directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 21:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC denuncia l'incompliment d'una quinzena de projectes per part de l'Ajuntament de Lleida

També consideren que l'alcalde de Lleida ha fracassat en les negociacions amb l'Estat espanyol

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El grup municipal d'ERC ha denunciat l'incompliment de fins a una quinzena de projectes per part de l'Ajuntament de Lleida. La portaveu d'ERC a la Paeria, Montse Bergés, ha assegurat que l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, 'només ha parlat de grans projectes que ja es van iniciar el darrer mandat', com la Llotja, l'Avinguda de Pinyana, el cobriment de les vies, el pont de Príncep de Viana, el Parc de Gardeny o els pla de barri de la Mariola i el Centre Històric. No obstant això, critiquen que no ha estat capaç de tirar endavant altres projectes més modests, però que estan relacionats amb el benestar i la millora de la qualitat de vida dels lleidatans.
montse berges erc
Comparteix
   

Des d'ERC també consideren que l'alcalde de Lleida ha fracassat en les negociacions amb l'Estat espanyol i amb la Generalitat per reforçar la capitalitat de la ciutat. Bergés ha posat com a exemple la 'impossibilitat' d'obtenir els abonaments per al TGV, la transferència dels centres d'investigació de l'IRTA al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny (PCiTAL), el trasllat de la seu del DAR al (PCiTAL) o aconseguir la cessió gratuïta de la residència de suboficials de Gardeny per ubicar el Museu de la Ciència.

Entre els projectes pendents d'executar per part de l'equip de govern, el grup municipal d'ERC ha citat l'aturada de la reforma del Mercat del Pla, dels Premis de Comerç de Lleida, de la radiografia comercial de la Zona Alta i de la reforma dels mercats municipals. En l'àmbit de l'esport, han recordat que no s'ha iniciat la reforma de la piscina dels Camps Elisis i pel que fa a mobilitat han denunciat el retard en la instal·lació dels panells electrònics a les parades d'autobús, la negativa a col•locar un semàfor entre Prat de la Riba i Salmeron i el retard en la posada en marxa del pla de senyalització d'aparcaments.

ERC també ha inclòs entre els projectes incomplerts, la planta de reciclatge d'aigua per a reg i neteja, el retard en el tancament de la comissaria del Centre Històric, el rebuig a construir un equipament educatiu al Centre Històric, l'Institut de Cappont o la reducció de partides de manteniment a l'Institut Municipal d'Educació (IME). Segons ERC, els pressupostos del 2008 es redueixen en 100.000 euros, passant dels 981.304 del 2007 als 817.206 del 2008.

En l'àmbit cultural, han denunciat la suspensió del certament poètic Mahalta, la manca de projecte i calendari del Museu Morera o l'eliminació de la 'Mega-farra' de Carnaval.

ERC ha fet aquesta primera valoració de l'acció del govern municipal coincidint amb la presentació del regidor que substituirà Xavier Aluja, que va morir el passat 27 de març a causa d'una malaltia. Es tracta de Francesc Mitjans, llicenciat en Història a la Universitat de Lleida (UdL) i militant d'ERC des de l'any 1992.

Mitjans ha estat regidor de l'Ajuntament de Bellvís des de l'any 2995 fins al 2007, conseller comarcal al Pla d'Urgell del 1995 al 1999, diputat provincial de la Diputació de Lleida del 2003 al 2007 i actualment és gerent del complex de la Caparrella.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.