directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El poble no defalleix i omple les places catalanes al tram final de l'aturada general

El secretari general d'UGT, Camil Ros, ha rebut xiulades del públic per la negativa del sindicat a sumar-se a l'aturada

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Marina Bou @mrnbou / Gerard Sesé @gerardseseHan aguantat fins al final. En una jornada de vaga general marcada pels talls a carreteres i vies de tren des de primera hora del matí arreu de Catalunya, la plaça de la Catedral de Barcelona ha acollit aquest vespre milers de manifestants que encara tenien forces per reclamar l'alliberament dels presos polítics -els membres del Govern i els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, empresonats a Madrid- i el restabliment de l'autogovern i la democràcia a Catalunya. 
manifestacio, aturada general, vaga
La plaça de la Catedral de Barcelona avui
© Mar

Comparteix
   


Etiquetes
Indignació i temperament

El poble de Catalunya ha tornat a demostrar una maduresa especial. Lluny de mostrar-se cansat i fatigat per les constants i repetides convocatòries, ha tornat a sortir al carrer i ha omplert les places de bona part dels municipis catalans reclamant la llibertat dels presos polítics i en defensa de les institucions catalanes. Barcelona, un cop més, ha abanderat aquestes concentracions sent la més multitudinària, la que s'ha produït a la plaça de la Catedral. De fet, ha quedat petita i la Via Laietana ha quedat col·lapsada en els dos sentits centenars de metres més enllà de la plaça. La gent ha mostrat la seva indignació per la situació que viu Catalunya però alhora ha mostrat el temperament necessari per a dur a terme una protesta pacífica i cívica que, malgrat que ja ens té acostumats el poble de català, s'ha de recalcar per l'èxit que suposa.

Una aturada general amb final a la Catedral

Ja abans de l'inici oficial de la concentració, s'escoltaven amb força càntics com "llibertat presos polítics", "és Puigdemont el nostre president", "fora okupes del Palau", "els carrers seran sempre nostres" o "fora les forces d'ocupació". Molts dels assistents portaven llaços grocs mentre mostraven la seva decisió de continuar lluitant -"Ni un pas enrere", han corejat en diverses ocasions- i el seu rebuig absolut a la judicialització del procés -"Fora, fora, fora, la justícia espanyola"-. Tots han condemnat  la "dictadura" en que viu l'Estat espanyol i no han mancat paraules, de nou, per demanar la intervenció de la Unió Europea. 

Després de la lectura del manifest de la Taula per la Democràcia -on s'ha posat de relleu que el 155 “afecta greument la vida de les persones” i les associacions de la societat civil, ja que la intervenció dels comptes públics "complica la lluita contra les desigualtats i pot fer perdre llocs de treball"-, representants d'organitzacions de la societat civil han dirigit unes paraules al públic. 

Crits al secretari general d'UGT

Tots menys el secretari general d'UGT, Camil Ros, que ha intentat parlar però els manifestants l'han escridassat amb xiulets i crits de "vaga general".  Tot i que ha pronunciat el seu discurs, aquest quasi no s'ha pogut sentir per la xiulada de la plaça, malgrat que els organitzadors hagin demanat respecte i hagin aplaudit la seva valentia d'assistir a l'acte. En el seu parlament, Ros ha defensat la "pluralitat" del seu sindicat i ha demanat als catalans actuar com "un sol poble". En contraposició, la representant de la Intersindical, el sindicat que ha convocat la vaga d'avui, ha estat molt aplaudida.

Contundència dels sindicats que sí han secundat la vaga

Qui també ha estat molt ovacionat ha estat el portaveu del sindicat de mestres USTEC-STEs IAC, Ramon Font, que ha carregat contra els atacs que pateix darrerament l'escola catalana. Després de refermar la seva fidelitat a la consellera d'Enseyament, Clara Ponsatí - “l’única que reconeixem"-, ha posat de manifest que els docents "no adoctrinen" sinó que ensenyen a "defensar" drets i llibertats.  En aquest sentit, ha assegurat que no deixaran de parlar de política a les aules i ha sentenciat que "no ens podran obligar" a fer classes en castellà. 

També han parlat els representants dels Comitès de Defensa de la República i de la Unió de Pagesos -que ha demanat una nova Assemblea de Catalunya, però amb el lema "llibertat, amnistia i autodeterminació"-, la portaveu d'Universitats per la República -que ha assegurat que els universitaris seguiran mobilitzant-se perquè "ens devem" als polítics que "van escoltar al poble"- i la representant del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya. 

Alcoberro i Marcel Mauri es graduen

Per tancar la cloenda, han pujat a l'escenari els portaveus de l’ANC i Òmnium Cultural que han demostrat que ja no tenen por a l'escenari i s'han mostrat més determinats i ferms en el to i en el discurs, demostrant que, a la força, ja s'han graduat a l'hora de parlar en públic. Agustí Alcoberro (ANC) ha instat els catalans a seguir amb el "combat" de manera pacífica i ha assegurat que avui s'ha enviat un missatge al món i al Regne d'Espanya de que "estem disposats a arribar fins al final". "No queda altra sortida que la victòria, que és la llibertat dels presos, el retorn del Govern a l'exili i la proclamació definitiva de la República", ha sentenciat. Al seu torn, Marcel Mauri (Òmnium) s'ha dirigit a "aquells que deien que avui no era un dia per vagues ni aturades" per dir-los que "és la ciutadania qui decideix quan s'atura". "Per l'alliberament dels presos i les nostres institucions, és clar que s'aturarà, i s'aturarà tants cops com vulgui", ha exclamat. Ambdós líders han cridat a la mobilització de cara a la manifestació convocada pel proper dissabte, 11 de novembre, a Barcelona. 

NO ET PERDIS AQUÍ TOTES LES IMATGES DE LA JORNADA



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
9 de novembre de 2017, 08.34 h

Varoufakis considera "una desgràcia per a Europa" l'empresonament del Govern.

L'exministre de Finances de Grècia, Yanis Varoufakis, se suma a les veus provinents d'Europa que rebutgen l'empresonament del Govern de la Generalitat de Catalunya. Des de Barcelona, on està promocionant el Moviment per la Democràcia a Europa 2025 (DiEM25), ha assegurat sentir-se "avergonyit" pel fet que hi hagi presos polítics a Espanya i ha remarcat que és "una desgràcia en la nostra identitat col·lectiva e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
9 de novembre de 2017, 00.14 h

#2


No en buscaben de plastic.

Huashuas huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
9 de novembre de 2017, 00.13 h




El CNI va buscar urnes de metacrilat per.mitg mon

Huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas huas



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
8 de novembre de 2017, 23.39 h






Els TARATS PPalurdus PPancastellanistes del PP, es pensaven que oprimir el poble català era "soplart i hasert botelles" . . .





Aquesta colla de CRETINS FRANQUISTES, per tal que no es digui que "ePPanyia sa roto" durant la legislatura del seu mandat, estan fent coses que PER TAL D'AFAVORIR EL SEU PPARTIT FAN MOLT DE MAL AL SEU PAÍS (que no és el meu)



Si no fossin tan cretins, necis, ignorants i desgraciats, sabrien que ben aviat, en qüestió de pocs anys, LA HISTÒRIA ELS JU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.