directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Fiscalia demana una ordre europea de detenció contra Puigdemont i els quatre consellers a Brussel·les

El ministeri públic diu que era "notori i públicament conegut" que estaven citats a declarar a l'Audiència Nacional i no han comparegut

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ACN.- La fiscalia ha demanat a l'Audiència Nacional espanyola que dicti una ordre europea de detenció contra el president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, i quatre dels seus consellers, Antoni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, que són a Bèlgica des del cap de setmana. Després que no s'hagin presentat a la citació, el ministeri públic ha demanat que els detinguin perquè compareguin davant seu el més aviat possible.
Meritxell Serret, Joaquim Forn, Clara Ponsati, Carles Puigdemont, Meritxell Borràs, Antoni Comín i Dolors Bassa a Brussel·les
Meritxell Serret, Joaquim Forn, Clara Ponsati, Carles Puigdemont, Meritxell Borràs, Antoni Comín i Dolors Bassa a Brussel·les
© Yves Herman

Comparteix
   


Etiquetes
En la seva petició, el tinent fiscal de l'Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo, diu que "consten reiterats intents d'entregar la citació al seu domicili, així com reiterades trucades telefòniques a les quals s'ha fet cas omís". A més, assegura que Puigdemont "ha manifestat públicament la seva intenció de no comparèixer i ha sol·licitat, juntament amb Comín i Serret, efectuar la declaració per videoconferència, sense oferir cap dada sobre la seva localització actual".
 
Per tot això, demana a la magistrada Carmen Lamela que ordeni la seva recerca, captura i detenció tant a nivell espanyol com internacional, i que faci les gestions oportunes amb les autoritats belgues per emetre Ordres Europees de Detenció contra els cinc membres destituïts del Govern que aquest dijous no s'han personat a Madrid.

L'advocat belga de Puigdemont  afirma que "no serà fàcil" mantenir-lo a Bèlgica si hi ha una ordre de detenció

L'advocat belga del president Carles Puigdemont, Paul Bekaert, ha dit aquest dijous en una entrevista al mitjà flamenc HLN Bekaert que si hi ha una ordre de detenció europea "no serà fàcil" retenir Puigdemont a Bèlgica. Segons explica, fins al 2004 l'acusació d'un crim polític era un bon motiu per no extradir algú. "Des de llavors ja no s'aplica i la llei deixa poc marge de maniobra", afirma. En aquest sentit afegeix que "l'única possibilitat" que té en aquest cas és demostrar que hi ha un "perill" que els drets humans del seu client "siguin violats".  "I quins drets poden ser aquests", li pregunta el periodista. "Seré molt creatiu. Un dels arguments que podria fer servir és que 30 anys de presó és una sanció desproporcionada per organitzar un referèndum pacífic".

En l'entrevista a HLN Bekaert, el lletrat ha explicat que el jutge espanyol pot emetre una ordre de detenció europea i internacional i demanar l'extradició de Puigdemont. Si això succeeix, ha detallat, portarà el seu temps perquè l'ordre s'ha de traduir i és la policia federal belga qui hauria d'intervenir per dur el President davant el tribunal. De fet, en declaracions a TV3, ha explicat que es podria allargar uns dos mesos. L'advocat belga de Puigdemont ha assegurat, en declaracions a la cadena catalana, que "la detenció no és legalment obligatòria". "Es pot fer en el marc d'una investigació i no és obligatòria ni a Bèlgica ni a Espanya", ha subratllat.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Super Potato fletxa Potato in the Super-market
3 de novembre de 2017, 18.32 h

#2 franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
3 de novembre de 2017, 17.14 h

LES MENTIRES TENEN LES POTES MOLT CURTES

La deuda pública en España marca un nuevo récord: 1,139 billones de euros
El conjunto de las administraciones públicas tenían compromisos en junio equivalentes al 100,03% del PIB


https://elpais.com/economia/2017/08/17/actualidad/1502958673_827632.html

ESTA DEUDA INCLUYE TODO, LA DEUDA DEL REINO DE ESPAÑA, LA DE LAS COMUNIDADES AUTONOMAS INCLUYENDO LA REGION CATALANA Y LA DEUDA DE LOS AYUNTAMIENTOS.

ESTA DEUDA DEBERA REBAJARSE CUANDO SE VENDA B... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Sabadell
2 de novembre de 2017, 17.29 h

Espanya té un deute impagable !!!

Cal dir-ho a tothom, cal gratar aquesta ferida, Espanya no pot pagar el seu deute i els deutors no podran cobrar !!!

Espanya s'enfonsa !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.