directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 20:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC donaria suport a una llista transversal amb PDeCAT, CUP i una part de Podem

Rovira avisa que per presentar-se al 21-D cal que "tots els presos polítics surtin de la presó"

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ERC ho té clar: el 21-D aposta per la llista transversal "de país" sempre que s'hi inclogui, a més d'Esquerra i el PDECat, a la CUP i també una part de Podem, segons ha pogut saber el directe!cat.
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ensenya un paper amb el nom del president del partit i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ensenya un paper amb el nom del president del partit i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
La secretària general d'Esquerra (ERC), Marta Rovira, ha avisat que per presentar-se a les eleccions del 21-D cal que s'alliberin el vicepresident del Govern destituït per l'Estat i president d'ERC, Oriol Junqueras, els consellers empresonats des de dijous, així com Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

En la seva intervenció en el Consell Nacional dels republicans, aquest dissabte al migdia, Rovira ha sentenciat: "Si nosaltres decidim anar a les eleccions cal que tots els presos surtin de la presó". A més, la fins ara portaveu del grup parlamentari de JxSí ha advertit que els comicis només es podran celebrar si l'independentisme accepta col·laborar-hi: "Unes eleccions a casa nostra es fan si nosaltres decidim que es facin".

Un 21-D amb condicions
 
Rovira ha reiterat que per concórrer al 21-D cal que totes les forces polítiques que s'hi presentin tinguin les mateixes condicions, i ha subratllat que, de moment, no es dona aquest escenari perquè "ells no tenen presos i nosaltres sí".
 
En aquesta línia, la secretària general d'Esquerra ha manifestat que l'Estat té ara una "primera prova". "Si vol unes eleccions democràtiques cal que deixi lliures els principals líders d'una de les formacions que se sotmetrà a votació", ha expressat, arrencant l'aplaudiment dels consellers nacionals de la formació republicana.
 
Advertències a l'Estat
 
Rovira també ha advertit a l'Estat que per fer viable el 21-D caldrà que els ajuntaments del país hi col·laborin, que es facilitin locals, que es duguin a terme els sortejos de les meses, i que la majoria de la gent no faci insubmissió als comicis, que hi col·labori la comunitat educativa -el 21-D cau en dijous lectiu-, a més de necessitar les urnes de l'Estat que custodien els municipis.

Així Rovira ha vingut a dir que el govern espanyol haurà de complir amb les garanties que s'exigeixen des de l'independentisme. "Deuen ser conscients que necessiten que la participació legitimi el resultat de les eleccions", ha conclòs.

Cadires buides amb els noms dels consellers del Govern membres d'ERC, així com el del vicepresident Oriol Junqueras / ACN



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Tallaferro fletxa Centelles
5 de novembre de 2017, 09.35 h

TINC L'ESPERANÇA QUE ERC NO TORNI AA TRAÏR CATALUNYA, COM HO VA FER EL POSAR-NOS COM A PRESIDENT DE LA GENERALITAT UN MONTILLA, QUE AVERGONYEIX ELS CATALANS CADA VEGADA QUE PARLA.

CAROD T'EN RECORDES OI QUÈ VARES POSAR-NOS MONTILLA DE PRESIDENT?

CAROD OI???????????????????????????????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
4 de novembre de 2017, 18.10 h

I si comencem a parlar clar?

«Mentre no arribi el dia d'anar a votar, potser cal que deixem de fer només coses boniques i que ens arromanguem per a fer saltar la prima de risc del deute espanyol» https://www.vilaweb.cat/noticies/i-si-comencem-a-parlar-clar-pere-cardus-opinio-article/


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
4 de novembre de 2017, 18.09 h

Cada partit ha de donar el millor per la República catalana. No serà belleu Junts dins el mateix vagó, però Junts en la mateixa direció, amb un discurs diferent i un objectiu comú: la República catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
no tinc nom fletxa Barcelona
4 de novembre de 2017, 15.36 h

Bé... Qualsevol excusa va bé per no implicar-se, oi? ERC. Que si volem la CUP, que si volem Podem... que si això que si allò, i així han passat 75 ó 80 anys. No fent res per Catalunya, menteixo, el que si fan és plorar molt que deu ser una cosa molt eficaç per l'alliberament nacional.



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.