directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 19:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont i els quatre consellers es presenten voluntàriament a la comissaria

S'han presentat acompanyats dels seus advocats

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president Carles Puigdemont i els consellers cessats Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret que eren a Bèlgica han decidit presentar-se davant de la policia belga. Tots ho han fet acompanyats dels seus advocats a la seu policial de la Rue Roral de Brussel·les, segons assenyala elDiario.es.
© Eric Vidal

Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta decisió podria frenar una ordre de detenció per part de la Fiscalia belga que s'esperava per aquest diumenge al migdia. Aquest fet es produeix una estona abans de la roda de premsa anunciada per la mateixa fiscalia belga per informar sobre la situació i les mesures per aplicar l'euroordre de detenció contra els membres del Govern.

Tots cinc membres del Govern tenien una ordre europea de detenció enviada per l'Audiència Nacional espanyola a les autoritats belgues després que aquest dijous no es presentessin a declarar pels delictes de sedició i rebel·lió que ja ha portat vuit consellers a la presó.

Els cinc s'han presentat a les 09.17 hores del matí d'aquest diumenge a una comissaria acompanyats dels seus advocats i estan sota custòdia, segons ha confirmat el portaveu de la fiscalia de Brussel·les, Gilles Dejemeppe.

Cooperació voluntària amb la justícia

Puigdemont i els consellers volen demostrar així la seva cooperació voluntària amb la justícia belga i no estan tècnicament detinguts. "Aquesta tarda, les cinc persones involucrades seran escoltades pel jutge que en 24 hores decidirà què han de fer", ha informat Dejemeppe, que ha precisat que les opcions passen per la detenció en paral·lel a l'estudi de l'ordre europea d'arrest dictada per l'Audiència Nacional, la llibertat sota fiança o, fins i tot, el rebuig de l'arrest.

"La decisió ha de ser abans de les 09.17 hores de demà dilluns", ha puntualitzat el portaveu de la fiscalia de Brussel·les.
 
Dejemeppe ha assenyalat que ja ha mantingut contactes amb els advocats del president i dels consellers, i ha detallat que l'audiència judicial es produirà en l'edifici de la fiscalia belga encara en una hora per determinar d'aquesta tarda. El jutge que els atendrà encara no ha estat escollit però serà d'ofici, ha manifestat el portaveu de la fiscalia de Brussel·les.

La candidatura de Puigdemont

Sobre la possible candidatura de Puigdemont a les eleccions del 21-D, Dejemeppe no s'ha volgut pronunciar i ha recordat que "el jutge serà qui determinarà les condicions del seu alliberament".

El president Puigdemont i els quatre consellers són a Brussel·les des de principis d'aquesta setmana després de la DUI al Parlament, i amb la voluntat d'internacionalitzar el conflicte català i denunciar que no s'enfrontarien a un judici just a l'estat espanyol. Puigdemont ja va fer ahir un tuit en neerlandès des del seu compte oficial on va deixar clar que estava disposat a "col·laborar plenament" amb la justícia belga.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
5 de novembre de 2017, 15.10 h

#2 Lo tienes crudo, guapa, YA VAN 172.000.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de novembre de 2017, 14.49 h



Cada cop veig mes necessari votar a Change.org per inhabilitar a Lamela.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de novembre de 2017, 14.49 h



Cada cop veig mes necessari votar a Change.org per inhabilitar a Lamela.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.