directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 8-N posa en escac la repressió i l'autoritarisme de l'Estat

L'aturada de país organitzada per forces minoritàries aconsegueix un èxit superior a les expectatives

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI | @JoanSole_ .- Ahir al vespre tornava a fer acte de presència l'helicòpter de la Policia Nacional. No era el soroll de cada mobilització, era el batec d'un Estat que agonitza. La societat civil es va mobilitzar per fer evident la seva proclama contra l'empresonament dels presos polítics, els líders de l'Assemblea i Òmnium Cultural i reivindicar la seva capacitat per bloquejar un país que, després del 155, es mou en la fina línia de la resistència i la rendició.
Concentració de l'Estació Barcelona-Sants
Concentració de l'Estació Barcelona-Sants
© Marc Puig

Comparteix
   

Amb les principals vies de connexió tallades, i amb un jovent clamant per la resistència a defensar la República, ahir el país va viure el naixement de tres organitzacions que clamen pas davant els sindicats i moviments socials que gràcies a les subvencions de l'Estat han viscut en la comoditat. La Intersindical-Confederació Sindical Catalana (Intersindical-CSC), juntament amb el Comitè de Defensa del Referèndum i Universitats per la República, varen exercir ahir una prova de gimàstica on calibrar la capacitat real de la seva organització per controlar, o bé paralitzar, el país d'acord amb el clam popular. Un moviment valent que va servir per exhibir el temor d'UGT i CCOO, que varen quedar caricaturitzats com l'amic antipàtic, però amic, dels qui sempre han estat prop del poder. 
 
El tall de les carreteres, juntament amb la paralització de l'Estació de Barcelona-Sants, omplen d'optimisme aquesta nova fornada de líders de la societat civil que han fet un pas endavant en la defensa del govern legítim de la Generalitat i per la llibertat dels presos polítics. És en moments com aquest on el ciutadà ha de celebrar que el context polític actual ens hagi propiciat l'aparició de noves generacions i organitzacions que treballen, sense el lligam d'un collar estatal, per la dignitat democràtica del país.
 
El debat de les llistes juntes o separades ha quedat en un segon pla, allà s'ho faran els qui tenen càlculs electorals o els qui venen els seus ideals en forma d'incorporació de figures independents. L'independentisme, i per defecte el seu Govern legítim, es juga el 21 de desembre el seu retorn. Amb Europa observant amb detall que passa en aquesta petita nació sense Estat que es diu Catalunya, el Gobierno comença a treballar l'afirmació que l'autoritarisme del 155 només és una mesura temporal que caurà "automàticament" un cop es conformi un govern arran dels resultats del 21-D. Resumit, no hi ha més remei que acceptar el guanyador de les eleccions.
 
L'independentisme no es juga només una majoria parlamentària, té a les seves mans la República i les institucions catalanes. La vaga del 8 de novembre ens mostra, amb una clarividència aclaparadora, que els vells poders estan morint. Ni UGT ni CCOO esperaven l'èxit d'ahir, una aturada pacífica, reivindicativa i efectiva. Un nou món està naixent, no és temps per a vividors ni venedors de falses revolucions. La República està en joc, guanyem-la.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
9 de novembre de 2017, 13.40 h

#4 Hem de recordar que l'individu Aznar va escriure un llibre, i el molt egòlatra i narcisista en ell deia en relació a l'atemptat que va patir, del qual en va sortir indemne, que va veure Déu. Us podeu imaginar com un feixista com ell, pugui invocar Déu en aquestes circumstàncies actuals? Això és sacrilegi. No m'estranya llavors que digui totes les bajanades que arriba a dir..... i més a més, les diu amb "xuleria" i prepotència com si tot allò que diu ho hagués rebut de Déu. Desgr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
9 de novembre de 2017, 09.09 h



AHIR VAREN FER A LA 6ª, un recull de las barbaritats polítiques i personals que va fer Aznar.

Està clar que a algú li molesta aquest senyor, perquè era demolidor tot el que varen explicar .........JO EM FOTARÍE SOTA TERRA, però la soberbia i el amor que es te a sí mateix, li impedeix mirar mes enllà del seu nas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 de novembre de 2017, 08.56 h



Avui, la nostre Mesa del Parlament, van a declarar a Madrid........

TOTA LA FORÇA GENT . QUE DES-DE AQUÍ FAREM EL QUE CALGUI PER LA SEVA DEFENSA.

VISCA CATALUNYA LLIURE DE PARÀSITS POLÍTICS.

I COM DIU ALGUN MITJÀ........EN MILLO ENCARA NO HA DIMITIT? T'HO DEMANA EL TEU GERMÀ........


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
9 de novembre de 2017, 08.39 h

Albert Sagués: “Espanya pot ser el detonant d'una nova crisi econòmica a la UE.”

El professor de la Barcelona School of Management creu que les vagues i la incertesa política poden provocar "un efecte desconfiança" en els mercats que acabi fent pujar la prima de risc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
9 de novembre de 2017, 07.50 h




Quan arribi el moment de negociar amb l'estat franquista (*) caldrà tenir en compte totes les despeses i prejudicis que l'actitud feixista del PP ha comportat a Catalunya, i no pas només l'ESPOLI FISCAL de tants anys.



Des dels danys a la salut dels manifestants del 1-O fins el cost de la part del nostre govern que viu a l'exili, passant pels danys i perjudicis dels que són a la preso. Ja sé que , comparats amb els més de 44 milions d'euros que ens ROBEN cada dia, tot això és pecc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.