directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els treballadors de TVE s'alcen de nou contra els directius per la manipulació informativa del procés

La secció sindical de CCOO a RTVE denuncia a 'Informe Semanal' davant la Junta Electoral pels seus reportatges sobre Catalunya

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

De nou s'ha d'aplaudir la professionalitat i ètica dels treballadors de la televisió pública espanyola. La secció sindical de CCOO a RTVE ha denunciat a la Junta Electoral el programa 'Informe semanal' -dirigit pel periodista Jenaro Castro, del qual diuen que ha convertit el mític espai en un altaveu del Partit Popular en els cinc anys que hi porta al capdavant- pel seu tractament manipulat de la situació política a Catalunya. Asseguren els treballadors de TVE que 'Informe Semanal' passa per sobre dels "valors democràtics de la informació" que han de caracteritzar la corporació.
 
Imatge d'Informe Semanal
Imatge d'Informe Semanal
© Twitter @informesemanal

Comparteix
   


Etiquetes
A través d'un comunicat, el sindicat recorda que després de la convocatòria d'eleccions pel proper 21 de desembre i segons estableix la Junta Electoral Central, "els mitjans de comunicació han de complir amb els compromisos de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat". Compromisos que -segons CCOO- no s'estan complint al programa i que es veurien sobretot vulnerats als reportatges "El factor 155", "Democracia: ley y orden" i "Posverdad y separatismo"; emesos després de la convocatòria dels comicis. 

"Després d'un visionat reposat" de tots ells, des del sindicat diuen que "els reportatges no compleixen amb els valors democràtics de la informació exigibles a CRTVE com a prestador d'un servei públic" i, a més, "s'incompleixen les obligacions legals a què mandata la Llei Orgànica 5/1985 del règim electoral general" malmetent així també la "credibilitat" dels serveis informatius de TVE. Per això demanaran a la Junta Electoral un control exhaustiu dels continguts que girin al voltant del procés sobiranista a Catalunya i titllen d'"essencial" la neutralitat informativa que hauria de mostrar -i no ho fa- la cadena.  "No permetrem que els directius de CRTVE vulnerin sorneguerament com ho fan els que són principis fonamentals de ciutadania. Sol·licitarem a la Junta Electoral que vigilin amb especial atenció el paper de TVE en el procés electoral de Catalunya. No fer-ho suposarà permetre l'enfonsament d'un valor essencial en democràcia", diu el comunicat de CCOO. 

CCOO ha lamentat obertament "de nou la manipulació i la cessió de la línia editorial als suposats interessos del Govern Central i del Partit Popular ". De nou, perquè els treballadors de RTVE ja van denunciar manipulació informativa per l'1-O que -van dir- va rebre un tractament "esbiaixat". 

Així parlen a 'Informe Semanal' sobre el procés 

Dels reportatges que denuncien directament els treballadors, destaca la manera com resumeixen el procés independentista a  "Democracia: ley y orden":  "Independència, 155, querella, citació, presó. Tot això en set dies. Però abans, la rebel·lió". Acte seguit, emeten unes declaracions exclusives del fiscal general de l'Estat on nega que les protestes a Catalunya hagin estat pacífiques i afirma que es tracten d'actes delictius per "rebel·lió". 

En un altre dels programes denunciats, "Posverdad y separatismo" superposen imatges de TV3 i Catalunya Ràdio mentre critiquen "mitjans de comunicació dependents directa o indirectament de la Generalitat" d'oferir una cobertura "propagandística" del conflicte polític que viu Catalunya. Aquesta acusació manipulada -en cap cas mencionaven els mitjans públics catalans, però els relacionaven amb les paraules mitjançant les imatges- va costar-li nombroses crítiques a RTVE.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
7 de novembre de 2017, 09.33 h

#7

No es pretensiós, es un feixista que aprofita el seu nick, per fer comentaris amb intencions soterrades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
6 de novembre de 2017, 21.52 h



#4


Molt bo l'enllaç que ens has passat, Vicenç.



Repeteixo l'enllaç aquí perquè no quedi tapat per l'estuPPidesa de la Micaela Romualda #2 i per les comprensibles reaccions que desferma.



. www.casos-aislados.com .



Val la pena mirar-la. Gràcies per enviar l'enllaç, Vicenç.





Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
boicot a Tecnotapi ! BOICOT A TECNOTAPI !! fletxa BOICOT A TECNOTAPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
6 de novembre de 2017, 21.08 h



#2 = MIGUEL ROMUALDO, la reina de los mariquitas fascistas anal-fabetas e HISTÈRICAS ,... INVOLUCRA A TECNOTAPI EN GRAVES INSULTOS A CATALUNYA en


Comentario 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu .

Y Tecnotapi ni se disculpa ni denuncia a MIGUEL ROMUALDO, luego . . .


BOICOT A TECNOTAPI !!!!!!!!


CAGAluña histórica mierda pinchá en un palo

30 de jun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Miguel Romualdo #2 és un ANALFABETO fletxa CLARO QUE TAMBIÉN ES UNA MARIQUITA FRANQUISTA
6 de novembre de 2017, 21.07 h


Miguelita Romualdo, ANALFABETA, QUE NO SABES QUÉ DIFERENCIA HAY ENTRE STATE I COUNTRY

Esos fascistas siempre haciendo el ridículo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
6 de novembre de 2017, 21.05 h

En Casos-Aislados.com, encontrarás un listado de los Casos de Corrupción conocidos hasta hoy en España. Solamente así, saldremos de la duda de si son realmente "Casos Aislados" o que los "Casos Aislados" son las personas honradas en este país. http://www.casos-aislados.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 de novembre de 2017, 21.00 h


#2 Anda , no seas hipócrita , Miguel Romualdo. A mi me vas a engañar tu. A ti lo que más te mola es sentir un buen cacho polla dentro de tu culo, marica fascista.. Pero como no te cures las pupas del culo conmigo no vuelvas a contar más, cochina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
6 de novembre de 2017, 20.50 h

Lo que más me mola de las elecciones del 21-D es que En Comú Podem tendrá que apoyar OBLIGATORIAMENTE al bloque no SSeparata si no quiere su disolución total a nivel nacional.

Si miramos que Cataluña se va a la mlerda por la perseverancia del rebaño sectarizado, fanatizado, talibanizado, sübnormal y marioneta y de los chiquilíderes que piensan por ellos en seguir deseando lo imposible unos y seguir delinquiendo otros...ayer mismo otras 86 empresas volaron de Cataluña.

Si miramos que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de novembre de 2017, 20.29 h


Les televisions espanyoles es caracteritzen pel seu proselitisme anticatalà. Desde l'any passat jo no les miro mai, ni tan sols la Sexta amb els seu Intermedio. Ja estic fart de manipulacions barroeres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.