directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Ajuntament de Barcelona exigeix l'alliberament immediat de tots els presos polítics

El PSC vota en contra de la proposta que també reclama l'aixecament de l'article 155

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una declaració institucional per exigir l'excarceració immediata de tots els presos polítics que ho són "malgrat haver actuat sempre democràcia i pacíficament, d'acord amb el mandat sorgit de les urnes". La proposta ha tirat endavant amb els vots favorables de BComú, ERC, PDeCAT, CUP i el regidor no adscrit. PSC, PP i C's han votat en contra.
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Barcelona aquest divendres 3 de novembre, amb un llaç groc i un rètol demanant l'alliberament dels presos polítics
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Barcelona aquest divendres 3 de novembre, amb un llaç groc i un rètol demanant l'alliberament dels presos polítics
© Josep Ramón Torné

Comparteix
   


Etiquetes
El ple extraordinari d'aquest matí, convocat per l'alcaldessa en caràcter d'urgència, ha expressat el suport al "govern legítim de la Generalitat" i als membres de la Mesa del Parlament que s'han vist "desposseïts de les seves competències" per l'aplicació "indigne" de l'article 155.
 
En aquest sentit, la proposta conjunta reclama l'aixecament "immediat" de la intervenció per part de l'Estat. A més, rebutja la "judicialització de la política catalana" i condemna "l'arbitrarietat i l'ús partidista amb què s'estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders que qualsevol Estat de Dret digne ha de garantir".
 
Tanmateix, insta a la Unió Europea i la resta d'institucions internacional a exercir una mediació política que faciliti el diàleg.
 
Durant el ple, els consellers d'ERC, PDeCAT i la CUP, han mostrat cartells on es llegia "Llibertat" per exigir l'excarceració de tots els presos polítics. Els regidors del PDeCAT han posat un llaç groc al seient que va ocupar Joaquim Forn quan era regidor. 
 
Una pancarta al balcó de l'Ajuntament exigeix el seu alliberament
 
El consistori ha penjat al balcó una pancarta que demana 'Llibertat presos polítics'. És la mateixa pancarta que va desplegar la CUP fa una setmana i el consistori d'Ada Colau retirava del mateix balcó al cap de deu minuts.
 
Reclamava, en aquell moment, l'alliberament de Sànchez i Cuixart. La van penjar sense l'aprovació de l'Ajuntament perquè, segons els cupaires, no van obtenir resposta del consistori a la seva petició.

 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
3 de novembre de 2017, 12.57 h

No esperem res del PSC, quant ha sigut una peça clau per el empresonament dels nostres polítics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.