directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas reitera la intenció d'abaixar tots els impostos que hagin pujat amb el tripartit

Assegura que entre els pressupostos i la vaga, aquesta serà la 'setmana horribilis' dels socialistes

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La vaga general i la presentació dels pressupostos són dues qüestions que, segons el president de Convergència i Unió, Artur Mas, faran que aquesta sigui la 'setmana horribilis' dels socialistes. Artur Mas considera que aquest no és el millor moment econòmic per fer una vaga general però, tot i així, entén la reacció dels sindicats que, segons ell, estan 'cabrejats' amb el govern espanyol perquè 'els han enganyat'. Pel que fa als pressupostos, Mas ha dit que 'la clau de volta' que ha fet el govern estatal ha estat apujar els impostos. Aquesta, ha dit, 'és la pitjor decisió que es pot prendre'. En aquest sentit ha dit que, si guanya les eleccions, abaixarà els impostos que s'han apujat.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
En un míting celebrat a Solsona, el candidat de CIU a la presidència de la Generalitat ha dit que el canvi que ell proposa passa per tot un conjunt de qüestions que s'han de millorar. D'una banda, segons Mas, el primer canvi que s'ha de fer és l'administració: 'No podem tenir una administració que sigui una barrera per al progrés i que ofegui a la gent que vol fer coses'. Segons Mas, 'a Catalunya hi ha molta gent que té ganes de treballar i no el deixen'. La funció de l'administració, segons el dirigent de CiU, és 'facilitar-los les coses per crear més credibilitat i més confiança'.

Aquesta falta de credibilitat, segons Mas, s'ha demostrat amb 'l'engany' que el govern socialista ha fet als sindicats. El president de CiU ha dit que el govern espanyol 's'ha passat dos anys prometent que no farà res que disminueixi els drets socials' i, segons ell, la reforma laboral ha demostrat que 'tot era mentida'.

Pel que fa a la resposta d'aquesta reforma laboral, la vaga general del proper 29 de setembre, Mas ha dit que considera que 'aquest no és el millor moment per fer una vaga'. Tot i així, ha afegit que entén la reacció dels sindicats perquè 'no només estan cabrejats per la reforma laboral, sinó que també estan emprenyats perquè 'els han enganyat'.

Pel que fa a la política econòmica, Mas ha dit que no pot aprovar els pressupostos de l'Estat perquè 'ara no és el moment d'apujar impostos'. I en aquest sentit, ha dit que, si guanya les eleccions, baixarà els que s'han apujat. Entre ells, l'impost de successions. A més, Mas ha insistit en la importància de l'educació perquè 'un país funcioni correctament'. I ha afegit que no pot ser que 'Catalunya tingui el doble de fracàs escolar que la resta de països'.

Per últim, Mas ha parlat de la qüestió identitària i ha fet referència a una pregunta que li van fer en un programa espanyol, on li van demanar com es sentia: més català que espanyol, més espanyol que català. Segons Mas, 'ja n'hi ha prou que qüestionin la nostra identitat'. I ha aclarit que 'ara som nosaltres els que hem de fer aquestes preguntes als espanyols'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
27 de setembre de 2010, 19.07 h

#5 Res de nou, és la tàctica de CiU. Avui tooca i demà no toca. Naturalment, al final, queda amb el "demà no toca".


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pau fletxa Terres de l'Ebre
27 de setembre de 2010, 13.56 h

Aquest avui diu una cosa i demà en fa una altra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
atlasac fletxa Vila-real
27 de setembre de 2010, 11.18 h

Sr. Mas, Li notifico que, el DRET DE DECIDIR ni vosté ni ningú mentres hi haisgui eleccions NO M´EL PODRAN LLEVAR, si no recordo malament amb aquestes eleccions que vindran ja serà la 3ª o la 4ª vegada que jo hauré VOTAT INDEPENDENCIA=LLIBERTAT...tota la MERDA que ens estem minjant l´han DECIDIT VOSTES!!! SI!, SI!! VOSTES...que els a agradat TANT, que es veu que encara en volen més. (EN VOLS MES? DONCS JA SAPS....)Però si et foten fora de casa....potser m´alegraré i tot.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
capsigrany fletxa riumors
27 de setembre de 2010, 11.11 h

Mas , gran mentider. Diu que el tripartit ha apujat els impostos. Quins? l'impost de successions? dons és al contrari el tripartit ha baixat aquest impost el 95%. el que ara preten en Mas es treure l'impost als mes rics que son els únics que el paguen ara, com pasa a la resta de paisos del nostre entorn amb un grau d'estat del benestar semblant. El que preten es abaixer-se a ell l'impost pq està a punt de ser-ne contribuent, on te els diners la seva familia? no ho recordeu ? doncs feu memor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Manel fletxa Barcelona
27 de setembre de 2010, 10.37 h

#1 Res de nou des del centre dreta: quan manen, abaixen els impostos DIRECTES (els únics que són progressius, és a dir, que els rics paguen més que els pobres), però apugen els INDIRECTES, com l'IVA, carburants, etc., que tots paguem igual, però que els treballadors notem més a la butxaca.




Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Matilde fletxa Mollerussa
27 de setembre de 2010, 07.44 h

... I amb què es pagaran el serveis públics? Tornarem a l'època dels pactes Ciu-Pp en què la reducció de places educatives va portar a què els amics (ordres religiosos) montessin escoles privades-concertades per finançar les seves activitats? O que les Mútues sanitaries tinguessin el control de la caixa de la nostra salut? Quins nassos! Dir que s'abaixaran els impostos és molt populista, i sobretot si les classes populars s'ho creuen. Però també ha de dir que es tornaran a activar el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.