directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aquesta és la interlocutòria del jutge sobre Forcadell i els membres de la Mesa

Creu que la violència exigida pel delicte de rebel·lió pot ser simplement la "intimidació del poder constituït amb l'ús incruent de la força"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El magistrat Pablo Llarena, en la seva interlocutòria de 27 pàgines, detalla les sentències dels membres de la mesa, investigats per delictes de rebel·lió, sedició i malversació. Llarena ha decretat presó amb fiança de 150.000 per a Carme Forcadell, la llibertat sense mesures cautelars per a Joan Josep Nuet, i la llibertat amb fiança de 25.000 euros per a Corominas, Guinó, Simó i Barrufet.
Imatge general dels membres de la Mesa del Parlament sortint del Tribunal Suprem després de la declaració
Imatge general dels membres de la Mesa del Parlament sortint del Tribunal Suprem després de la declaració
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
En la interlocutòria, el magistrat afirma que els querellats sabien que si els independentistes guanyaven el referèndum, es procediria "inexorablement i sense cap negociació" a la constitució d'una república independent" per més que s'introduís com una declaració prèvia a la que era la resolució jurídica del Parlament". "La idea d'actuar amb subjecció a un pacte és irreal", sentencia el magistrat.
 
D'altra banda, considera que la idea dels impulsors del procés era "assolir una situació de fet per, després, aconseguir imposar la seva acceptació política". "Com que la viabilitat política d'una nova realitat nacional no podia aconseguir-se amb l'actuació legislativa i governativa desplegada, és factible que es considerés que el resultat només seria assolit mitjançant la incorporació d'una mobilització ciutadana que exigís la permanència del nou ordre implantat", detalla el jutge.
 
"Violència" pel delicte de rebel·lió
 
El magistrat del TS ha justificat la imputació del delicte de rebel·lió contra els membres sobiranistes de la Mesa perquè considera que els líders polítics del procés podrien haver aprofitat "focus puntuals violents" per aconseguir els seus objectius finals com, per exemple, el "setge" a hotels de guàrdies civils o el "bloqueig" de la Delegació del govern espanyol a Catalunya.
 
Per això, considera que la violència que exigeix el delicte de rebel·lió pot consistir també en una "intimidació del poder constituït amb l'ús incruent de la força" i un possible descontrol violent de la ciutadania.
 
Però perquè sigui violent "no és exigible que incorpori fets lesius o danyosos contra persones o béns, sinó que també es manifesta quan integra l'ostentació d'una força i es mostra la disposició a usar-la".
 
Segons el magistrat, la querella evidencia que aquests fets "violents" van ser "conscientment instrumentalitzats" per aconseguir la secessió.

Mesures cautelars dispars
 
Per justificar la presó amb fiança per a Carme Forcadell, la llibertat per a Joan Josep Nuet, i la llibertat amb fiança per a Corominas, Guinó, Simó i Barrufet, el magistrat repassa un per un tots els tràmits parlamentaris i les resolucions de la cambra que han conduït fins a la DUI, amb les corresponents suspensions i anul·lacions per part del TC.
 
A Forcadell li atribueix un paper de lideratge del procés i, per contra, a Nuet, sentencia que mai va establir la DI com una declaració unilateral si no, dins la Constitució.
 
Amb tot, per al magistrat evidencia que ja fa més de dos anys que es va planificar "l'engranatge i la coordinació entre iniciatives legislatives, executives i la mobilització ciutadana per fer de totes elles un únic instrument adequat per a la consecució de les finalitats secessionistes".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
joddi fletxa Barcelona
11 de novembre de 2017, 20.34 h

NO SE QUE TROBA D'ESTRANY AQUEST JUTGE EN LA REACCIÓ DEL POBLE CONTRA LA GUÀRDIA CIVIL I LA POLICIA DESPRÈS DE LA ACTUACIÓ VIOLENTA CONTRA UNS CIUTADANS INDEFENSOS. QUE ELS HI TIRESSIN FLORS I APLAUDIMENTS'?. EN UN PRINCIPI QUAN ES COMPORTAVEN COM AGENTS DEL ORDRE QUE ESTAVEN COMPLINT LES ORDRES, SÍ QUE EL HI TIRAVEN CLAVELLS, ME AGRADARIA VEURE SI PENSARIA IGUAL AQUEST JUTGE SI UN DEL APALLISSATS HAGUÉS SIGUT UN FILL O UN FAMILIAR SEU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
10 de novembre de 2017, 12.48 h

Ara resultarà que, segons aquest jutge, l'ostentació de la no-violència -la força més gran que hi ha- i el fet de mostrar la disposició a usar-la és igual a violència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.