directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un 78% dels cambrers nouvinguts considera "imprescindible" aprendre català

El 41% dels cambrers a Catalunya són d'origen estranger

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Un 78% dels cambrers nouvinguts que treballa a Catalunya considera 'imprescindible' aprendre català per desenvolupar la feina. Aquest és el resultat d'una enquesta que ha fet la Secretaria de Comerç i Turisme, que aquest mes d'abril ha engegat el programa Profit a diversos restaurants. La iniciativa consisteix en ensenyar tècniques als cambrers que serveixin per professionalitzar el sector, així com la llengua catalana per millorar la qualitat del servei. Un cambrer del Trull (Lloret de Mar) que s'està beneficiant d'aquests cursos, en David, diu que és important atendre els clients en la seva llengua i espera que pròximament també es facin cursos d'anglès, francès o alemany.
cambrer hosteleria camarero cambrera servei
Comparteix
   

Un 41% dels cambrers que treballa a Catalunya són d'origen estranger i sovint això provoca confusions i dificultats a l'hora d'atendre als clients. Un cafè amb llet confós per un cafè amb gel és una de les situacions que el secretari de Comerç i Turisme de la Generalitat, Emili Valdero, ha descrit per evidenciar aquesta realitat.

Per posar-hi remei s'ha posat en marxa el programa Profit, un seguit de cursos que s'ofereixen als empresaris i treballadors del sector de la restauració per tal d'aprendre català i perfeccionar les tècniques pròpies de la professió, així com l'atenció al client. De moment són ja un centenar els cambrers i cambreres que se'n beneficien i durant el 2008 s'espera arribar a 2.500 treballadors.

Al restaurant El Trull, de Lloret de Mar, hi ha deu cambrers que ja fan els cursos. Són d'orígens diversos: Uruguai, Xile, Argentina, Marroc i, també, d'Andalusia. El programa no està adreçat només als estrangers, sinó també a ciutadans d'altres punts de l'Estat que tenen dificultats amb la llengua. Un d'aquests, en David, valora positivament la iniciativa i espera que en sorgeixin més amb altres idiomes.

En aquest sentit, Valdero ha anunciat que a partir del 2009 s'estudiarà ampliar el Profit per tal de fer arribar l'anglès als treballadors del sector en zones turístiques com Lloret de Mar. La peculiaritat d'aquest programa, segons ha comentat el secretari de Comerç i Turisme, és que els cursos s'adapten al treballador i a l'empresari, en hores convingudes i al mateix lloc de treball.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
JM fletxa Sant Boi
11 d'abril de 2008, 12.50 h

"...El programa no està adreçat només als estrangers, sinó també a ciutadans d'altres punts de l'Estat que tenen dificultats amb la llengua..."
---------------------------------------------------------------------------

Això és donar la notícia des d'una òptica catalana? Suposos que quan useu aquesta horrible expressió de "en clau catalana" voleu dir això, bé a la vista dels fets del que es publica a directe.cat no hi ha dubte de el que teniu és una "òptica regionalista catalana"... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.