directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 05:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ANC i Òmnium convoquen una "aturada de país" per a dimecres, 8 de novembre

Finalment la, manifestació anunciada pel diumenge 12 de novembre s'adelantarà un dia

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'ANC i Òmnium convoquen a una nova "aturada de país" dimecres que ve, 8 de novembre, per a exigir la llibertat dels consellers del Govern empresonats des d'aquest dijous, i la de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que ja porten més de dues setmanes tancats a Soto del Real. Es sumen així a la crida a la vaga general que ha plantejat la Intersindical-CSC pel mateix dia i esperen repetir els èxits de mobilització del passat 3 d'octubre. A més, finalment la manifestació de les entitats serà el dissabte 11 de novembre a les cinc de la tarda a Barcelona, tot i que inicialment s'havia convocat el 12 de novembre. 
Els vicepresidents de l'ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro (dreta) i Marcel Mauri (esquerre) presenten el cartell per a la manifestació de l'11-N a Barcelona
Els vicepresidents de l'ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro (dreta) i Marcel Mauri (esquerre) presenten el cartell per a la manifestació de l'11-N a Barcelona
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
Així ho han explicat els vicepresidents de les dues entitats, Agustí Alcoberro (ANC) i Marcel Mauri (Òmnium), en una roda de premsa des de la seu de l'ANC, aquest divendres a la tarda. A més, les entitats també han confirmat que han convocat una "taula de forces polítiques" per buscar "unitat d'acció" de cara a les eleccions del 21-D.

Els sindicats majoritaris -UGT i CCOO- encara no han decidit si es sumarien a una vaga general per l'alliberament dels presos polítics del procés i els comitès de defensa del referèndum decideixen aquest dissabte les mobilitzacions per respondre als empresonaments. 

Foment presentarà una demanda al TSJC contra la vaga general 

Foment del Treball ha anunciat que presentarà dilluns vinent una demanda de procediment col·lectiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè es declari "il·legal" la vaga general del dia 8 de novembre. Sol·licitarà també mesures cautelars prèvies a la interposició de la demanda amb l’objectiu de "paralitzar la vaga", així com la declaració de responsabilitat per danys i perjudicis que es puguin derivar com a conseqüència de la seva celebració. Foment considera que la vaga està convocada per motius que no són laborals "malgrat que la redacció de la convocatòria procura ocultar els motius polítics que sí van incloure en dues convocatòries anteriors". En aquest sentit afegeix que els motius laborals que es justifiquen a la convocatòria són "absolutament genèrics i descontextualitzats", però "molt evidents" si es valoren els antecedents i el context polític i social. 
 
La patronal considera que es pretén evitar la possible declaració d’il·legalitat i representa, per tant, "un flagrant frau de llei". A més, Foment del Treball considera que la convocatòria té "defectes formals" ja que "no s’ha comunicat" ni a Foment ni a Fepime amb el 10 dies mínims d’antelació per part del sindicat convocant.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Altruista fletxa Barcelona
11 de novembre de 2017, 16.32 h

Ustedes mismos, pero hoy es un día marcado a fuego. Eso si, si lo que les gusta es lamer penes de niños circuncitados, es el día perfecto para hacerlo. Sus dioses de Shekel estarán muy agradecidos.

Red Adler anuncia atentado en la calle Marina que une el Puerto Olímpico con la Sagrada Familia, este sábado 11/11/17 a las 17 horas”.
Las organizaciones catalano-sionistas están preparando un gran ritual de magia negra judía o cábala satanista, para este sábado 11 de noviembre.
Siguiend... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
4 de novembre de 2017, 11.42 h

#1 Sí senyor. Teniu raó. Jo acabo de fer un comentari sobre el mateix tema, però Vós en el vostre, feu referència a altres accions a dur a terme, amb les quals m'hi mostro totalment d'acord, però molt d'acord.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
4 de novembre de 2017, 11.39 h

Vegem, aquesta metàfora si és que ho és, o aquesta manera de dir les coses que ara s'han inventat, com "aturada de país", què vol dir? Penso que s'han de dir les coses clares. Vaga general a Catalunya i s'ha acabat!. Dit això, en la meva opinió, amb un dia de vaga, no n'hi ha prou. No se'ns demana als catalans que fem un esforç més? Doncs aquest esforç s'ha de traduir en això, una vaga general digna de ser recordada.
Senyors, s'han acabat ja les hores de manifestacions, doncs ni a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Tallaferro fletxa Centelles
4 de novembre de 2017, 10.52 h

HEM D'ANAR A TOTES, ESTEM EN UNCOP D'ESTAT, TEMPS ENRERA AIXÌ ERA UNA DECLARACIÓ DE GUERRA, ESTARIEM EN GUERRA, ARA HA CANVIAT, SOM MÉS CIVILITZATS, ALGUNS, ABANS GUERRA, ATURADA I MORTS, ARA ATURADA, GUERRA SENSE MORTS, PERÒ GUERRA PACÍFICA.

ELS ENEMICS DE CATALUNYA NO ENTENEN SI NO ÉS AMB AMENACES I PRESIONS, DONCS A PRESSIONAR I QUE DIMITEIXIN I QUE ESPANYA L'EXPULSIN DE LA UNIÓ EUROPEA.

EUROPA QUE NO HO VEU?, QUE ELS HAN DE DEIXAR DINERS PERQUÈ CADA POLÍTIC EN ROBA, PP TÉ 900 CO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marta fletxa Sabadell
3 de novembre de 2017, 20.01 h

Espanya té una deuta del 138% del PIB !!!

Aquest deute és impagable !!!

Espanya és trenca !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
3 de novembre de 2017, 19.30 h

L'IBEX-35 paga la repressió judicial contra Catalunya. L'empresonament dels consellers frena els inversors i l'IBEX tanca, després de molts dies en verd, amb pèrdues de l'1,05%. Grífols guanya un 3,60%.
La multinacional catalana Grífols, l'única que no va traslladar la seva seu fora de Catalunya davant de les amenaces de l'Estat i el decret exprés de Madrid per instigar la fuga d'empreses catalanes. Ha tancat amb un creixement espectacular del 3,60%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Super Potato fletxa Potato in the Super-market
3 de novembre de 2017, 18.29 h

Jo proposo un dia de vaga general amb bloqueig de carreteres, trens, etc per cada un dels presos politics que hi ha a la preso.
A cada ofensa o provacio un dia mes de vaga.

A veure qui aguanta mes, o nosaltres o la prima de prima de risc espanyola o la economia espanyola.

Ni un pas enrera.

Ja us asseguro que la justicia espanyola no sera tan rapida i tan contundent.

Quan hi ha vagues salvatges de camioners a Fransa, acaben aconseguint el que volen. Ells aturen el pais i es el que hem de fer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.