatòria denuncia que són investigats per haver complert el programa electoral

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN.- Concentracions i aturades a les 12 davant els centres de treball per rebutjar el procés judicial contra el Govern destituït pel 155 i part de la Mesa del Parlament, tots ells citats a declarar aquest dijous a l'Audiència Nacional i al Tribunal Suprem, respectivament. La Fiscalia General de l'Estat els acusa dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons. L'aturada ha estat convocada per l'ANC. El manifest de l'entitat sobiranista amb motiu de l'aturada denuncia que no són investigats per haver fet que la policia utilitzi la violència o per haver robat sinó per haver complert amb el programa electoral. L'ANC també ha convocat a les set d'aquesta tarda una concentració davant del Parlament i els ajuntaments de les principals ciutats catalanes.
Treballadors de la Generalitat a Girona protestant davant de la seu aquest
Treballadors de la Generalitat a Girona protestant davant de la seu aquest
© Gerard Vilà

Comparteix
   


Etiquetes
El manifest de l'ANC denuncia que els consellers i membres de la Mesa del Parlament no són a Madrid perquè hagin fet que la policia utilitzi la violència contra la gent o hagin robat, sinó per haver complert amb el seu programa electoral, es a dir, organitzar un referèndum i proclamar la República catalana.
 
En aquest sentit, el manifest denuncia que el Govern "legítim" i el Parlament "legítim" són en un tribunal "mentre els policies que ens van apallissar l'1 d'octubre són condecorats". "Si aquesta és la seva democràcia, nosaltres som els colpistes, com ens recordaven uns simpàtics neonazis amb el braç alçat ahir a l'estació d'Atocha", afegeix el text.
 
"La majoria del poble de Catalunya no reconeix la intervenció de les nostres institucions, i ho demostrarem, tant avui i aquí, al carrer, tants cops com sigui necessari, com el 21 de desembre, a les eleccions. Perquè no pararem fins que el nostre govern legítim sigui restituït, tots els presos polítics tornin a casa, i puguem fer efectiva aquesta República que vam declarar i ens han robat!", reivindica l'entitat.
 
En el manifest, ANC i Òmnium han tingut un record per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart: "Ens en recordem, de vosaltres, i volem que torneu a liderar el carrer!".

Centenars de persones es reuneixen a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

Centenars de persones han denunciat a la Plaça Sant Jaume de Barcelona la "persecució judicial" contra representants "legítims", juntament amb el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, i el portaveu accidental d'Òmnium, Marcel Mauri, que en un contacte amb la premsa han demanat l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A més, Alcoberro ha assegurat que les eleccions del 21-D, convocades pel president espanyol, Mariano Rajoy, no es fan en una situació de normalitat. A la concentració també hi ha assistit la plana major del govern municipal de Barcelona, amb l'alcaldessa, Ada Colau, i el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, així com altres regidors de BComú i l'oposició. Tots han aturat la seva activitat a les 12 hores per secundar la concentració, davant de les lletres 'Democràcia' i un cartell a favor de la llibertat de Sànchez i Cuixart.
 
Alcoberro ha insistit que el Govern "legítim" continua sent el de Carles Puigdemont, i que el Parlament és el que encapçala Carme Forcadell. Així mateix, el vicepresident de l'ANC s'ha mostrat esperançat perquè els consellers i membres de la Mesa que es troben a Madrid per declarar tornin, i que el "procés contra Catalunya s'aturi". Al seu torn, Mauri ha denunciat l'atac "demofòbic" de l'Estat contra les institucions catalanes i els representants "legítims", i subratllat que es combatrà la "repressió" de l'article 155. 
 
La gent que s'ha concentrat a la plaça, gairebé plena, també ha cridat a favor de l'alliberament dels president de l'ANC i Òmnium, així com càntics per reafirmar que consideren que el seu president és Carles Puigdemont, tot i que hagi estat destituït pel govern espanyol amb l'article 155. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Marta fletxa Sabadell
2 de novembre de 2017, 21.12 h

Perqueè tinc la sensació que les espelmes i les cassolades fan pixar de riure als espanyols????

Espanya té un deute impagable !!!

Cal dir-ho a tothom, cal gratar aquesta ferida, Espanya no pot pagar el seu deute i els deutors no podran cobrar !!!

Espanya s'enfonsa !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de novembre de 2017, 15.30 h

Per fi hem aconseguit un altaveu prou gran per a que Europa i el món puguin veure la veritable cara del franquisme espaÑol. Crec que tothom podrà veure els tics facciosos, les tendències neofatxes, i que ningú les podrà obviar. Fascio espaÑol, fora caretes i fes-te veure el radicalisme que gastes. Els socis europeus estaran previnguts i els catalans ho agraïrem.
Fatxes, per més que potinegeu i remeneu la justícia de l´estat, la veritat sempre acaba sortint. L´oli sempre queda separa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Kartoffeln fletxa Kartoffeln
2 de novembre de 2017, 15.20 h

#1 franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
2 de novembre de 2017, 14.31 h

BUENOS DIAS QUERIDOS NAZIS,

¿COMO LLEVAIS EL 6º DIA DE LA REPUBLICA CATALANA?

EL DGOC ECHA HUMO EMITIENDO LEYES Y DIRECTRIZES PARA LA IMPLANTACION EFECTIVA DE LA NUEVA REPUBLICA CATALANA

LA ACTIVIDAD OFICIAL DE LOS CONSELLERS EN DEFENSA DE LA NUEVA REPUBLICA CATALANA ES INCANSABLE

- EL APOYO DE LOS FUNCIONARIOS Y DE LA CALLE A LA NUEVA REPUBLICA ES UN EXITO Y UN EJEMPLO PARA TODO EL MUNDO DEMOCRATICO.

- LOS RECONOCIMIENTOS INTERNACIONALES NO DEJAN DE LLEVAR Y YA SE HABLA DE ECHAR A ESPA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.