directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els polítics catalans critiquen l'empresonament de Forcadell

Reaccions a la presó condicional de la presidenta de la Mesa

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha passat la nit a la presó d'Alcalà Meco, on estan les conselleres Bassa i Borràs. Va arribar a quarts d'una de la matinada en un cotxe policial escortat per dos vehicles de la Guàrdia Civil des del Tribunal Suprem, on va declarar en la causa oberta per sedició, rebel·lió i malversació. Forcadell podrà eludir la presó si paga una fiança de 150.000 euros.
Imatge del vehicle policial que trasllada Carme Forcadell entrant a la presó d'Alcalà Meco
Imatge del vehicle policial que trasllada Carme Forcadell entrant a la presó d'Alcalà Meco
© José Soler

Comparteix
   


Etiquetes
Malgrat la decisió del TS, la presidenta del Parlament s'ha mostrat ferma i ha agraït el suport dels ciutadans. "Moltes gràcies a totes i a tots pel vostre suport, escalf i estima", ha afirmat en el seu compte de Twitter.
 
Tanmateix, el president Carles Puigdemont, des de Bèlgica, ha lamentat que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, hagi de fer nit a la presó per haver permès el debat democràtic. "Per permetre parlar i votar! Així és la democràcia espanyola", ha afegit també en el seu compte de Twitter.

 
Per altra banda, el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, ha denunciat que l'estat espanyol és una dictadura. "Primer reprimeixen brutalment i després una mica menys i després, fins i tot has de donar les gràcies", ha assegurat des de les xarxes socials. Castellà també ha reivindicat que tots són innocents i ha demanat que se'ls retirin els càrrecs perquè puguin tornar a casa.

El coordinador territorial del PDeCAT, David Bonvehí, ha considerat que les mesures preventives del TS obre una possibilitat per a que els consellers destituïts per l’Estat puguin abandonar la presó si finalment aquest jutjats assumeix la seva causa. “En un estat de dret i democràtic no hauríem de viure aquests dies. La Mesa són uns valents i uns demòcrates", ha assegurat. 
 
En la mateixa línia s'ha manifestat el fins ara secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, que ha considerat que no és tolerable que Carme Forcadell passi la nit a la presó en un país governat per una "banda de lladres" com el PP. Fachin ha cridat a posar "la gent al seu lloc" el 21-D. "Cal derrotar-los", ha afegit.
 
En aquest sentit, Xavier Domènech, coordinador general de Catalunya en comú Podem, ha alertat a través de Twitter que els conflictes polítics "necessiten solucions polítiques, mai judicials". "Avui tornen a casa, però no totes. Avui, demà i demà passat caldrà seguir", ha conclòs.

 
També, el fins ara diputat d'ERC, Roger Torrent, ha sentenciat que l'Estat "ha tornat a demostrar com no hi ha separació de poders, com és una democràcia fallida", i ha preguntat "als demòcrates espanyols" i a Europa "fins on i fins quan estan disposats a aguantar aquest estat de dret fallit".
 
Des de la presó, Oriol Junqueras ha transmès un missatge a través del seu compte de Twitter poc després que s'hagi sabut que els membres de la mesa del Parlament podrien eludir la presó pagant una fiança. "Per molt llarga que sigui la tempesta, el sol sempre torna a brillar entre els núvols. Abraçada immensa! Carme Forcadell, Anna Simó i a la resta de la Mesa", ha asseverat.
 
Tanmateix, la fins ara presidenta de la CUP al Parlament, Mireia Boya, ha considerat que "no és una bona notícia" que el Tribunal Suprem hagi decretat presó sota fiança de 150.000 euros per a Carme Forcadell. "No normalitzem la repressió. "Forcadell només ha permès el debat al Parlament i avui serà a la presó. Decisió per fer-nos mal col·lectivament. I no pararem. Els estem guanyant", ha afegit en el seu compte de Twitter.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN LA SEVA ESTACIÓ DE TREN NO TE MARQUESINES I FALTEN MÉS ZONES VERMELLES fletxa PUIGDEMONT I JUNQUERAS BAN POGUER PARAR IMPEDIR EL ARTICULO 155 SE POGUES APLICAR ¿ PER QUE NO U BAN FER CUAN ENCARA PODIEN FERU ? AQUESTA ES LA GRAN PREGUNTA QUES FAN MOLTS CATALANS
10 de novembre de 2017, 10.36 h

LA VAGA Feta a Catalunya era BEN POLITICA No PAS Laboral i Social , Pero esque EL 155 Tambe es un Article POLITIC No pas Judicial RAJOY , PEDRO SANCHEZ I ALBERT RIBERA , Fan tancar a la PRESOR ..

Tota la Oposició TOTS ELS POLITICS CATALANS I CATALANES Quels podrien perjudicar a les ...

ELECCIONS CATALANES DEL 21 DE DESEMBRE ,, Aixo es diu JOC BRUT Jugar con Ventaja ..

EL P.P. ,, EL P.S.O.E. = P.S.C. y CIUTADANS , Tenen MOLTA POR Poguin ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.