directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Audiència Nacional rebutja els recursos per alliberar el Govern

També manté Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la presó per un suposat risc de fugida a Bèlgica

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La jutgessa Carmen Lamela ha desestimat els recursos de reforma presentats per la defensa dels vuit membres del Govern empresonats, segons ha avançat la Cadena Ser. L'Audiència Nacional nega així la llibertat a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Meritxell Borràs i Carles Mundó al·legant risc de fuga i reiteració delictiva. Ara poden presentar recursos d'apel·lació en contra de la decisió de Lamela. 
Membres del Govern empresonats, davant l'Audiència Nacional
Membres del Govern empresonats, davant l'Audiència Nacional
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
L'Audiència Nacional també manté Sánchez i Cuixart a la presó per un suposat risc de fugida a Bèlgica. Ho fa després de desestimar els recursos de les seves defenses, amb que demanaven acabar amb la mesura cautelar de presó incondicional, al·legant risc de fugida i de reiteració delictiva. L'Audiència Nacional argumenta la seva decisió en el fet que el president Puigdemont i quatre consellers cessats siguin a Brussel·les, ja que els seria "més fàcil trobar refugi entre ells si decideixen abandonar Espanya". També assegura que si els deixessin en llibertat seguirien "amb la mateixa actitud d'obert enfrontament no pacífic que fins al moment han vingut mostrant".
 
La decisió no ha estat unànime i ha comptat amb el rebuig d'un dels cinc magistrats, José Ricardo de Prada, que ha emès un vot particular. Segons ell, la presó condicional com a mesura cautelar és "innecessària, no idònia i desproporcionada" i "no s'exposen raons detallades convincents sobre els riscos processals". De Prada ha dit que optaria per altres mesures cautelars com la vigilància o la prohibició provisional de certes activitats.
 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Fd'A. fletxa Calders
10 de novembre de 2017, 12.40 h

La jutgesa Lamela i l'Audiència nacional son l'antic i franquista TOP (Trribunal de Orden Público) de trista memòria. Si Europa no veu això és que és cega o que el feixisme ja li va bé. Si Espanya no veu això ho acabarà patint a tot arreu. Amb la llibertat de la gent no es pot jugar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.