directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La vicepresidenta dels socialistes a l’Eurocambra reclama l’alliberament dels “presos polítics" de Catalunya

L'eslovena Tanja Fajon retreu a Rajoy la manca de diàleg i recorda que “la repressió i les detencions no són una actitud democràtica”

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La vicepresidenta del grup de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu, Tanja Fajon, reclama l'alliberament dels "presos polítics" a Catalunya i lamenta l'actitud del govern de Mariano Rajoy. 
La vicepresidenta dels socialistes europeus a l'Eurocambra
La vicepresidenta dels socialistes europeus a l'Eurocambra
© Alba Barrionuevo

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista amb l'ACN, la cap de files de la delegació socialista d'Eslovènia admet que "és difícil" assumir que a la UE estiguin empresonats els "membres d'un govern que ha intentat de manera pacífica expressar la seva voluntat". En aquest sentit, l'eurodiputada insta les institucions europees a involucrar-se perquè s'iniciï un diàleg. "No és propi de l'Europa d'avui" empresonar polítics, remarca, indicant que Catalunya sí que és un "afer europeu" perquè es tracta del "respecte pels drets humans i els drets fonamentals". Segons Fajon, si hi ha algú a qui "culpar" ara en la crisi catalana aquest és el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui retreu la "manca de diàleg" dels darrers anys.
 
"Molts passos han portat a la decisió dels catalans avui. La repressió i els arrestos polítics no són de cap manera una actitud democràtica", assegura l'eslovena, que segueix "amb gran preocupació" el que està passant a Catalunya.

"Tota nació té el dret a l'autodeterminació"
 
"La meva visió personal és que a Eslovènia sempre debatíem primer que tota nació té el dret a l'autodeterminació i ningú pot negar aquest dret", explica l'eurodiputada durant l'entrevista amb l'ACN. Fajon aclareix que no qüestiona "la legalitat" de la constitució espanyola però assenyala també que té "simpaties" perquè tota nació tingui el dret a decidir "el futur que voldria veure".
 
"Espero que les dues parts s'involucrin en un diàleg i també que les institucions europees hi donin suport a través d'una mediació o algun altre tipus d'acció", insisteix Fajon, que diu que no vol veure una Espanya "desestabilitzada".
 
Preguntada pel paper del PSOE i el suport a l'aplicació del 155, Fajon diu que dona suport a les accions que fan a Espanya però encoratja alhora tots els polítics espanyols, "siguin del partit que siguin", a actuar d'una forma "més apropiada". "Tinc molta simpatia pels catalans però també comprenc molt bé els socialistes espanyols", afegeix recordant que és una situació "molt sensible".

Referèndum pactat
 
"No qüestiono que el referèndum no era legal però a Eslovènia hi va haver un cert desenvolupament durant els anys que va portar-nos a la situació en què es necessitava una decisió política: preguntar a la gent si volia o no la independència", matisa. "Va ser una decisió molt difícil i coratjosa i és aquí on veig alguns paral·lelismes quan el govern català va decidir fer el referèndum", diu.
 
Per a ella l'opció d'un referèndum pactat és "la millor opció" i es mostra prudent sobre si Eslovènia podria ser un dels primers països a reconèixer la independència de Catalunya. "Crec que és prematur", diu. "No sé què passarà però no m'agradaria veure que a Europa, on intentem buscar integració, posem en qüestió el respecte dels drets humans perquè, al final, aquests estan per damunt de la constitució", conclou.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
9 de novembre de 2017, 17.22 h

#2 Em sap greu dir-t'ho i com ja estàs acostumat amb mi a desmuntar-t'ho, el govern flamenc no només està disposat a reconèixer l'independència de Catalunya sinó que a més estàn desitjosos de que ens en sortim, cad acop esteu més i més desesperats, perquè heu perdut i aquesta rabieta de no poder amb nosaltres encara us reventa més, a mi em diverteix veure com sou uns fracassats.

AH!!! i m'en oblidava, Amnístia Internacional si ha reconegut que són presos polítics. Hahahahahahaha... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
9 de novembre de 2017, 14.07 h

Amnistía Internacional considera que el Govern cesado y los presidentes de ANC y Òmnium no son "presos de conciencia"
La organización destaca que todos ellos están acusados de actuaciones tipificadas como delito

http://www.elperiodico.com/es/politica/20171109/amnistia-internacional-considera-politicos-presos-no-son-presos-conciencia-6412157


españa debera otro favor a amnistia internacional parece JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


El Parlamento flamenco ha rechazado por amplia mayoría este ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de novembre de 2017, 10.47 h

Com pot ser que una persona com aquesta senyora, estigui "alineada" a europa, amb gent com els del PSOE? Es que a Europa em sembla i aixó ho demostra, que tot cola... el cas és fer calaix.
El president més inepte d'Europa : https://www.youtube.com/watch?v=uxKzLu-Q8O0  explicat per un euro-diputat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.